Articol de - Publicat joi, 30 noiembrie 2023 19:22 / Actualizat joi, 30 noiembrie 2023 20:22

Bernd Storck (60 de ani), noul antrenor de la Sepsi, a dezvăluit ce l-a convins să dea curs ofertei de la Sf. Gheorghe.

Fost selecționer al Ungariei și antrenor la echipe precum Dunajska Streda, Cercle Brugge și Genk, Bernd Storck a fost instalat astăzi ca „principal” la Sepsi OSK, poziție rămasă vacantă după demiterea lui Liviu Ciobotariu.

În conferința de presă în care a fost prezentat, neamțul și-a dezvăluit ideile de joc și a enumerat factorii care l-au convins să dea curs propunerii covăsnenilor. Printre altele, Storck a afirmat că „am auzit că avem aici cel mai bun gazon din țară”.

Scor uluitor, cea mai mare umilință din cariera lui Tătărușanu! Românul a fost „ciuruit” de vedetele Mahrez, Kessie și Veiga
ARABIA SAUDITĂ
Scor uluitor, cea mai mare umilință din cariera lui Tătărușanu! Românul a fost „ciuruit” de vedetele Mahrez, Kessie și Veiga

Ce l-a convins pe Bernd Strock să semneze cu Sepsi

„Am primit informații despre club de la președinte (n.r. - despre Laszlo Diozegi) și de la Attila (n.r. - Hadnagy, directorul general), dar m-am informat și pe cont propriu. Când am văzut facilitățile de aici am fost foarte încântat.

Am auzit că avem cel mai bun teren, cel mai bun gazon din țară. Am auzit că avem și foarte mulți fani minunați, care ne vor susține pe acest stadion fantastic. Îmi place să joc cu mulți suporteri, ca echipa să simtă că are în spate un al 12-lea jucător. Să fiu aici este o oportunitate grozavă”, a afirmat Storck.

Bernd Storck: „Vreau să jucăm spectaculos, să transformăm stadionul într-un «castel»!”

Noul antrenor al lui Sepsi le promite suporterilor un fotbal ofensiv, spectaculos, cu care să-i readucă pe covăsneni printre echipele fruntașe ale campionatului.

„Mesaj pentru suporteri? Vrem să jucăm un fotbal spectaculos, să-i facem să plece fericiți acasă. Stadionul nostru trebuie să fie un castel, să câștigăm toate punctele aici! Dar trebuie să lucrăm din greu pentru asta, avem nevoie de sprijinul suporterilor și toți vom fi fericiți.

Dacă îmi place să joc ofensiv sau defensiv? În primul rând, echipa mea trebuie să aibă încredere cu mingea. Trebuie să avem posesie, să controlăm jocul. Nu vreau să aștept ca adversarul să ne dea mingea. Când pierdem mingea, trebuie să o luăm imediat înapoi.

Când o avem, trebuie să ne fie clar cum putem să o aducem cât putem de repede în terenul advers pentru a înscrie. Nu sunt un specialist al apărării, vreau să joc fotbal ofensiv. Nu mi-e frică de nicio echipă. Când eram selecționer al Ungariei, am jucat cu încredere cu Portugalia, Austria. Jucătorilor mei nu trebuie să le fie frică de nimeni!”, a transmis Storck.

„Felicitări României pentru calificarea la EURO”

În finalul conferinței, acesta a vorbit despre nivelul SuperLigii și a aplaudat calificarea României la EURO:

„Cred că nivelul de aici nu este rău. Felicitări echipei naționale a României, s-a calificat după mult timp la EURO. Este un mare succes, cred că competiția este bună și va fi o provocare pentru mine”.

Alte idei de la Bernd Storck: 

  • „Trebuie să fim între primele 6, dar mai întâi trebuie să stabilizez echipa, să-mi implementez ideile, să văd nivelul fizic al echipei. Voi veni cu câteva idei, ce avem de făcut cu mingea, tehnic, tactic. Vreau să aflu de la jucători ce nu a funcționat în trecut și ce trebuie să îmbunătățim. Vreau să conving jucătorii că putem avea succes cu metodele mele.
  • Le-am spus lui Attila și Laszlo care este viziunea mea, le-am arătat cum fac eu lucrurile. I-am convins să mergem împreună pe acest drum, sunt foarte fericit să fiu aici.
  • Pentru început trebuie să evaluez jucătorii pe care îi am, să vedem la ce nivel sunt și apoi vom vedea dacă sunt necesare transferuri. Acum este prea devreme să vorbim despre asta”.

Mai multe știri din Liga 1:

Urmează coşmarul Sepsi. Ce îl așteaptă pe noul antrenor al lui Dinamo

Mesajul public transmis de Liviu Ciobotariu în ziua în care șeful lui Dinamo îl așteaptă la discuții

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”