FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

Se confirmă: Dan Petrescu se luptă cu Pochettino pentru a prelua un nume mare din Europa!

Dan Petrescu, 52 de ani, liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, l-ar putea înlocui pe Neil Lennon (49) la Celtic Glasgow.
Dan Petrescu, 52 de ani, liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, l-ar putea înlocui pe Neil Lennon (49) la Celtic Glasgow.

Articol de - Publicat luni, 30 noiembrie 2020 18:33 / Actualizat luni, 30 noiembrie 2020 19:07

Dan Petrescu, 52 de ani, liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, l-ar putea înlocui pe Neil Lennon (49) la Celtic Glasgow.

Din 2003, de la începutul carierei de antrenor, Dan Petrescu visează să ajungă în Marea Britanie. Ținta principală, Anglia, dar Scoția ar putea fi o excelentă trambulină spre Premier League. La aproape 53 de ani (îi va împlini pe 22 decembrie), nu ar fi exclus să semneze cu Celtic. Este liber după despărțirea de CFR Cluj și se află pe lista clubului din Glasgow.

Dan Petrescu, pe lista lui Celtic

Sezonul trecut, SuperDan a fost un coșmar pentru campioana Scoției. A eliminat-o în turul 3 preliminar al Ligii, după 1-1 acasă și 4-3 în „Parkhead". Apoi, s-au reîntâlnit în grupele Europa League. 2-0 la Cluj, 0-2 la Glasgow. Acum, Neil Lennon riscă să fie demis dintr-o clipă în alta. 

Încă o înfrângere, 0-2 cu Ross County, echivalentă cu eliminarea din Cupa Ligii, după dezastrul în EL (trei eșecuri și un egal în patru etape) și parcursul poticnit din campionat (locul 2, la 11 puncte de liderul Rangers, dar și cu două restanțe de jucat).

Dan Petrescu, lângă Mauricio Pochettino și Martin O'Neill

The Scottish Sun a prezentat azi lista cu posibilii înlocuitori ai lui Lennon. Sunt nouă nume, iar unul dintre ele este Dan Petrescu. Alături de Mauricio Pochettino, Martin O'Neill, Marco Silva, Eddie Howe, Henrik Larsson, Gordon Strachan, Jack Ross și Alex Neil. 

„O legendă a lui Chelsea ca jucător, fostul fundaș dreapta știe ce se așteaptă la un club mare", a scris cotidianul scoțian. „Totuși, trebuie precizat că, până acum, cariera sa de antrenor nu a decolat într-adevăr, așa cum s-a întâmplat când era fotbalist".

VIDEO. Discursul de adio al lui Dan Petrescu, după despărțirea de CFR Cluj

Citește mai multe știri de actualitate:

Contre la nivel înalt la CFR Cluj » Numirea înlocuitorului lui Petrescu produce tensiuni: pe cine vor șefii și ce doresc jucătorii

Antrenor român la Viitorul, după demiterea lui Ruben de la Barerra » Gică Popescu a făcut anunțul

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (31)
1razvanr
1razvanr  •  01 Decembrie 2020, 10:11
Postat de napocarepublic pe 30 Noiembrie 2020, 20:27

Dan Petrescu este singurul antrenor roman adevarat (exceptand Lucestii si Olaroiu,partial Sumudica)

Olaroiu sa confirme si in Europa, nu numai la arabi si chinezi. Si d-aiba atunci se poate numi un antrenor adevarat.

coco1987
coco1987  •  01 Decembrie 2020, 03:00

Chiar m-as bucura pentru el! Merita sa ajunga la echipe de top din Europa, iar Celtic ar fi un mare pas inainte!Este probabil singurul antrenor din generatia lui care merita asta! Sa speram ca se va si materializa. Ar fi fost mai bine sa ajunga la nationala Romaniei, dar din pacate acolo nu e loc, avand in vedere "formidabilul"rezultat de egalitate obtinut de Radoi in Irlanda de Nord...

custeauamereu24
custeauamereu24  •  01 Decembrie 2020, 00:19

Cu toate defectele lui, Super Dan este un antrenor bun. Cu rezultate foarte bune în România. Merita o șansă la Celtic, sa demonstreze acolo și după în Premier League. Și în Rusia a avut rezultate bune, în special la Kuban.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează