FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV „Scuipatul pe teren e o necesitate fiziologică! E foarte ciudată această regulă” » Regulile atacate de un președinte din Liga 1: „Jucătorii să nu se ducă nici la pâine”

Fotbaliștii din Liga 1 nu au voie la restaurante sau terase. În caz contrat, vor fi amendați.
Fotbaliștii din Liga 1 nu au voie la restaurante sau terase. În caz contrat, vor fi amendați.

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 11:56

LPF a trimis un set de recomandări pe care cluburile trebuie să le introducă în regulamentul de ordine interioară. În direct la GSP Live, Ciprian Paraschiv - președintele lui Poli Iași - a oferit mai multe detalii despre aceste noi recomandări, pe care le-a și comentat. 

Liga 1 se apropie de start după pandemia de coronavirus. Încă nu avem nimic oficial, însă data de 12 iunie se vehiculează ca fiind cea în care va reîncepe fotbalul de elită în România. Startul se va face în anumite condiții speciale, iar Ciprian Paraschiv a vorbit la GSP Live despre câteva dintre acestea. 

„Liga a venit ieri cu niște măsuri, ne-a ajutat. Sunt măsuri pentru a putea scoate jucătorii din cantonament și pentru a le introduce în regulamentul de ordine internă. Sunt inclusiv penalități pentru jucători, pentru a-i responsabiliza. Acest draft de măsuri pe care l-am trimit toate cluburile din Liga 1, ne ajută să avem un comportament unitar. Să nu ne trezim cu procese”. 

Fără restaurante, terase sau musafiri

Fotbaliștii trebuie să respecte mai multe reguli drastice chiar și atunci când sunt acasă. Aceștia nu au voie să iasă la un restaurant, la o terasă și nu au voie să primească musafiri.

„Sunt mai multe măsuri, de exemplu un jucător nu poate să se ducă într-un club de noapte sau la o terasă. Trebuie să stea acasă. Poți să te duci să iei o pâine, dar să respecți distanțarea socială. Nu au voie să iasă la restaurant în această perioadă. Dacă jucătorul va încălca aceste reguli, va suferi o amendă extrem de drastică. Amenda se ridică aproape de un salariu.  

Celelalte sunt legate de protocolul medical, de triajul epidemiologic care trebuie făcut zilnic, de igienizare. Echipamentul fotbalistului trebuie spălat acasă. Și familiile fotbaliștilor trebuie să fie conștiente că nu au voie să primească oaspeți. Este exclus să primească musafiri. Soțiile și copiii trebuie să păstreze o distanțare socială. Mie mi-ar plăcea ca jucătorii să nu se ducă nici măcar să ia o pâine”. 

VIDEO Paraschiv vorbește despre noile reglementări venite de la LPF

De asemenea, se recomandă evitarea ședințelor tehnico-tactice înainte de meci, în vestiar. Acestea trebuie să se desfășoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise sau în săli unde se poate păstra distanța socială. 

„Da, e ciudată această parte. Mai ales la pauză este normal ca antrenorul să aibă o ședință. Sunt convins că va veni un protocol mult mai exact înainte de startul Ligii 1. Este o provocare pentru noi toți”. 

Ce se întâmplă dacă un fotbalist este depistat cu COVID-19 sau scuipă pe gazon

În cazul în care un fotbalist va fi depistat pozitiv cu COVID-19, toți contacții acestuia trebuie carantinați timp de 14 zile. Paraschiv a explicat mai detaliat această procedură care se va face dacă un jucător este infectat.

„Contact reprezintă acele persoane care au stat mai mult de 15 minute, la o distanță mai apropiată de 2 metri între ei. În clipa în care ai un jucător depistat pozitiv, tu trebuie să demonstrezi că acel fotbalist nu a avut contacți. Ca să îl izolezi doar pe el. Intervine o problemă atunci când mergi în deplasare cu autocarul. E clar că atunci jucătorii vor sta mai mult de 15 minute apropiat. Iar răspunsul a fost că dacă jucătorii vor purta mască, se va considera că au fost protejați”. 

O altă regulă este interzicerea eliminării secreților nazale și/sau a salivei pe suprafața de joc sau în zona vestiarelor, a tunelului de acces și a băncii tehnice. Cine încalcă această regulă, riscă o suspendare între 6 și 12 jocuri.  

„E greu, sincer și mie îmi venea să scuip pe teren, de la efort. La unii jucători e o necesitate fiziologică. Mi se pare extrem de ciudată această decizie. Mă mir că a fost luată la nivel internațional, mă așteptam aici în România să fie luată. Dar mai greșesc și ei. Din punctul meu de vedere, este foarte ciudată această regulă”, a declarat președintele lui Poli Iași la GSP Live.

Citește și alte știri de la GSP Live:

Dincolo de reflectoare » Alexandra Cadanțu își spune povestea emoționantă: „Numai părinții știu cât s-au chinuit. Bagi analgezice să nu mai simți durerile”

Dezvăluiri despre controalele anti-doping din tenis: „Îmi dădeau să beau bere, simțeam că fac blocaj la rinichi”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
1274464749300910
Robert Sergiu  •  01 Iunie 2020, 15:46
Postat de ares321 pe 01 Iunie 2020, 15:43

Poate asa se dezvata si astia sa scuipe si sa-si sufle nasul ca nesimtitii in vazul tuturor...gretoase personaje.

Intreaba orice jucator poti sa jaci 90 minute fara sa scuipi?

1274464749300910
Robert Sergiu  •  01 Iunie 2020, 15:45
Postat de sandi pe 01 Iunie 2020, 15:41

Foarte destept paraschiv asta si mare fotbalist....... daca la fotbal poate spune ca se pricepe vad ca acu e si medic epidemiolog :)))))) sau baga fraza prostilor....parerea mea :)))))

Nu e greu sa te documentezi nu trebuie sa fii doctor epidemiolog bla bla bla sa-ti dai seama

ares321
ares321  •  01 Iunie 2020, 15:43

Poate asa se dezvata si astia sa scuipe si sa-si sufle nasul ca nesimtitii in vazul tuturor...gretoase personaje.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează