FOTBAL  »  Superliga  »  EUROPA

România e în cel mai mare pericol » Ce măsură ar putea lua UEFA după cazurile de coronavirus din Liga 1

Finala campionatului dintre Craiova și CFR s-ar putea juca pe 3 august
Finala campionatului dintre Craiova și CFR s-ar putea juca pe 3 august

Articol de , , - Publicat marti, 21 iulie 2020 10:21 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 11:03

Singurele campionate programate să se încheie exact în ziua deadline-ului impus de UEFA pentru cupele europene sunt cele din România, Italia și Elveția, însă doar noi avem la echipe cazuri de coronavirus și meciuri amânate.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a anunțat în weekendul trecut, după amânarea derby-ului FCSB - CFR, că va solicita la UEFA dacă e posibil prelungirea termenului până la care România să anunțe numele echipelor care vor merge în cupele europene.

Forul de la Nyon a impus data de 3 august, care ar putea să nu mai fie respectată dacă CFR nu va putea disputa meciul cu Botoșani duminică seara.

Pe noi nu ne ajută nici protocolul medical

În acest moment, România e singura țară din Europa care are această problemă și trimite un SOS la UEFA. Mai sunt și alte întreceri interne care sunt programate să se încheie în primul weekend din august. 

De fapt, Elveția are programată ultima etapă chiar în data de 3 august, iar meciurile se vor termina aproape de miezul nopții. Și Serie A va pune punct actualului campionat abia pe 2 august.

Totuși, spre deosebire de aceste țări, România are acum cazuri active de coronavirus la echipe, a amânat deja un meci de play-off și Liga 1 nici nu beneficiază de o legislație, cum există de exemplu în Portugalia, unde chiar și dacă apare un caz pozitiv, meciul în care ar fi fost implicat subiectul respectiv nu se amână, ci se joacă fără prezența celui infectat.

Situația de avarie: CFR, 3 meciuri în 6 zile

În cazul în care Liga 1 nu va putea termina pe teren play-off-ul până pe 3 august și nici nu va primi o dispensă de la UEFA, atunci singura soluție e să anunțe la UEFA numele echipelor pe situația înghețată a ierarhiei în acel moment.

Dacă nu va putea juca împotriva Botoșaniului duminică, pentru CFR singura variantă de a mai disputa ultimele 3 jocuri ar fi marți, 28 iulie, cu Botoșani, apoi restanța cu FCSB, vineri, 31 iulie, iar ultima rundă, cu Craiova, în Bănie, să aibă loc luni, chiar pe 3 august!

Când se încheie campionatele în cele mai afectate 5 țări din Europa

România e în cel mai mare pericol » Ce măsură ar putea lua UEFA după cazurile de coronavirus din Liga 1

Aproape toate țările din jurul nostru au încheiat deja competiția

România e în cel mai mare pericol » Ce măsură ar putea lua UEFA după cazurile de coronavirus din Liga 1

Match Preview Sepsi - FCSB, finala Cupei României 2020

Citește mai multe știri din Liga 1:

Adrian Mihalcea iese la atac și acuză: „Vestiarul lui Dinamo e divizat din alte motive decât cele sportive”

Ce șansă pentru Craiova: se văd grupele Europa League! Posibile adversare + o șansă mare pentru play-off

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
agiler
agiler  •  21 Iulie 2020, 15:44

În specificul non brainer românesc au amânat meciurile în loc să le oblige să joace cu jucătorii care nu erau infectați.Nu erau în stare să alinieze 11 jucători 3-0 la masa verde.Ce atâtea amânări și discuții fără sens.Dar așa e în România ne place să ne smiorcaim.

sibelius
sibelius  •  21 Iulie 2020, 15:33
Postat de viforul pe 21 Iulie 2020, 15:19

3 meciuri in 6 zile? Nu se poate 3 meciuri Intr-o Zi? Toate de la aceeasi Ora. Vorba aceea"daca vrei cu adevarat, poti!" Sau e invers?

Renuntam la participarea in cupele europene si jucam pana in decembrie....

sibelius
sibelius  •  21 Iulie 2020, 15:24

Daca "domnii fotbalisti" nu suporta cantonamentele, lipsa restaurantelor si le e frica de apa si sapun, poate ar trebui sa-si gaseasca alta ocupatie.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează