FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Mihai Rotaru, interviu pentru GSP: „Diseară vom aplica propria strategie. Craiova nu face jocurile nimănui, vrem să câștigăm!” + Detalii despre planurile oltenilor la meciul cu CFR

Mihai Rotaru, principalul investitor al celor de la CS Universitatea Craiova
Mihai Rotaru, principalul investitor al celor de la CS Universitatea Craiova

Articol de - Publicat duminica, 15 mai 2022 12:02 / Actualizat duminica, 15 mai 2022 12:24

De Universitatea Craiova se leagă, în acest moment, toate speranțele celor de la FCSB. Pentru că dacă oltenii pierd diseară, CFR e campioană! Cum va aborda Craiova meciul din Gruia? Mihai Rotaru, principalul investitor al Universității, ar trebui să aibă răspunsurile.

În această dimineață el a intrat în dialog cu Gazeta, din proprie inițiativă. Și a încercat să explice cum se vor poziționa alb-albaștrii, prinși acum într-o plasă de dileme morale și sportive: să dea totul pe teren contra CFR-ului sau să se protejeze pentru meciul de baraj care îi poate duce în Europa? 

Porumboiu știe ce se va întâmpla în CFR - CSU Craiova: „Scorul se vede din avion! Becali i-a motivat pe clujeni”
LUPTA LA TITLU
Porumboiu știe ce se va întâmpla în CFR - CSU Craiova: „Scorul se vede din avion! Becali i-a motivat pe clujeni”

- Bună ziua, domnule Țepelin. V-am sunat ca să lămurim niște lucruri, că deja s-au încins spiritele înaintea meciului de diseară. 
- Bună ziua. Vă ascult.
- Să eliminăm din start orice discuție: Craiova nu face jocurile nimănui!

- Ăsta e un slogan. Cert e că sunteți într-o situație specială: practic, meciul pe care îl jucați la Cluj nu mai contează deloc pentru dumneavoastră. Dar, în același timp, mulți așteaptă să jucați la intensitate maximă, altfel spus, să nu facilitați fără luptă o victorie a CFR-ului. Care e strategia Craiovei?
- Încă o dată: Universitatea nu ține cont decât de propria strategie. 

- Și care e strategia?
- Mai avem 3 meciuri: cu CFR și cu Farul în campionat, plus barajul pentru Conference League. Strategia clubului nostru e să abordăm meciurile de dinaintea barajului ținând cont de două chestiuni: o constrângere și o intenție.

- Nu înțeleg, puteți detalia?
- Constrângerea se referă la faptul că nu ar trebui forțați cei în pericol de accidentare. Sunt 2-3 jucători în această situație și este absolut normal să nu-i rupem înaintea barajului de Europa. 

- Și intenția?
- Intenția este ca la un moment-dat, în aceste meciuri pre-baraj, să debutăm doi jucători de la Centrul de Copii și Juniori. Un minut, 5 minute, 20 minute, vom vedea. Atenție, asta doar dacă scorul o va permite! De exemplu, dacă e 0-0 și CFR e călare pe noi, n-are rost să-i expunem pe copii. 

- Practic, cu FCSB ați jucat „all-in”, vorba lui Reghe, periclitând semifinala de Cupă cu Sepsi care se juca peste doar 4 zile. Acum, cu 14 zile înaintea barajului de Europa, strategia este să fiți mai atenți, ca să nu periclitați și acel meci capital, ultimul tren de Europa. E o abordare corectă?
- Strategia este corectă față de club și față de suporterii Universității. Nu ne interesează nici CFR, nici FCSB.

- Dar dacă Universitatea se va preda la Cluj... 
- Opriți-vă, vă rog! Nu se predă nimeni, vom juca să câștigăm! Nu vreau ca CFR Cluj să se bucure cu noi pe teren, urăsc gândul ăsta. Să se bată în ultimă etapă, pe noi nu ne interesează lupta lor. Avem propriul drum și nu ne interesează ce se vorbește în jur. Ne interesează doar ca Universitatea să își atingă obiectivul de a merge în Europa și, în același timp, să își apere blazonul. Repet: Universitatea nu face jocurile nimănui, jucăm doar pentru noi!

E adevărat că echipa nu a făcut deplasarea la Cluj cu avionul, ci cu autocarul. S-a mers 5 ore și ceva, ce mare brânză?! Da, a fost un fel de pedeapsă. De ce să dai 20.000 de euro pe un charter după ce te bate Sepsi acasă?

- Mihai Rotaru, investitor principal Universitatea Craiova

VIDEO Ce spune Reghecampf înaintea meciului cu CFR Cluj

Citește și alte articole din Liga 1:

VIDEO Jucătorii de la FCSB, înaintea meciului care poate decide campioana: „Craiova nu va face asta”

UPDATE Becali spune că a fost trădat de finul său: „Voluntari a luat 3.000€ de la CFR!” » Pandele a intrat în direct: „Să se facă anchetă de urgență!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (130)
contrabas3
contrabas3  •  15 Mai 2022, 20:50

Reghe bagă cel mai bun 11. Încep să tremure cioarecii pe voi. Lol!

doubleti
doubleti  •  15 Mai 2022, 19:41
Postat de George Nelu pe 15 Mai 2022, 19:35

Rotarule, cand a luat Viitorul campionatul ai bagat rezervele pe teren. si a castigat Viitorul cu 1-0. Iar ne minti! Rusine.

Vorbesti prostii, Craiova nu a bagat rezervele. vezi ca am scris mult mai jos, poate citesti si tu si pricepi ceva. In schimb voi ati bagat 8 (opt) juniori. Diferenta mare de caracter. NB.

104312381121787
George Nelu  •  15 Mai 2022, 19:35

Rotarule, cand a luat Viitorul campionatul ai bagat rezervele pe teren. si a castigat Viitorul cu 1-0. Iar ne minti! Rusine.

Vezi toate comentariile (130)
Comentează