FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Se îndreaptă spre faliment » Trei investitori străini au vrut echipa, dar au renunţat: ”În următorii 5-7 ani, CFR Cluj nu va mai fi în Liga 1”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 07 ianuarie 2015 13:07

Zoltan Cantor, coautor al volumelor dedicate celor de la CFR Cluj, "Centenarul unui vis" şi Vestiarul campionilor", a făcut public un dialog cu Arpad Paszkany, patronul "feroviarilor", despre situaţia dramatică a echipei.
Paszkany a explicat ce l-a determinat să se concentreze mai mult pe domeniul media decît pe fotbal. ”Nimeni nu poate să pompeze bani la infinit într-o activitate care nu aduce alţi bani. Cu mare probabilitate, în următorii 5-7 ani CFR nu o să mai joace la nivel european, poate nici în prima ligă din România, dar de murit CFR nu va muri”, spune Paszkany, conform declaraţiilor publicate de stiridesport.ro.

Patronul ”ferioviarilor” a încercat să vîndă clubul, însă nu a putut din cauza problemelor financiare. ”Un aşa zis «Gicu» din Bucureşti, de la ANAF, de pe o zi pe alta, spune că, după părerea lui, în ultimii 5 ani clubul trebuia să plătească aproximativ 6 milioane de euro, impozit pe salarii. Şi, după calcularea penalităţilor de întîrziere, dintr-odată, a apărut în presă că sînt de plătit 11 milioane de euro la Stat. Desigur, iniţial am crezut că e o glumă proastă, dar, după 3 zile, a venit pe fax şi înştiinţarea oficială. Aşa ceva nu există în nici o ţară normală din punct de vedere fiscal", a explicat Paszkany.

Bari, sud-americanii şi arabii
"În asemenea condiţii, într-o ţară în care legile sunt interpretate după voinţa fiecăruia, ne mai mirăm că nimeni nu mai vrea să investească bani în fotbal? Într-adevăr au fost trei investitori serioşi care au vrut să cumpere acţiunile de la club. Acum, după aceste întîmplări, pot să spun că una dintre societăţile interesate a fost gruparea care a cumpărat clubul italian Bari, acolo unde a mers Răzvan Zamfir ca director de mercato.

Cealaltă era o mare casă de avocatură din America de Sud, care a adus în Europa mai multe sute de jucători, printre care mai mulţi fotbalişti care sunt an de an pe lista candidaţilor la câştigarea Balonului de Aur. Iar a treia societate era a unui proprietar de club de fotbal din Emiratele Arabe Unite. Din păcate, toate acestea sînt de domeniul trecutului", a adăugat patronul lui CFR Cluj.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
spivak
spivak  •  08 Ianuarie 2015, 11:20

În următorii 5-7 ani? Eu pariez că peste un an. Fără Pazskany, KVSC nu există.

ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  08 Ianuarie 2015, 10:24

Iar cei din fotbal au avut parte de relaxare fiscală ÎNDELUNGATĂ!!! Mult timp, ei puteau angaja fotbaliștii cu convenții civile, pentru care plăteau doar 16% impozit pe profit. Ei știau ce îi așteaptă. Iar Paszkany de ce zice că fotbalul nu aduce profit? Peste 3 milioane € din drepturi TV pentru echipa campioană + peste 10 milioane € din Ch. League? Ăsta nu e profit?!?

ciprian_451fh
ciprian_451fh  •  08 Ianuarie 2015, 10:21
Postat de zidane92 pe 07 Ianuarie 2015, 16:13

Nu sunt director economic la vreun club de fotbal sa stiu daca au platit sau nu dar sa pui impozit pe salariu 70% mi se pare o decizie de evul mediu gen daca lui x ii dai 10 mii euro,de fapt clubul ar trebui sa plateasca 17 mii!

Greșit! Orice om plătește atâta la fisc. Orice patron, oricât de mică afacere are, plătește aceleași procente. De ce ăia din fotbal să nu plătească?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează