FOTBAL  »  Superliga  »  DREPT LA REPLICĂ

Scrisoare dură trimisă de Ionuț Chirilă pentru Ioanițoaia: “Tendențios și lipsit de cultură fotbalistică”

Articol de GSP - Publicat luni, 21 august 2017 12:19

Ionuț Chirilă i-a trimis un drept la replică dur lui Ovidiu Ioanițoaia după ce directorul GSP i-a răspuns la acuzele de conspirație formulate de fostul antrenor de la Jiul, UTA, Chiajna, CSMS Iași sau ASA Târgu Mureș în interviul exclusiv publicat săptămâna trecută de Gazetă.

Printre altele, Chirilă îl acuzase pe Ioanițoaia că face parte dintre conspiratorii care, alături de Mircea Lucescu, au avut un rol în demiterea sa de la Concordia Chiajna și aducerea ca înlocuitor a lui Marius Șumudică.

În replică, directorul Gazetei a scris că acuzele lui Chirilă sunt “aberații, produsele unui personaj trist, elucubrațiile unei minți deranjate”. Răspunsul integral al lui Ovidiu Ioanițoaia poate fi citit aici.

Iată scrisoarea integrală trimisă de Chirilă în această dimineață pe emailul Gazetei Sporturilor:

“Răspunsul palid și lipsit de consistență pe care mi l-a dat directorul GSP cerifică înca o dată (dacă mai era nevoie) veridicitatea celor spuse de mine.

În afara faptului că este tendențios, domnul Ioanițoaia ne mai arată o latură extrem de periculoasă pentru un formator de opinie al celui mai prodigios ziar de sport din Romania, citit de milioane de suporteri ai fotbalului românesc : lipsa crasă de cultură fotbalistică de care dă dovadă. 

Este adevărat, numai elucubrațiile unei minți deranjate pot propune la echipa națională drept selecționer un antrenor care pierde 8-0 cu Germania (n.red. - Viorel Moldovan), rezultatul fiind catalogat de mulți drept cea mai mare catastrofă din istoria unei echipe reprezentative, mai ales că era vorba de echipa națională de tineret, lucru care vorbea de la sine despre viitorul sumbru al fotbalului românesc privind transferul de generații către echipa de seniori.

Tendențios ești când spui că am fost dat afară de la U.T.A (echipă pe care am preluat-o cu două milioane de euro datorii și căzută în divizia B, fără a mai avea nici un proprietar și pe care am ținut-o în viață din forța și entuziasmul meu încă 6 luni pe primele două locuri, cu jucători neplătiți până în momentul în care ea a dispărut.

Tendențios ești când spui că am fost dat afară de la Jiul, o echipă preluată de mine după ce a promovat în Divizia A, cu niște jucatori anonimi (mulți de Liga 2) și pe care am ținut-o la mijlocul clasamentului în Liga 1, construind un fotbal frumos și spectaculos.

Când distorsionezi, însă, adevărul prezentat de mine cu argumente indubitabile și invoci faptul că am fost dat afară de la Tg Mures în două săptămâni (nu 3, fapt unic in istoria fotbalului românesc) unde toata opinia publică a înțeles că mi s-a creat o diversiune doar pentru a mi se compromite imaginea, asta nu mai este doar răutate ci și lipsă crasă de cultură fotbalistică.

Tendențios și lipsit de cultură fotbalistică ești atunci când nu ne explici de ce antrenorului care a făcut doar 13 puncte într-un retur de campionat, ducând o echipă în pragul retrogradării și trimițând la Liga 3 jucători care mai apoi câștigau titlu de campioni în România, i s-a prelungit contractul ca pe urmă să i se dea pe mână echipa cu cel mai bun lot din România la ora aceea. Asta în timp ce antrenorul care cu aceeași echipă a făcut 30 de puncte într-un tur de campionat cu 7 jucători sub 21 de ani (declarat fiind tehnicianul sezonului) și care a creat forța colectivă a unei echipe cu care a învins cel mai bun lot din campionat, a fost trimis la Iași să preia din mers o grupare venită din B, fără nici o victorie până în etapa a 6. Nu am primit nici un raspuns din partea eminenței cenușii a GSP privind criteriile de competență pe care se numesc și se promovează antrenorii!
Răspunsul se află în cele 3 episoade ale interviului meu.

Lipsa de obiectivitate și cultura fotbalistică ale acestui domn se completează într-un tot unitar care oglindește perfect un personaj cu adevărat trist, care își imaginează în delirul lui că e altcineva decât e.

Lipsa de cultură fotbalistică este evidentă și atunci când, invocând ironic generația fabuloasă pe care am făcut-o, nu realizezi că fără să parcurgi etapele profesiei pe care le-am parcurs eu treaptă cu treaptă nu poți ajunge la maturitatea de a manageria tehnic un club important din Liga 1 și nu poți fi niciodată un antrenor complet.

Ar trebui să înțeleagă directorul GSP că Stramaccioni a primit pe mână de la Moratti Interul, cu 500 de milioane de euro în teren, după ce a antrenat două grupe de juniori la Roma, că Guardiola a primit un imperiu pe mână după ce a început să lucreze cu copiii de la La Masia și pe urmă cu Barcelona B, parcurgând etapele normale ale acestei profesii, iar cel mai recent exemplu de competență a fost exprimat chiar joia trecută în teren de către antrenorul lui Salzburg care a preluat echipa după ce și-a făccut ucenicia cu succes pregătind în prealabil două grupe de juniori ale clubului.

Numai la noi se pune carul înaintea boilor și ți se dau pe mână Alibec,Texeira și Budescu înainte de a demonstra că poți să-i faci pe Purece, Nelut Roșu și Râmniceanu cu care i-ai și învins pe cei 3 menționați mai sus.

Din păcate, lucrurile astea se întâmplă și din cauza unor formatori de opinie care au contribuit la degradarea fotbalului românesc până la limita subzistenței.

Acestui domn venerabil, care nu a avut niciodată curajul să se plaseze pe o poziție fermă în cronicile domniei sale și care, încă, din păcate, reprezintă "Gazeta", îi transmit multă sănătate și îi urez puterea de a învăța să renunțe la acest titlu în favoarea unor oameni mai tineri și poate mai curajoși”.

CITEȘTE INTERVIUL ÎN CARE CHIRILĂ ÎL ACUZĂ PE MIRCEA LUCESCU DE CONSPIRAȚIE

 EXCLUSIV Interviu uluitor cu Ionuț Chirilă, partea I: “Lucescu nu a acceptat niciodată ca eu, fiul lui adoptiv, să-i fiu superior lui Răzvan. M-a blocat în fotbal”

EXCLUSIV Ionuț Chirilă: “Am fost dat afară de Securitate. Mircea Lucescu a numit antrenori incompetenți la Dinamo și Astra să-i țină locul cald lui Răzvan”. Episodul 2

EXCLUSIV Ionuț Chirilă: “Ioanițoaia și Lucescu au un rol mare în demiterea mea de la Chiajna”. Ultima parte: ziariști de la Digi și Gazetă, considerați complici în “conspirația lui Lucescu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
1812116582433640
Starostele Hotilor  •  21 August 2017, 20:26

bietul omu' asta oare de ce nu pune mina sa munceasca acolo unde este dorit si unde poate face un ban cinstit si un cv convingator si cerseste in halul asta o echipa mare ??...uite gica hagi n-a fost dorit la steaua spre exemplu si si-a facut echipa cu care acistigat campionatul...asa se face nu cersind sau injurind in stinga si in dreapta....

1527160934267499
Radu Vasilescu  •  21 August 2017, 20:02

În privința lui Ioanițoaia are perfectă dreptate!Deasemenea in privința rolului presei sportive in decăderea sportului românesc începând cu atacurile la adresa gimnasticii din'90 si in anii următori! Iar fotbalul românesc este erodat continuu prin atacuri idioate, stiri inventate, manipulări ordinare in favoarea mafiei condusă de Dragomir şi Sandu! In rest, ca antrenor Chirilă a ratat mereu! Deasemenea Lucescu, Ioanițoaia, au ,, colaborat,, din plin! Unii susțin că Lucescu a avut grad mare! Oare Ioanițoaia a avut si el grade?

110983236298265
Gigi Panait  •  21 August 2017, 19:15

Chirilă asta e ,,pierdut,,iremediabil, dacă citești toate,, realizările,,lui,în mintea lui bolnavă este cel mai bun antrenor roman din toate timpurile.Mai băiatule, du-te și te culcă, poate când te trezești revii cu picioarele pe pământ.Esti zero că antrenor,asta ești!

Vezi toate comentariile (28)
Comentează