FOTBAL  »  LIGA 1  »  DINAMO

Scandal

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 august 2007 00:00

Dinamovistii au obtinut din partea Ligii aminarea partidei cu Farul, de vineri, insa constantenii contesta dur decizia.  Accidentarile nenumarate din lotul "ciinilor" au convins Comitetul de Urgenta al LPF sa amine partida Farul- Dinamo, de vineri, acestia invocind articolul 41, punctul 2, care precizeaza ca LPF si AJF au dreptul de a aproba, la cerere, sau de a hotari din proprie initiativa devansarea sau aminarea unor partide ale echipelor angrenate in Europa.

"Le multumesc actionarilor si celor care au decis aminarea partidei de la Constanta. E foarte important ca inaintea meciului cu Lazio sa am tot lotul valid, tinind cont de performanta pe care o putem obtine", a spus Mircea Rednic.

"Rechinii" urla
Imediat dupa aflarea deciziei, constantenii au luat foc. "Am trimis o contestatie. Nu sintem de acord pentru ca ne-ar aduce prejudicii financiare. Am apucat sa tiparim biletele, iar acum trebuie sa le aruncam. Motivul nu e plauzibil. Nu am fost anuntati cu 7 zile inainte, asa cum scrie in regulament. si Steaua a cerut anul trecut aminarea meciului, dar a fost refuzata", a spus presedintele Farului, Ion Marin. "Jucatorii se pot accidenta si la antrenament, asta nu e un motiv de aminare. Daca jucau cu Milan ce trebuia sa facem?", a tunat si antrenorul Constantin Gache.
Ieri, si Steaua a solicitat aminarea partidei cu Pandurii, de simbata. "Daca la Dinamo s-a putut, normal ar fi ca si noua sa ni se reprogrameze urmatorul joc. Daca nu se va accepta, noi vom juca, nu e problema", a zis Hagi.

Anul trecut nu s-a putut

Steaua si Rapid au solicitat sezonul trecut aminarea meciurilor cu Gloria Bistrita, respectiv Farul, pentru a pregati partidele cu Lyon si, respectiv, Nacional Madeira. Lovindu-se de refuzul bistritenilor si constantenilor, FRF a decis ca meciurile sa se joace, Steaua cistigind cu 2-1, iar Rapid cu 3-2. Ultima partida aminata in Liga I a fost FCM Bacau - Steaua 0-2, in campionatul 2005-2006, inaintea semifinalei Steaua - Middlesbrough 1-0.

"E legal!"

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a explicat ieri decizia: "Conform ROAF, Liga are dreptul de a aproba, la cerere, aminarea unor jocuri ale echipelor angrenate in cupele europene. In aceste cazuri nu trebuie acordul celuilalt club. Termenul de 7 zile inaintea disputarii meciului, invocat de Farul, e necesar pentru alte motive decit cele pentru reprezentare internationala. Totul e legal".

Zota ataca

Directorul general al Rapidului, Cosntantin Zotta, a atacat ieri hotarirea Ligii: "Liga favorizeaza Dinamo. Nu ma asteptam sa se ia o asemenea hotarire, care favorizeaza clar Dinamo si defavorizeaza adversarii pe care ii are in lupta pentru titlu, Rapid, Steaua si CFR. Normal ar fi fost ca solicitarea celor din stefan cel Mare sa fi fost analizata de Comitetul Executiv, nu de cel de Urgenta, din care se stie cine face parte: Mitica Dragomir, Vali Alexandru si Robi Urs".

"Decizia incalca ROAF, pentru ca articolul 41 din Regulament spune ca aminarea poate fi aprobata doar de Comitetul Executiv"
Gheorghe Bosinceanu, patron Farul

"asta e regulamentul. Farul vrea sa faca atmosfera, dar regulile sint clare: orice echipa angrenata in cupele europene poate amina o partida din campionat"
Petre Buduru, director executiv Dinamo

"Ma mir ca s-a decis aminarea, insa n-am auzit ca un meci de <nationala> sau de Champions League sa se amine din cauza accidentarilor"

Iuliu Muresan, presedinte CFR Cluj

8 dinamovisti ar fi fost incerti pentru partida cu Farul, de vineri: Zicu, Moti, Stoican, Nastase, Bratu, Pulhac, Oprita si Margaritescu

Playtech: Pozele pe care Andreea Marin le-ar vrea ŞTERSE! Cum poza vedeta când era tânără, sigur nu ştii de aceste imagini


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează