FOTBAL  »  Superliga  »  CAZUL VALIZA

Sentinţa în "cazul Valiza" se va da pe 20 martie » Gigi Becali: "Mă simt copilul vitreg al României!"

Gigi Becali riscă 4 ani de închisoare cu executare
Gigi Becali riscă 4 ani de închisoare cu executare

Articol de GSP - Publicat marti, 06 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 06 martie 2012 14:56

UPDATE Sentinţa în "Cazul Valiza" se va da pe 20 martie, la fel ca şi în "Dosarul Transferurilor". Gigi Becali a fost foarte dezamăgit şi l-a criticat pe procuror: "Am rîs cînd l-am auzit cum argumentează. Mă simt copilul vitreg al României. Nu se poate ca premierea să fie considerată corupţie, ne facem de rîs în toată Europa".

 

Azi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se aşteaptă un prim verdict în " cazul Valiza", cel în care Gigi Becali este acuzat de dare de mită.

Procurorul a propus o pedeapsă pentru Gigi Becali de 4 ani pentru dare de mită şi 2 ani pentru fals în înscrisuri, cu executare, dar pedepsele nu se cumulează. De asemenea, propunerea procurorului prevede ca suma de 1.700.000 de euro să nu-i fie restituită lui Becali.

Gigi Becali a făcut fals în acte!


Victor Piţurcă riscă 2 ani cu suspendare pentru favorizarea infractorului, iar Teia Sponte 2 ani pentru complicitate.

Gigi Becali este acuzat că a oferit 1.700.000 de euro jucătorilor de la U Cluj pentru a-i învinge pe cei de la CFR Cluj, în ultima etapă a sezonului 2007-2008.  Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

În cazul lui George Becali procurorul a menţionat că acesta "a recurs la fapte de corupere repetate iar ulterior a încercat reconstituirea de probe pentru ascunderea faptelor de corupţie". Concret, a explicat procurorul, George Becali a comis fapte de corupţie atunci cînd a încercat mituirea publică a echipei Gloriei Bistriţa în anul 2006, precum şi în cazul similar U Cluj.

Procurorul s-a referit şi la atitudinea procesuală cît şi extraprocesuală a finanţatorului Stelei, arătînd că acesta "nu s-a sfiit" nicio clipă în a jigni, insulta, înjura procurorul de caz şi instituţia DNA. "L-a numit pe procuroul de caz trădător, sclav sau a spus că serveşte interesele unor oameni din sport", a afirmat procurorul.
Reprezentantul DNA a mai arătat că "pentru George Becali legea nu contează", dînd ca exemple cazurile lui Gigel Coman şi a unui alt fotbalist care în cursul anchetei şi pe parcursul cercetării judecătoreşti au recunoscut că finanţatorul Stelei le-a cerut să-i spună ce declaraţii au dat procurorului în cazul "Valiza".

Află istoria completă a "Cazului Valiza"

Citeşte şi:

Gazeta vă prezintă imagini de la confiscarea banilor de la Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (251)
major
major  •  09 Martie 2012, 13:17

asa e ,ba ,baligosule!romanii nu te merita!ha!ptiu,stricatule la cap!

archibald
archibald  •  09 Martie 2012, 12:58

Te alinti, Esti doar copilul prost si nedorit!

sharkanu
sharkanu  •  06 Martie 2012, 17:52
Postat de soron pe 06 Martie 2012, 17:40

sunt sigur ca lui jiji i s-ar parea normal sa ii dea judecatorului 1 milion de euro sa judece corect cazul

Diferenta e ca judecatorul e functionar public pe cand jucatorii de fotbal nu ... O fii Becali un clovn dar procesul asta nu are cum sa-l piarda.

Vezi toate comentariile (251)
Comentează