FOTBAL  »  Superliga  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV ȘOCANT! Fotbalistul cu 60 de meciuri în Liga 1 a recunoscut abia acum: „Nu văd nimic cu ochiul drept. Întuneric! De-aia m-a și refuzat Dinamo”

Roberto Ayza (39 de ani) a fost invitatul lui Costin Ștucan la GSP Live. Atacantul brazilian are o poveste specială de viață. +8   FOTO
Roberto Ayza (39 de ani) a fost invitatul lui Costin Ștucan la GSP Live. Atacantul brazilian are o poveste specială de viață.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 octombrie 2020 09:52 / Actualizat miercuri, 14 octombrie 2020 11:06

În această dimineață, Roberto Ayza (39 de ani) a fost invitatul lui Costin Ștucan la GSP Live. Atacantul brazilian are o poveste specială de viață. A venit în România la 23 de ani, a fost refuzat de Dinamo pentru că nu vede cu ochiul drept, dar a devenit legenda celor de la CS Mioveni. 

Roberto Ayza este probabil cel mai important fotbalist din istoria celor de la CS Mioveni. Ajuns în România în anul 2006, la Cetatea Suceava, atacantul s-a retras din fotbalul profesionist în 2019. Acum e antrenor la grupele de juniori ale clubului argeșean și joacă, de plăcere, în Liga 4, la Real Bradu. 

VIDEO. Mărturia șocantă a lui Roberto Ayza la GSP Live în această dimineață:

Roberto Ayza a început fotbalul profesionist în România

Startul carierei a fost unul anevoios. Spune că s-a lovit de interesele impresarilor din țara natală și a început fotbalul cu adevărat după vârsta de 23 ani. Ayza a venit singur în România, fără să cunoască pe nimeni și fără să fi părăsit vreodată Brazilia înainte. 

„Antrenorul care m-a primit prima dată la o echipă profesionistă m-a luat cu el peste tot. La una dintre echipe, președintele m-a întrebat dacă nu vreau să merg în România. L-am întrebat cum așa. Mi-a zis că are un prieten care voia jucători. Atunci câștigam în jur de 600 de lei/lună. Nici nu prea se plăteau. Aveam 23 de ani în acel moment. Mi-a zis că în România voi lua 5.000 de dolari, am vrut să plec chiar a doua zi. 

Mi-a făcut pașaport și am plecat singur, fără să știu română sau engleză. Zborul a întârziat, eram prima dată ieșit din țară. M-am dus la informații, le-am arătat biletul. Eu trebuia să plec în Antalya, la Brașov. Am ajuns în Istanbul, am dormit în aeroport. Odată ajuns în Antalya, nu mă aștepta nimeni. Am sunat înapoi în Brazilia, i-am zis că nu mă așteaptă nimeni. După 4 ore au venit, m-au dus la hotel, mi-au dat o geantă cu echipament, dar nu știam nimic. Am stat o săptămână acolo, era formație de Liga 2. 

Au zis că nu se înțeleg cu mine. M-au trimis înapoi în țară, mi-au zis să mă urc în tren că plec la Suceava. Iarnă, erau -22 de grade. Eu veneam de la 40. Am ajuns acolo, nu știam unde să mă opresc, doar citeam pe bilet. Acolo m-a așteptat galeria, președintele. Era prima dată când vedeam zăpadă”, a povestit Ayza la GSP Live.

+4 FOTO

Roberto Ayza nu vede cu ochiul drept 

„Am fost dus și la Dinamo, mi s-a spus că merg la echipa a doua, apoi, dacă te place antrenorul, te ia la prima echipă. Am stat o săptămână, apoi am fost să facem vizita medicală. A trebuit să facem și un test vizual. I-am spus doamnei doctor că nu văd cu un ochi, că așa m-am născut. Mi-a zis că nu poate să îmi dea viza medicală. Eu nu văd din naștere cu ochiul drept. Nimic, întuneric”, a spus Ayza. 

Brazilianul cu cetățenie română este încă fotbalist activ. El este sub contract cu Real Bradu, echipă din Liga 4 Argeș. 

5 echipe româneștiare Ayza în România: Cetatea Suceava, Ceahlăul, FC Bihor, CS Mioveni și Gloria Bistrița

60 de meciuriare Roberto Ayza în Liga 1

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 2: 

Lovitură de teatru la Craiova: Eugen Trică ar putea reveni pe banca echipei după demisia lui Napoli » Ce variante mai are Mititelu

Adrian Iencsi, discurs straniu după 0-5 cu Craiova: „Mă bucur pentru băieții mei” + Dezlănțuit la adresa arbitrilor: „I-am spus asta la final”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
creeperno
creeperno  •  14 Octombrie 2020, 22:44

Se mai intampla sa ti se strice si ochiul celalalt si sa piarda clubul bani. N-a fost o decizie rea din partea lui Dinamo

titiduru22
titiduru22  •  14 Octombrie 2020, 19:30

Legenda Mioveniului :)))

briceag
briceag  •  14 Octombrie 2020, 13:05
Postat de adriann_ pe 14 Octombrie 2020, 11:58

Bravo Stucane! Povestea lui Ayza ne arata in ce hal a ajuns fotbalul romanesc, omul e practic chior (suna urat, dar asta e cuvantul romanesc) si cu toate astea a facut fata la noi. Nici nu mai e nimic de adaugat la asa ceva.

Nicolaj Thomsen de la Copenhaga nu vede deloc cu un ochi, a jucat titular la Aalborg si la Copenhaga, si a petrecut un sezon si la Nantes. Atunci Kahzin Daniels, a fost draftat in NFL la Tampa. Mason Cox din fotbalul australian AFL, joaca la Collingwood. Isaiah Austin, din nou, nu a facut saltul catre NBA dar a fost star la Baylor. In SUA sunt mai multi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează