FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID 3-1

UPDATE / FOTO Reacția FRF după scandările rasiste de la FCSB - Rapid: „Așteptăm raportul observatorului de joc!”

Derby-ul FCSB - Rapid a conținut și momente reprobabile.
Derby-ul FCSB - Rapid a conținut și momente reprobabile.

Articol de - Publicat luni, 07 noiembrie 2022 19:40 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2022 19:40

Derby-ul FCSB - Rapid, scor 3-1, a oferit și momente reprobabile pe Arena Națională. Scandările rasiste au răsunat din peluza gazdelor. 

UPDATE / Reacția FRF după scandările rasiste de la FCSB - Rapid

Gazeta Sporturilor a transmis o serie de întrebări către Federația Română de Fotbal. Răspunsurile din partea forului condus de Răzvan Burleanu au sosit la câteva ore distanță și explică parcursul cazului până pe masa Comisiei de Disciplină. 

„Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la meciul FCSB – Rapid, disputat pe Arena Națională duminică, 6 noiembrie. În acest moment, se așteaptă raportul observatorului de joc (dacă au fost menționate aceste incidente în raportul observatorului sau în cel al arbitrilor, Comisia de Disciplină și Etică va analiza și va decide eventualele sancțiuni aplicabile). 

În situația în care oficialii de meci nu au menționat nimic în raport cu privire la aceste incidente, fiind o competiție LPF, Liga Profesionistă de Fotbal poate sesiza comisia (înainte de a o face FRF)”, se arată în răspunsul FRF. 

Totodată, reiterăm faptul că Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă. Începând din luna august 2015, o dată cu înființarea Departamentului de Responsabilitate Socială, FRF a derulat un program continuu de educație și promovare a valorilor de incluziune socială și prevenire a comportamentului radical, fiind prima federație sportivă cu un asemenea departament în România. 

Printre programele derulate, amintim: Parteneriat cu Fundația Policy Center for Roma and Minorities, Adoptarea Strategiei Antidiscriminare a FRF, Participarea la campania “Football People a FARE network”, Participarea FRF în programul FIFA ”Fotbal și Prietenie”, Seminarul UEFA pentru promovarea incluziunii sociale și “Football For A Better Chance”
- Răspunsul oferit de FRF

Scandări rasiste la FCSB - Rapid

Încă de la începutul partidei, Peluza Nord a FCSB-ului a început să reproducă refrenul rasist: „Am avut și vom avea mereu boală pe țigani / Ne p*** pe ei la infinit, m*** lui Rapid”. Sloganul reprobabil a fost repetat pe parcursul partidei, inclusiv după golul de 1-0 reușit de Andrei Cordea în minutul 14.

De asemenea, galeria FCSB-ului a afișat mai multe mesaje rasiste:

  • „Bocciu și Kanye West / Cântă Niggas în Giulești”
Reacția FRF după scandările rasiste de la FCSB - Rapid: „Așteptăm raportul observatorului de joc!”
  • „Acum fără supărare / Aveți cort în deplasare?”
Reacția FRF după scandările rasiste de la FCSB - Rapid: „Așteptăm raportul observatorului de joc!”

Meciul a fost întrerupt temporar în minutul 34, când, la cererea „centralului” Sebastian Colțescu, fanii au fost atenționați de la stația de amplificare să renunțe la scandările rasiste și xenofobe.

VIDEO. Rapid amenința înaintea derby-ului: „Putem ajunge la a retrage echipa de pe teren!”

Rapidiștii amenințau sâmbătă că vor scoate echipa de pe teren dacă galeria rivală va apela la scandări rasiste.

„Clubul Rapid nu va tolera nici cea mai mică formă de rasism la adresa clubului, a jucătorilor și în special a spectatorilor noștri. Tragem acest semnal de alarmă și sperăm să ajungă la urechile celor care vor conduce această partidă. Dacă va fi nevoie, sperăm să se ia măsurile necesare, conform regulamentelor emise de FIFA și UEFA. În caz contrar, nu ne dorim să se ajungă acolo, putem ajunge inclusiv la a retrage echipa de pe teren. Sperăm ca spectacolul sportiv se va derula doar pe terenul de joc și cel mai bun va învinge”, a precizat Lucian Ionescu, ofițerul de presă al clubului Rapid.

Ce riscă FCSB:

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei 
Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF

VIDEO. Scenografia galeriei FCSB 

Citește și alte știri despre FCSB - Rapid:

Săpunaru a început derby-ul de la conferință: „Știm cine e antrenor acolo, așa că...”

Cum decurg negocierile pentru numirea unui nou antrenor la FCSB » MM Stoica: „Am «semi-mințit»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
Daniel1959
Daniel1959  •  08 Noiembrie 2022, 08:19

De ce trebuie sa plateasca clubul pentru faptele "suporterilor" ?? Sigur daca scandau Cordea si comp. intelegeam. Identificati persoanele si interziceti-le accesul pe stadioane cu anii!!! Va spun ca tin cu RAPIDUUU"

mafa
mafa  •  07 Noiembrie 2022, 23:18
Postat de skylines pe 07 Noiembrie 2022, 21:57

Observ că Rapid Bucuresti se consideră reprezentanta unei minorități naționale.Noi n-am știut, de când până?!Din comunicatul clubului asta rezultă.

Prost cum esti normal ca observi rau...!!...minoritatile astra ,te asigur, le are zcsb in numar mult mai mare.

Catalynn____
Catalynn____  •  07 Noiembrie 2022, 23:06
Postat de skylines pe 07 Noiembrie 2022, 22:45

Respect Ciolacu!Se strânge lațul.Anul acesta ne întoarcem în Ghencea.

Dacă ai ajuns sa îți pui speranța in nea Marcel e clar, ești un fcsbist sadea! :-)))

Vezi toate comentariile (23)
Comentează