FOTBAL  »  Superliga  »  INTER - STEAUA 0-2

Interviu gsp.ro / Surdu: "Fără bani este totul zadarnic, dar nu ne vom face de rîs în Europa"

Romeo Surdu, Surdu, Romania
Romeo Surdu, Surdu, Romania

Articol de GSP - Publicat luni, 24 mai 2010 00:00

Surdu spune că lipsa susţinerii financiare a făcut ca echipa să termine pe locul 4, dar nu se teme că Steaua se va face de rîs în cupele europene. Petre Marin: "Steaua a fost a doua casă a mea" (video)

În tur, a fost titularizat constant. În retur, a prins prima echipă de numai 5 ori. "Sîntem trei atacanţi şi nu putem evolua simultan", lămureşte Romeo Surdu, pe un ton calm. Într-un interviu acordat Gazetei şi site-ului stelisti.ro, atacantul de 26 de ani explică decăderea roş-albaştrilor.

- Romeo, locul 4 pentru Steaua nu este cam puţin?
- Dacă nu erau scandalurile, cu siguranţă eram mai sus. La alte echipe nu auzi despre aşa ceva. Bine, cu excepţia lui Dinamo. Iar dacă eram susţinuţi de toată lumea, ieşeam campioni.

- Cînd spui "toată lumea" la cine te referi?
- Fiecare înţelege ceea ce vrea.

- Cine crezi că este de vină pentru scandaluri?
- Nu ştiu. Poate este şi vina jucătorilor, care se expun.

- Eşti mulţumit de tine?
- Cred că atunci cînd am fost folosit, mi-am făcut datoria. Fie am marcat, fie am dat o pasă de gol. Îmi pare rău însă că nu am prins măcar locul trei, era o realizare.

"Trecem de grupe"
- De 4 ani, Steaua nu cîştigă nici un trofeu şi în campionat răstoarnă recordurile negative. Ce se întîmplă?
- Chiar nu ştiu ce să spun. Poate în anul care vine să reuşim mai multe, dar trebuie bani de transferuri. Dacă intram în Ligă, veneau acei bani. Aşa... Sînt probleme, ca peste tot.

- Ţi-e teamă că Steaua s-ar putea face de rîs în cupele europene?
- Nu! Este adevărat că anul trecut am terminat pe locul patru în grupe, dar acum vrem să terminăm pe doi şi să trecem mai departe.

- Chiar şi în situaţia actuală?
- Da, eu sper ca problemele să se rezolve în vară. Fireşte că dacă nu vom juca în Ghencea va fi un handicap, fiindcă este important să ai 25.000 de oameni în tribune. Sigur, aici este cu dus şi întors. Important e să ne şi susţină. Ce putem face? Să marcăm repede şi să nu îl mai înjure pe patron.

- Tu vrei să mai rămîi la Steaua?
- Să vedem ce va fi în vară, deocamdată nu am discutat nimic cu cei din conducere. Dacă însă Steaua nu mai are nevoie de mine...

"Domnul Stoichiţă ne-a spus că voia să dăm o palmă tuturor şi să prindem Liga. Ăsta a fost ţelul, dar trebuie să mai şi poţi"
Romeo Surdu, atacant Steaua

"Dacă nu ajunge mingea la tine, ca atacant, ce poţi face? Nu poţi învinovăţi doar un jucător pentru nereuşite. Nu sîntem roboţi, atît am putut"
Romeo Surdu, atacant Steaua

6 goluri şi 7 assisturi a reuşit Surdu pentru Steaua în cele 43 de meciuri jucate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
star01
star01  •  24 Mai 2010, 12:13
Postat de pe 24 Mai 2010, 05:45

Lasa-te baiete, du-te la brasov, nu esti de steaua

de ce nu iti iei tu ghetele(de schi) si intri in locul lui Romica?...mai bn taci!!!

 •  24 Mai 2010, 12:07
Postat de pe 24 Mai 2010, 05:45

Lasa-te baiete, du-te la brasov, nu esti de steaua

Alt suporter care tanjeste dupa venirile la Steaua ale lui Messi,C.Ronaldo,Gerrard l-as mai pune si pe Terry sau Pique ca si asa nu avem fundas,dar ma tem sa nu zici tu cumva ca n-au fata de Steaua,eu propun macar sa le dam o sansa sa demonstreze...Pai bha visatorule cine crezi ca vine la Steaua sa joace gratis si sa fie umilit? Nu vezi ca si astia de care zici tu ca `nu sunt de Steaua` vor sa plece? Ce jucator care `e de Steaua` vine sa joace in conditiile impuse de cioban?Urmeaza colapsul...

 •  24 Mai 2010, 09:12

romeo spune ce gandeste, desi a fost provocat clar

Vezi toate comentariile (5)
Comentează