FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Avocatul „indezirabilului” de la CFR Cluj iese la atac: „Cum l-ați repus pe lista A? Vreți să joace în Liga 3?!”

Roger, cu numărul 8 / FOTO: Imago
Roger, cu numărul 8 / FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2023 17:53 / Actualizat marti, 07 februarie 2023 18:00

Dragoș Baltă, avocatul lui Roger, mijlocașul scos de pe lista A de CFR, îl provoacă pe președintele Cristi Balaj să explice prin ce procedură susține că îi redaseră brazilianului dreptul de a juca în Superligă, „când ROAF permite asta în timpul sezonului numai pentru fotbaliști nou legitimați?!”.

Cazul lui Roger Junio Rodrigues Ferreira, jucătorul pe care CFR l-a scos de pe lista A pentru a-i face loc nou-sositului Ermal Krasniqi, kosovar, continuă să se inflameze. 

Brazilianul și-a reziliat unilateral contractul, valabil până în mai 2025, și a demarat o acțiune la FIFA. For care consideră că demersuri de genul celor folosite de clubul din Gruia reprezintă o încălcare a drepturilor jucătorilor, o justă cauză de încetare a unui contract.

Declinul campioanei
editorial
Declinul campioanei

Dragoș Baltă cere explicații în cazul lui Roger

Dragoș Baltă, avocatul care îl reprezintă pe Roger, a ținut să facă unele precizări, mai ales după ce, recent, președintele ardelenilor, Cristi Balaj, a susținut pentru Orange Sport că „noi l-am invitat pe Roger să discutăm. Dacă chiar doar Liga 1 îl interesează, i-am dat două variante din Liga 1 să meargă împrumut, cu aceleași condiții financiare, deci nu pierdea bani. Și a refuzat! 

Am zis, bine, mă, deci Liga 1 nu vrei, atunci hai să te punem înapoi pe listă, că exista o procedură. I-am zis să vină, să facem documentele. N-a venit! Păi, ce vrei atunci? El era pe listă, dar acum ne-a obligat să-l scoatem, pentru că și-a denunțat contractul. A fost prost sfătuit".

Dragoș Baltă, despre cazul Roger: „L-au mai scos și anul trecut”

Reprezentantul jucătorului a dezvăluit că „nu e prima dată când CFR se poartă așa cu Roger. L-a mai scos de pe lista A și anul trecut, în aprilie, până la finalul sezonului. L-a repus abia la începutul acestui campionat. Și atunci, aceleași persoane despre care domnul Balaj susține că îl sfătuiesc prost acum l-au convins pe Roger să își continue contractul".

Baltă a continuat: „Lucrurile au stat puțin altfel acum decât le prezintă CFR. Când am aflat că Roger a fost scos de pe lista A, am trimis celor de la club trei notificări la rând, în care ceream ca jucătorul să fie repus în drepturile inițiale. Nu ne-au răspuns, dar l-au chemat pe Roger la club abia pe 2 februarie. Sunt curios ce acte voia domnul Balaj să semneze Roger, dacă are un contract valabil până în vara lui 2025?! 

Noi am verificat și Roger nu a fost repus pe listă, cum spune tot domnul Balaj. Nici nu avea cum. ROAF e clar, pe lista A pot fi adăugați în timpul sezonului doar jucătorii nou legitimați. Dar dacă e adevărat, cum l-au repus pe listă, prin ce procedură regulamentară? Cum adică era pe listă, dar acum l-au scos iar, fiindcă și-a denunțat contractul?! 

Păi, Roger l-a denunțat, normal, dar abia după ce a fost scos de pe listă. Nu aveau cum să-l mai pună acolo. Știm cum a mai procedat CFR în trecut. Că a reziliat contracte vechi și a făcut altele noi, o portiță tipic românească, de ocolire a regulamentelor, să poată readăuga unii jucători pe lista A, în timpul competiției".

Avocatul a adăugat că „la început, când îi notificam să îl repună pe lista A pe Roger, ne-au răspuns doar o dată, că e eligibil pentru Cupa României, Conference League și echipa a doua. Păi, pentru primele două competiții există și posibilitatea să se încheie repede. Au caracter KO, CFR poate fi eliminată. Și atunci, Roger unde să joace, în Liga a 3-a? Unde să-și mai demonstreze valoarea?!".

Avocatul „indezirabilului” de la CFR Cluj iese la atac: „Cum l-ați repus pe lista A? Vreți să joace în Liga 3?!”
Roger, în centrul imaginii

Cazul se află pe masa de lucru a Comisiei de soluționare a litigiilor de la FIFA. Iar Roger va primi un permis temporar de muncă, putând să semneze cu orice alt club, în timp ce procesul se derulează. El solicită plata tuturor drepturilor financiare, până la finalul contractului cu CFR, adică în jur de 500.000 de euro.

VIDEO. Gigi Becali, impresionat de jocul din CFR Cluj - FCSB: „N-am mai văzut așa vijelie!”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Costel Pantilimon va fi numit manager general la o formație de tradiție din România

ANALIZĂ GSP Ce n-au oltenii în ADN » Ca și la Botoșani, jucătorii lui Neagoe au rămas datori și la Ovidiu la atitudine, determinare și ambiție

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
johny2003
johny2003  •  07 Februarie 2023, 22:27

Si uite asa Dragos ai baga pe kfr in Balta! Sansa lu' cici sa ia si el Campeonatu, odata la 10 ani!

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  07 Februarie 2023, 21:20
Postat de woody pe 07 Februarie 2023, 18:52

Ce disperare pe GSP împotriva CFR! Mai lăsați slugăreală fata de oier!

Nu, fiule. Se numeste scos mizeria la suprafata. Asa cum fac si in privinta FCSB si a altora, gandacelule. Dar mno, cand ai ochelari de cal bine-nteles ca aperi ceea ce "iubesti" (adica ai fost dresat sa iubesti, ca un caine) chiar daca e fix pe dos decat e normal.

fecesebist.postdecembrist
fecesebist.postdecembrist  •  07 Februarie 2023, 20:32

Sa si demonstreze valoarea ?! LOL Cred ca si.a demonstrat o cu brio, asta e jucator de div secunda. O sa joace iarasi pt descutii aia de la uta, in div B.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează