FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Şepcile roşii, mereu în deplasare: "Aveam 9 puncte în plus dacă jucam la Cluj"

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 martie 2011 13:01

"U" este singura echipă din Liga 1 care joacă toate meciurile în deplasare

"U" Cluj va juca la Mediaş meciul cu Dinamo, pe 2 aprilie. Este al treilea stadion pe care "şepcile" îl omologhează în acest sezon pentru meciurile de "acasă", după "Cetate" din Alba Iulia şi "Gloria" din Bistriţa. Schimbările au bulversat echipa, care a început greoi sezonul de primăvară: 1-1 cu Braşovul la Alba, 0-2 cu Vasluiul în Moldova, 4-2 cu Urziceniul la Bistriţa şi 0-3 cu Oţelul, la Galaţi.
"Noi jucăm mereu în deplasare. Dacă evoluam la Cluj, aveam 9 puncte în plus faţă de cele pe care le-am adunat pînă acum", a declarat patronul "şepcilor roşii", Florian Walter.

Alba ameninţă cu procesul
Clujenii au trebuit să accepte condiţii dificile pentru a putea închiria terenurile pe care-şi dispută partidele de acasă. La Alba, terenul a fost construit în 1979 şi cedează la fiecare ploaie. În plus, trebuia împărţit cu Unirea, echipa locală ce evoluează în Liga a II-a. "U" a plătit 800 de euro pentru fiecare meci pe acel stadion, iar cînd a anunţat că se mută, autorităţile au ameninţat cu judecata. Consiliul local a calculat că plecarea lui "U" însemnă o pierdere de aproape 5.000 de euro. "Nu doar terenul m-a deranjat, ci şi imaginea dezolantă a zonei de tribună ce nu poate fi ocupată de suporteri", a mărturisit Walter.

Nu au voie să se antreneze la Mediaş!
La Mediaş, clujenii vor intra pe teren ca orice echipă vizitatoare! Conform protocolului încheiat cu Gaz Metan, echipa nu se va putea antrena înainte de jocuri pe gazonul de la stadion. "Încă nu a ajuns la maturitatea deplină, astfel încît terenul se poate distruge", au explicat medieşenii, care au refăcut complet gazonul în toamna trecută, cînd Gaz Metan s-a aflat la rîndul său în exil, la Sibiu.

Situaţie bizară în etapa a 25-a
Clujenii se vor întîlni cu o nouă situaţie ciudată peste două etape, cînd e programat meciul "U" - Gaz Metan. Partida se va juca la Mediaş, dar Clujul va figura drept gazdă a partidei! "Am decis împreună cu Gaz Metan să jucăm la Mediaş. Nu are sens să ne tot mutăm. Am făcut deja turul Transilvaniei", a spus Florian Walter.

7 puncte a obţinut în deplasare "U" Cluj, după două victorii, 1-0 la Urziceni şi 4-3 la Dinamo, şi un egal, 2-2 cu Poli

Stadionul gata în septembrie
Cluj Arena a intrat în ultima fază a lucrărilor, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a dat asigurări că stadionul va fi pregătit pentru a doua parte a turului 2011 - 2012. "Contractul e clar: pe 4 august stadionul trebuie să fie gata. În septembrie, după încheierea amenajărilor exterioare, se va putea juca aici", a spus Tişe.

Antrenamentele la Cluj
"U" se antrenează pe arena "Clujana", închiriată după ce stadionul "Ion Moina" a fost demolat. Anul trecut, "şepcile roşii" au jucat aici partidele din Liga a II-a, deşi stadionul e potrivit, mai degrabă, pentru un campionat de juniori. Gazonul a fost afectat puternic de zăpada din această iarnă, "şepcile" migrînd fie pe sintetic, fie pe terenul unei şcoli de fotbal, aflat în apropierea Clujului. "Trebuie să plătesc în avans închirierea. Nu simt prea mult sprijin la Cluj. Unii mă vor plecat", s-a confesat recent Walter.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  22 Martie 2011, 15:34

LASA CA VENITI LA MEDIAS

Vezi toate comentariile (1)
Comentează