FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA, ORA 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Senior derby » Jackie Ionescu: "După transferul la Steaua, jucătorii de la Unirea au revenit la valoarea dinainte: cea de refuzaţi sau eşuaţi"

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2010 00:00

gsp i-a invitat pe 3 dintre oamenii cu cea mai importantă experienţă din fotbalul românesc să vorbească despre derby-ul Rapid - Steaua. Vezi ce au spus Florin Halagian, Jackie Ionescu şi Emeric Ienei despre meciul din această seară

- Aproape fiecare partidă din campionat îşi doreşte să fie derby. În ce măsură acceptă termenul un Rapid - Steaua?
- Noţiunea e largă, încap multe meciuri în interiorul ei. Meciul are tradiţie, cluburile se duelează de mult timp. Nu e un derby al campionatului, valoarea nu le permite să revendice aşa ceva.

- Rapid sau Steaua?
- Steaua părea favorită după fuziunea cu Unirea, dar nu au calculat toate aspectele care puteau să apară între timp. Acei jucători aveau valoare numai la Urziceni, în mediul creat acolo de Dan Petrescu şi Levi. În Ghencea, ei au revenit la valoarea dinainte, cea de refuzaţi sau eşuaţi. Inspiraţia lui Dan Petrescu şi a lui MM Stoica, tăcerea lui Bucşaru, i-a pus în valoare. Acum, sînt blocaţi psihic. La Rapid e altă situaţie, echipa e construită pe alte baze şi arată omogen. Giuleştenii au un ascendent nu neapărat datorită rezultatelor, ci a jocului prestat, a grupului creat.

- La ce ar trebui să ne aşteptăm diseară, la un fotbal pentru rezultat sau pentru spectatori?
- E în spiritul locului să se atace în Giuleşti, nu prea ai cum să te aperi. Ambele echipe sînt ofensive, depinde cu ce mijloace, cu ce talent vor ataca. Argumentele tehnico-tactice mi se pare că sînt de partea Rapidului, care va fi împinsă de la spate de suporteri. De fapt, clubul este strict legat de ei.

- Credeţi că partida va fi decisă de grupuri sau calitate individuală va face diferenţa?
- Îmi plac Costin Lazăr, Spadacio, Bozovici, Bornescu, jucători foarte buni pentru Rapid. Şi dincolo îi apreciez pe cîţiva dintre jucători, dar subliniez faptul că mulţi nu şi-au atins potenţialul. De exemplu, Brandan e doar la 50% din ceea ce arăta la Urziceni.

- Cum vedeţi duelul băncilor tehnice?
- Nu contează deloc experienţa, ci vocaţia, talentul, energia interioară pe care le ai pentru meseria de antrenor. Toate mi se par în favoarea lui Şumudică. Lăcătuş, pentru care am tot respectul, poate va putea la altă echipă să îşi dezvăluie totalitatea calităţilor. La Rapid, există marele avantaj al libertăţii de acţiune.

- Riscaţi un pronostic?
- Aş vrea să învingă Rapidul pentru joc, pentru entuziasmul pe care îl arată, pentru antrenor, pentru spirit, asta fără să contest Steaua în nici un fel. Am o mică plăcere atunci cînd văd Rapidul jucînd.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  08 Noiembrie 2010, 15:51

De ce il injurati pe jakie ionescu? Tot ce a zis a fost extrem de pertinent. De obicei bate campii....dar acum a fost destul de obiectiv chiar daca si-a aratat preferinta pentru Rapid. Multa sanatate.

olivian
olivian  •  08 Noiembrie 2010, 15:28

Oricum este cu mult peste tot ceea ce ai realizat tu. Asa ca....mucles!!

10geo
10geo  •  08 Noiembrie 2010, 15:05

asta e tot ce a putut?!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează