LIGA 1  ·  EURO 2028

România, gata să candideze pentru EURO 2028! Ce stadioane pot găzdui meciuri

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 mai 2020 11:42

Ionuț Store, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit despre posibilitatea ca România să organizeze Campionatul European de fotbal din 2028.

România ar putea să-și depună candidatura alături de Grecia, Bulgaria și Ungaria, iar Ionuț Store este de părere că proiectul s-ar putea realiza și că în decizia UEFA va conta și cum se va descurca țara noastră în 2021, când va găzdui patru meciuri de la EURO.

„EURO 2028 în România e o idee generoasă și fezabilă. Putem organiza în parteneriat cu Serbia, Ungaria și Grecia. Toate cele patru țări îndeplinim cerințele legate de stadioane. Mai sunt chestiuni legate de infrastructură și de transport care trebuie puse la punct. Având în vedere că vorbim de un termen îndelungat, cred putem să rezolvăm. Putem avea un dosar foarte bun și cu șanse reale de reușită. 

 

Depinde mult de turneul final de la anul. Dacă UEFA vede că putem organiza patru meciuri sau mai multe la nivel european, va conta mult asta. Acum avem stadioanele care îndeplinesc condițiile pentru organizare: Arena Națională, Ghencea, Cluj Arena și «Ion Oblemenco»”, a declarat Ionuț Stroe la Pro X.

VIDEO Stadionul Ghencea prinde contur! A fost montată și testată tabela de marcaj

FOTO. Imagini de la stadioanele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf

+28 FOTO

Citește și: Violeta Alexandru a mers în control fără să anunțe la o instituție. Surpriză totală, nimeni nu era la birou
Libertatea
Comentarii (2)
risc_mix  •  24 Mai 2020, 13:39

2028? Hai ba, lasati vrajeala. Pai peste 8 ani, aceste asa zise ,, bijuterii'' vor fi depasite, poate chiar ruine.

petschovschi  •  24 Mai 2020, 12:31

Aiureli, ai un singur stadion: Național Arena. Restul, care au doar circa 30.000 de locuri, sînt prea mici. Un turneu final nu se organizează pe stadioane așa mici (la EURO 2020 cel mai mic stadion era Parken, din Copenhaga, ci 38.000 de locuri). La fel, Ungaria are un singur stadion, Serbia niciunul la ora asta (Marakana e arhaic), iar grecii au si ei doar unul (Spiros Louis). României i-ar mai trebui măcar un stadion de +40.000 de locuri, care ar trebui să se facă la Timișoara. EURO 2028 va fi probabil în Italia (sau Turcia, dacă va mai candida). România nu are nicio șansă cu un singur stadion peste 40.000 de locuri.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Polona Hercog
Digi 2
21:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 Europa League
Șahtior - Basel
Digi, Look Plus, Telekom
22:00 Europa League
Wolves - Sevilla
Digi, Look Sport, Telekom
Program TV complet

Liga 1