FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV

EXCLUSIV Interviu uluitor cu Ionuț Chirilă, partea I: “Lucescu nu a acceptat niciodată ca eu, fiul lui adoptiv, să-i fiu superior lui Răzvan. M-a blocat în fotbal”

Articol de - Publicat joi, 17 august 2017 09:00

“Am spus lucrurile astea ca să pot dormi seara liniștit de acum încolo. Să pot să încerc să-mi fac profesia mai departe”, spune Ionuț Chirilă, fiul natural al lui Ioan Chirilă și, până la începutul acestui interviu, fiul adoptiv în fotbal al lui Mircea Lucescu. De câteva luni, de când intenționează să vorbească despre “conspirația” împotriva sa, antrenorul a trecut printr-o mulțime de stări. A fost la un pas de a vorbi, apoi a amânat, s-a răzgândit și în cele din urmă s-a decis.

În mai 2017, a ieșit la TV, șocând: Mircea Lucescu mi-a băgat cuțite în spate”. Era imediat după demiterea antrenorului de la Zenit, iar publicul a privit declarația lui Chirilă ca pe un paricid inadmisibil. Ce se ascunde, însă, în spatele frământărilor sale?

Timp de trei ore, bărbatul de 51 de ani a povestit pe un ton aprins episoade și întâmplări care - susține el - demonstrează clar conspirația pusă la cale împotriva sa. Gazeta l-a ascultat pe băiatul lui Ioan Chirilă și publică integral declarațiile acestuia printre care se regăsesc și acuze la adresa actualului director al ziarului, Ovidiu Ioanițoaia.

- Ionuț, ai produs vâlvă când ai declarat că Mircea Lucescu ți-a dat cuțite în spate. Erai văzut ca fiul lui din fotbal. Ce te-a determinat să spui asta?
- Povestea e lungă și trebuie înțeleasă bine. Datorită relației tatălui meu, marele Ioan Chirilă, cu familia Lucescu, noi am fost o mare familie. Am crescut lângă Mircea Lucescu, l-am idolatrizat, l-am iubit enorm. Mama mea (n.red. - actrița Iarina Demian) chiar mi-a spus odată cu lacrimi în ochi: “Cred că l-ai iubit pe Mircea mai mult decât pe Vaniușa”. Lucrul ăsta m-a pus pe gânduri.

- Ce s-a rupt? Unde?
- Tata l-a ajutat enorm pe Mircea Lucescu. Știți bine că în perioada comunistă era o luptă acerbă între Dinamo, echipa departamentului Securității, și Steaua lui Valentin Ceaușescu, echipa conducătorului suprem al României. Cred că de multe ori tata l-a salvat pe Lucescu din situații incredibile, foarte grele. Să nu uităm meciul cu Irlanda de Nord, pierdut cu un ghinion fantastic. După acel meci, Mircea a venit la noi în casă. Țin minte că era efectiv prăbușit, nu putea să vorbească. Au fost momente de tăcere după care tata a spus: “Viața merge înainte, hai să facem un interviu”. Mircea își găsea cu greu cuvintele. La un moment dat tata i-a pus o întrebare: “Ce vei face, Mircea Lucescu, după ce nu vei mai fi antrenorul echipei naționale?”. Și tot tata a răspuns: “Voi fi fostul antrenor al echipei naționale”. Așa cum aruncă tata în eter niște lucruri care rămân și după zeci de ani. După aia i-a scris o carte în care i-a adunat pe toți greii din fotbalul românesc, Ștefan Covaci, Valentin Stănescu, Emeric Ienei, și - în ciuda înfrângerii - tata l-a transformat pe Lucescu într-un învingător.

anglia 10385 1985004
Ioan Chirilă și selecționerul Mircea Lucescu, în avionul spre Anglia. Sursă: GSP

- Cu atât mai surprinzătoare este ieșirea ta…
- Am crescut cu el, am învățat această profesie cu el. Oricum, nu e doar de învățat. Dacă nu ai talent, te chinui să faci antrenor dintr-un om și poți să-l pui în zeci de mii de locuri, tot degeaba. E o meserie de talent…

Jocul de poker, all-in pe Lucescu

- Consideri că ai talent pentru meseria asta?
- Eu cred că am demonstrat la toate nivelurile. Dar să revin. În 1990, când Lucescu a plecat în periplul italian, eu am rămas stindardul lui în România și am făcut război cu toți adversarii lui. Cu Giovanni, cu Victor, cu Mircea Sandu, cu Cornel Dinu. Oameni care l-au invidiat pe Mircea Lucescu și chiar l-au urât prin mine. Fără ca eu să am vreo vină. Mama mea mi-a spus: “Ionuț, tu ai jucat o carte ca la poker. Ai pus tot pe o carte și ai pierdut. Tu trebuia să fii într-o relație bună cu toți, să fii echilibrat”. Fanatismul meu față de Lucescu mi-a atras adversități imense. Am fost blocat, la un moment dat, în fotbal, de dușmanii lui Mircea Lucescu.

- Dar aveai un ajutor important din partea lui Lucescu.
- Ce s-a întâmplat cu adevărat grav este că în momentul în care fiul lui a vrut să înceapă această profesie….

- Te referi la Răzvan?
- Da. Eram copii, eram împreună tot timpul la Poiana Brașov. Familiile noastre petreceau foarte mult timp împreună, dar cea mai importantă legătură era cea dintre tata și Mircea. L-am întrebat odată pe tata: “De ce-l ajuți și-l împingi pe Lucescu atât de mult?”. Mi-a zis: “Pentru că este unul din puținii oameni deștepți din fotbalul românesc. A făcut ASE Comerț Exterior pe bune. Când alții jucau fotbal cu mingi de hârtie cu balerinele pe la Atlantic, el învăța”. L-am înțeles.

- Vorbeai despre intrarea lui Răzvan Lucescu în fotbal…
- Da. Când a început el meseria asta, lucrurile s-au schimbat total. Pentru fiul lui natural, Mircea Lucescu a călcat peste cadavre în asemenea hal încât să-i taie calea fiului lui adoptiv în fotbal. Nu a acceptat niciodată ca fiul lui adoptiv să fie superior fiului lui natural. Am intrat într-un cerc în care, pe de o parte, mă blocau adversarii lui Lucescu, iar în al doilea rând, spre marea mea dezamăgire și tristețe cu care mă voi duce probabil până în mormânt, m-a blocat omul pe care l-am divinizat și l-am iubit.

617g9487 razvan lucescu ionut chirila
Ionuț Chirilă și Răzvan Lucescu, în anii 2000, la Premiile Ioan Chirilă. Sursă: GSP

- Totuși, Răzvan Lucescu a ajuns cu Rapid în sferturile Cupei UEFA.
- Dacă ar fi îmbrățișat meseria de conducător, Răzvan Lucescu ar fi fost un conducător de talia lui Braida sau Galliani. Răzvan ar fi fost un conducător imens. Cea mai mare performanță a sa este câștigarea titlului cu Rapid din calitate de vicepreședinte, cu Rednic antrenor. El este un om elegant, cultivat, care știe să țină tamponul între un patron ca George Copos și un antrenor ca Rednic. Rămân la părerea că Răzvan va fi în viitor un mult mai mare conducător decât antrenor. Nu am nimic cu el.

screen shot 2017 08 15 at 15.50.22
Numărul de meciuri și media de puncte obținute de Răzvan Lucescu în cariera de antrenor. Sursă: transfermarkt.com

Primul “cuțit în spate”: Dinamo

- Lumea va spune că exagerezi și te va acuza de gelozie. Hai să vorbim cu exemple concrete. Există dovezi că ești blocat de Mircea Lucescu?
- Sunt argumente indubitabile, cu martori oameni importanți din fotbalul românesc. Dacă sunt corecți și loiali, vor spune lucrurile așa cum mi le-au spus mie.

- Să o luăm în ordine. Când ai avut primul semn de îndoială asupra lui Lucescu?
- (Deapănă istoria “generației formidabile” de la juniorii lui Dinamo pe care a crescut-o) În 1987, am luat acea generație de la Dinamo pe care am selecționat-o și din care am făcut o echipa despre care lumea spunea că juca la fel ca Barcelona. E generația formidabilă cu Tararache, Petre, Hîldan, Dinu Cezar, Lică Laurențiu, Voicu, Popistașu, care a câștigat tot în România. După performanța aceea, am fost numit - și îi mulțumesc lui Mircea Sandu pentru asta - antrenorul echipei naționale de juniori a României, UEFA 94. Noi nu ne mai calificasem de 10 ani la un turneu final la nivelul ăla. Am făcut o națională fantastică, am umblat din județ în județ, din oraș în oraș pentru a evita selecția pe sacoșe. În 6 luni am făcut o selecționată puternică. Aveam o linie de mijloc extraordinară, cu Sânmărtean, Codrea, Mărgăritescu și Alin Stoica. Ne-am calificat la turneul final.

- Și cum te-a sabotat Lucescu?
- În momentul acela, am ajuns la o intersecție de drumuri. Mi se pare că ministrul Tărăcilă preluase clubul Dinamo după perioada Vasile Ianul. Clubul era într-o situație financiară gravă, dar eu am avut un merit. Transferul lui Tararache la Grasshoppers de 2,4 milioane de dolari a salvat Dinamo de la faliment. M-au chemat cei din conducerea ministerului și au spus: “Ai șapte titulari în echipă. Credem că este normal ca această echipă să continue cu tine”.

img 1342
La 51 de ani, Ionuț Chirilă trăiește cu regretul că nu a ajuns antrenor la Dinamo, acolo unde l-a crescut pe Cătălin Hîldan. Sursă: GSP

- Conducerea ți-a propus să iei Dinamo?
- Un antrenor care nu trece prin niște etape nu poate ajunge la maturitarea de a gestiona o echipă importantă. Eu nu pot să spun că sunt un ziarist mai bun decât tine, chiar dacă sunt fiul lui Ioan Chirilă.

- Ai putea fi.
- N-am făcut profesia asta niciodată. Nu am cum.

“Antrenorul adevărat este cel căruia patronul îi dă 10.000 de dolari pentru a lua un jucător pe care îl va face în șase luni să valoreze 400.000 de dolari. Tu, cu 390.000 din profit, cumperi apoi 4 jucători pe care eu sunt obligat să-i fac de două milioane ca tu să fii obligat să mă ții angajat. Restul e o vrăjeală”
Ionuț Chirilă

- Deci, te-a chemat conducerea ministerului…
- Da, am fost pus într-o situație foarte delicată. Trebuia să renunț la echipa națională de juniori pe care o calificasem la Campionatul European. Era o situație penibilă, echipa trebuia să plece la turneul final cu secundul meu. Mi-am asumat această greșeală. Am spus “Da” lui Dinamo, am primit un grad de ofițer. Am fost angajat și pe o funcție mai mare la aparatul central și, în ultima secundă, mi s-a spus că nu voi mai fi principal, ci secund. A fost numit Marian Bondrea.

- Ce crezi că s-a întâmplat?
- Cred că o influență foarte mare a avut Petre Buduru căruia o să-i iert foarte greu chestia asta. Mi-a tăiat aripile, mi-a luat un lucru pe care-l meritam. În plus, am rămas în fața federației cu o imagine proastă, lăsând echipa națională să plece pur și simplu cu secundul. A fost un lucru impardonabil. Când ești între luntre și punte, Dumnezeu ți-o trage și te curăță în ambele părți.

- Ce ți-a făcut Lucescu?
- Lucescu a avut mereu la Dinamo o influență imensă. Dinamo este casa lui. Eu cred că, în viitor, va fi proprietarul lui Dinamo, cred că e visul lui. Asta dacă nu cumva, nu e deja proprietarul lui Dinamo…

- Ai informații în privința ăsta?
- Nu, dar el se confundă cu Dinamo.

- Practic, îi reproșezi că nu și-a folosit influența în favoarea ta?
- Înainte de orice, vreau să spun lucrurile pozitive pe care le-a făcut Lucescu. A făcut din Hunedoara o echipă care, dacă era patronată de ministerul de Interne sau de cel al Apărării, era campioană cu siguranță la 9-10 puncte avans. A transferat acea echipă în bloc la Dinamo și a făcut din Dinamo o echipă la nivelul Stelei. E formatorul unei mari echipe, o mașină de fotbal.

- Sunt lucruri cunoscute…
- Vreau să vorbesc despre calitățile și defectele lui Lucescu pentru ca publicul să înțeleagă perfect. În raport cu mine, Lucescu a greșit grav. E un mare antrenor, e un diplomat fantastic. Putea să fie ușor Ministrul de Externe al României, dar din punct de vedere al caracterului acest om nu mai există pentru mine. Cred că tatăl meu se învârte în mormânt. Cu bună știință, Lucescu mi-a secerat cariera. N-a acceptat niciodată să existe competiție între fiul lui adoptiv și cel natural.

66cg0235 mircea lucescu razvan lucescu
Mircea Lucescu îl sărută pe fiul său, după meciul Șahtior - Rapid. Sursă: GSP

- Ce ar fi putut face Lucescu pentru tine la Dinamo?
- Avea forța ca eu să fiu antrenorul lui Dinamo și știa că merit treaba asta. Mă cunoștea foarte bine și cred că puteam să fiu antrenorul lui Dinamo cu un singur deget ridicat de el. Ăsta e primul moment, dar sunt alte trei similare.

Un nou “cuțit în spate”: Rapid

- Care este al doilea?
- Când am mers cu el la Rapid în 1997, i-a spus lui Copos să mă pună antrenorul echipei de tineret și să facă o bază precum ProRapid. Țin minte și acum hârtia lui Copos către Dinu Drăgan și Grigore Sichitiu: “În limita sumei de 50.000 de dolari, Ionuț Chirilă are voie să achiziționeze următorii jucători…”. Și eu am trecut pe foaie numele lui Raț Răzvan, Mărgăritescu Andrei, Maftei Vasile, Voicu Ionuț, Bratu Florin, Daniel Niculae. Am făcut o echipă cu 50.000 de dolari și cred că nici banii ăia nu i-aș fi dat dacă Rapid avea o bază cum trebuie. Juniorii lor se antrenau prin bazine. S-a făcut o cheltuială minimă pentru proprietarul de la Hilton. S-a creat o echipă fantastică a Rapidului care a câștigat singurul titlu la tineret din istoria clubului.

001243cp ionut chirila
Ionuț Chirilă și trofeul pentru titlul de campion al României cu echipa de tineret a Rapidului. Sursă: GSP

- Ai creat o nouă echipă de tineret…
- Da, și a venit momentul în care am așteptat să fac pasul. Urma schimbul de generații după ce Lucescu a plecat la Inter și cred că în momentul ăla, la autoritatea pe care o avea asupra lui George Copos care-l asculta ca pe Dumnezeu în fotbal, cred că ar fi putut să-mi dea continuitate la echipa mare. Aici se face o mare greșeală pe care numai niște imbecili fără cultură fotbalistică o pot face. S-a spus că Ionuț Chirilă e antrenor de tineret. Este o prostie inimaginabilă. Ionuț Chirilă este antrenor de jucători. Să vă spun ceva. Fără forța colectivă, organizarea și tacticizarea jocului, nu se pot dezvolta valorile individuale.

- Care crezi că sunt rezultatele tale notabile la nivel de seniori?
- Când Ionuț Chirilă demonstrează că ridiculizează Astra lui Teixeira, Budescu și Alibec cu Chiajna, echipă de jucători necunoscuți, când bate cea mai bună echipă a Rapidului cu UTA în Giulești, când se distrează cu Dinamo pe vremea când antrenam la Jiul, asta înseamnă că acest om, Ionuț Chirilă, creează forța colectivă a unei echipe. Jucătorii mei erau antrenați la un asemenea nivel mental și tehnico-tactic încât ei nu mai aveau nevoie de liantul Diviziei B.

screen shot 2017 08 15 at 11.00.20
Numărul de meciuri și procentajul punctelor obținute de Ionuț Chirilă în cariera de antrenor. Sursă: transfermarkt.com


Vă dau un exemplu. Mă cheamă Lucescu înainte de un Rapid - Steaua, un meci care decidea titlul în Giulești. Lupu era de față. Mă întreabă: “Cum e Mărgăritescu?”. Mărgăritescu nu jucase în viața lui un meci la Rapid, nu jucase un meci la seniori nicăieri. I-am spus că e pregătit. Era un meci care decidea titlul, cu 20.000 de oameni în Giulești. Era un risc. A zis: “Da, am încredere”. Lupu spune: “Nea Mircea, am înnebunit să jucăm cu un puști?!”. La care Lucescu se uită la mine și spune: “Jucăm cu el titular și-l pun și căpitan”. Mărgăritescu a demonstrat că are capacitatea să joace de parcă evoluease 10 ani în linia de mijloc. Asta demonstrează că jucătorii mei erau pregătiți să intre ca niște kamikaze pe stadioane ca Ghencea, Ștefan cel Mare.

"Dacă lui Stramaccioni i s-a dat Interul pe mână, cu jucători de 500 de milioane,numai pentru că a antrenat două grupe de juniori la Roma, eu aș fi avut dreptul să antrenez Dinamo după ce am făcut milioane pentru acest club și am trecut prin toate etapele acestei profesii?!"
Ionuț Chirilă

Episodul “Diversiunea” de la Crowne Plaza

- Erai pregătit să iei o echipă de talia Rapidului?
- Stau și mă întreb de ce un om care a demonstrat că poate transforma talentele în certitudine, că poate crește cota de piață a jucătorilor, că-i poate înregimenta în automatisme de joc, nu este lăsat a doua oară să-și ducă munca mai departe?! Și îi mai reproșez un lucru. În mai 2012 a apărut în ziar un articol: “Lucescu îl propune pe Ionuț Chirilă la Rapid lui Copos”. Țin minte că a spus atunci că se duce să îi propună lui Copos să-mi dea Rapidul care era într-o situație foarte grea. La 10 secunde după ce presa a ieșit din biroul lui Copos, toți ziariștii știau că eu am fost propus la Rapid antrenor principal. Vreau să vă spun ceva foarte clar. Dacă Lucescu m-ar fi propus cu adevărat lui Copos, n-ar fi știut nimeni din presă.

- Chiar crezi asta?
- Sută la sută. Asta face parte dintr-o diversiune pe care o cunosc foarte bine.

- Adică el a vorbit cu Copos și, de fapt, nu te-a propus pe tine?
- Sigur că da. Niciodată nu m-ar fi propus.

- Poate s-a opus Copos.
- Niciodată. Eu făcusem performanță imensă, Copos câștigase 12 milioane de euro din jucătorii produși de mine, din Raț, Bratu, Daniel Niculae…Daniel Niculae care a venit la mine cu ghetele în spate, la Laromet, și mi-a spus: “Dinamo m-a dat afară, mă primiți și pe mine?”. Ăsta e talentul unui antrenor. Să inventeze jucători, nu să-i cumpere.

Un telefon de la Barcelona pentru Nicolae Badea

- Ăsta a fost al doilea sau alt treilea episod?
- (Continuă fără a auzi întrebarea) Pe 6 aprilie 2011, la meciul Barcelona - Șahtior 5-1, în hotel la Regina Sofia, Mircea Lucescu - de față cu mine - îl sună pe Nicolae Badea și…vă reproduc aproape textual: “Nicule, sunteți într-o situație grea. Trebuie să schimbați strategia, să construiți, nu să cumpărați. Trebuie să strângeți cureaua și, dacă vreți sfatul meu, trebuie să-i dați o șansă lui Ionuț Chirilă. Este singurul care poate reconstrui. Este singurul după mine care a demonstrat că poate construi jocul. Este singurul care a învățat această meserie de la mine. Nu Rednic, nu Andone, care ciupeau lucruri. Ăsta stat lângă mine tot timpul, a trecut prin toate etapele. Nu i s-a dat niciodată pe mână o echipă puternică, să creeze forță colectivă și cu niște valori individuale. Dați-i Dinamo, eu garantez profesional pentru el”.

asociatia fc dinamo
2001. Lista membrilor fondatori ai Asociației Fotbal Club Dinamo București, condusă de Nicolae Badea. Mircea Lucescu este pe listă alături de persoane juridice precum Jandarmia, Poliția de Frontieră, Poliție, Pompieri, dar și de persoane fizice precum generali de M.I. sau politicieni. Sursă: GSP 

- Nu înțeleg unde e problema. Te propunea la Dinamo!
- În momentul ăla, mă simțeam ca Mourinho. Eram lângă el, pe canapea în holul hotelului. 45 de minute a durat convorbirea cu Badea și mă gândeam deja că sunt antrenorul lui Dinamo.

- Și de ce nu ai mai fost?
- După o vreme, mă sună Dragoș Săvulescu și îmi spune: “Ionuț, te chem eu la Dinamo, am și acordul lui Cristi Borcea. E momentul să strângem cureaua și să producem. Cred că tu ești antrenorul potrivit”. Eram în Italia în mașină. Mi-a zis să nu vorbesc cu nimeni și să iau avionul să vin la București. Vin, mă întâlnesc cu domnul Badea și cu Dragoș Săvulescu…Au fost 3 zile de întâlniri în care Săvulescu mi-a zis că vrea să mă prezinte echipei în cantonamentul din Austria. Când stăteam cu Badea și Săvulescu și făceam proiectul, de ce jucători aveam nevoie, la un moment dat sună un telefon. După ce se închide telefonul, mi-a venit un cuțit în inimă. De partea cealaltă, am înțeles că era Mircea Lucescu care-i spunea lui Badea: “Nu-l pune pe Ionuț, pune-l pe Giunta, fostul meu căpitan de la Brescia”.

Ionuț Chirilă scoate draftul unui contract în care Nicolae Badea, în calitatea de director al Consiliului de Administrație la Dinamo, îi propunea un salariu lunar net de 8.333 de euro pe perioada primul an și 10.000 de euro pentru al doilea sezon. Chirilă urma să aibă un bonus de 500.000 de euro pentru calificarea în grupele Champions League. Draftul nu este datat și semnat.

fila 1 contract dinamo
Draftul contractului dintre Dinamo și Ionuț Chirilă, întocmit cu două zile înainte de numirea lui Liviu Ciobotariu, în vara lui 2011. Sursă: GSP

- Asta ți-a zis-o Badea?
- Da. De față cu Săvulescu. Eram în birou la el, la Computerland. Ăsta a fost primul cuțit. Mi-am dat seama de ce se întâmplă.

- Ai încercat atunci să-i ceri explicații lui Lucescu?
- Mmmmm…Nu, n-am încercat.

- Totuși, ai continuat să te vezi cu el, să-l vizitezi în străinătate, să te porți ca și cum nimic nu s-a întâmplat…
- La 10 seara, cu mâna pe contractul cu Dinamo, am realizat că sunt într-un cerc vicios incredibil. Mă blocau dușmanii lui Lucescu, dar mă bloca însuși Mircea Lucescu. Nu pot să ies din cercul ăsta. Cu tristețe în suflet, am acceptat să fac interviul ăsta. Vreau să mă delimitez de Lucescu.

- Și să te apropii de dușmanii lui?
- Da. Pentru că un președinte de club care ar vrea să mă numească antrenor va spune: “Să-l întrebăm pe Mircea Lucescu mai întâi, Chirilă e copilul lui Lucescu”.

Cina cu Negoiță de la Londra

- A mai existat vreun episod după cel petrecut la Computerland?
- Da. La Chelsea - Șahtior Donețk 2-1, pe 7 noiembrie 2012. (Chirilă povestește rapid faza golului din minutul 90 primit în urma gafelor lui Raț și Piatov) Ora 1 noaptea, la masă la Bentley Hotel din Londra, Ionuț Chirilă, Mircea Lucescu, Costică Anghelache, Ionuț Negoiță, Mugur, administratorul familiei Lucescu, Marilu, nepoata lui Lucescu…Au început aceleași discuții. “Ionuț, dacă vrei să mă asculți, dă-i Dinamo lui Ionuț Chirilă. Merită, a trecut prin toate etapele profesiei”. Atunci nu am mai fost făcut Mourinho, am fost făcut Ferguson. A doua zi, Anamaria Prodan - dacă va dori să recunoască asta, o va face, dacă nu, nu - îl sună pe Negoiță și, printre altele, îl întreabă: “Vreau să te întreb un lucru, la fel ca mulți fani ai lui Dinamo. De ce nu i se dă șansa lui Ionuț Chirilă să antreneze? Mai aveți puțin și puneți femeia de serviciu să antreneze. Am informații clare, că a fost garantat profesional de Mircea Lucescu aseară, la Londra”. La care Ionuț Negoiță îi răspunde: “Fugi, Ana, de aici. Lucescu a spus toate lucrurile astea pentru că Ionuț era la masă. El gândește total invers”. Asta mi-a spus Anamaria Prodan la telefon.

rk 4733ionut chirila mircea lucescu condescu
Ionuț Chirilă, în spatele lui Mircea Lucescu, la loja stadionului din Târgu Jiu, la finala Cupei României din 2009. Sursă: GSP

- Totuși, de ce nu i-ai cerut explicații direct lui Lucescu?
- I-am cerut și mi-a spus că nu e nimic adevărat.

- Și după episodul acesta de la Londra?
- La fel. Că sunt minciuni și nu e nimic adevărat.

- De unde știi că Lucescu nu spunea adevărul și că nu ai fost de fapt înveninat de altcineva împotriva lui?
- O să vă explic. Eu cred că un om de probitatea morală a lui Nicolae Badea nu mă poate minți. Fiți atenți. Meci Roma - Șahtior 2-3. Pe 16 februarie 2011. (Chirilă enumeră meciuri și date cu o ușurință fantastică) Cu doi prieteni de-ai mei invitați la meci, unul secretar de stat, eram pe aeroport și îl sun pe Nicolae Badea și îi spun: “Dați-mi și mie un singur motiv pentru care nu pot să antrenez Dinamo!”. La care Badea îmi răspunde: “Dacă Lucescu îmi spune să fii antrenor la Dinamo, nici nu te întorci de la Roma și ești antrenorul lui Dinamo”. Când îl întreb la întoarcere ce s-a întâmplat și de nu sunt antrenorul lui Dinamo, Nicolae Badea îmi spune: “Lucescu a spus că ești un tip conflictual”.

- Crezi că a spus Lucescu asta?
- L-am întrebat: “De ce ai făcut chestia asta?”. Mi-a răspuns: “Badea minte. De asta au ajuns în situația asta cu Dinamo, pentru că sunt niște mincinoși”.

CITEȘTE AICI CELELALTE DOUĂ PĂRȚI ALE INTERVIULUI

EXCLUSIV Ionuț Chirilă: “Am fost dat afară de Securitate. Mircea Lucescu a numit antrenori incompetenți la Dinamo și Astra să-i țină locul cald lui Răzvan”. Episodul 2

EXCLUSIV Ionuț Chirilă: “Ioanițoaia și Lucescu au un rol mare în demiterea mea de la Chiajna”. Ultima parte: ziariști de la Digi și Gazetă, considerați complici în “conspirația lui Lucescu”

Save

Save

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (81)
284544481950721
Cîmpeanu Cristian  •  18 August 2017, 09:56

Din fericire fac si eu parte din generația 1976 generație ce a fost antrenata de Ionuț Chirilă .Cu toata stima pentru dansul dar cred ca este un om bolnav.Se poate înțelege din acest comentariu ca am o frustrare ,care in mare parte e adevărata.Pot spune ca la fel cum dansul se crede blocat în fotbal de către Mircea Lucescu ceea ce m-i se pare o aberație asa pot spune ca si eu am fost blocat in fotbal de dansul.Vad ca in toate Interviurile aduce aminte intradevar de foștii mei colegi mai mult sau mai putin cunoscuți dar tot timpul uita de tot ce a facut Cîmpeanu Cristian pt acea echipa.Uita sutele de goluri date,uita aportul la campionatele naționale pe care le -a castigat si uita multe eforturi si sacrificii făcute.Probabil ca nu va uita niciodata ca părinții mei nu i au umplut portbajul de carne si ca tatăl meu nu a stat la sprituri si nu i a plătit dînsului niciodata mesele la restaurante.Atata nesimțire intr -un om nu cred ca poate exista.Tot timpul i-a amintit in diferite interviuri pe multi colegi din acea echipa ,dar niciodata nu si a adus aminte de toata lumea,Ba de multe ori a amintit oameni care au jucat in acea echipa iar la terminarea junioratului sau lasat de fotbal in schimb subsemnatul cu vreo 300 de meciuri liga 3 si cu vreo 200 liga 2 pt asa zisul antrenor nu exista.Mai bine si ar continua vânzarea pantofilor din portbagajul mașinii ca eu cred ca lumea s a saturat de prostiile care le vorbește.

burgman
burgman  •  17 August 2017, 22:36

Ionut draga, caracterizarea pe care ti-a facut-o Lucescu este adevarata, esti un tip paranoic si conflictual. Bine, tu mai ai si alte calitati, vanzator de tzoale direct din portbagaj aduse de prin bazar, etc. Ai uitat de mokaciunile pe care le aveai prin camerele hotelul lui Lica Grigoras, cel aflat pe lista fondatorilor FCD1948, care apare si in poza publicata? :-)))))

merace
merace  •  17 August 2017, 21:15

Pare patetic cand oamenii fotbal ajung sa se balacareasca si sa se acuze intre ei in presa, de ochii lumii, ca si cum n-ar avea destule dovezi ca sa se rafuiasca eficient in justitie sau in forurile de specialitate.

Vezi toate comentariile (81)
Comentează