FOTBAL  »  LIGA 1  »  SEPSI

EXCLUSIV VIDEO. Se cere VAR-ul în Liga 1: „Vreți să pierdem banii?”

Sepsi a fost dezavantajată de arbitraj în partida pierdută cu FC Voluntari, scor 1-2
Sepsi a fost dezavantajată de arbitraj în partida pierdută cu FC Voluntari, scor 1-2

Articol de - Publicat joi, 18 iunie 2020 16:41 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 16:44

Prestația modestă a arbitrului Horia Mladinovici la Sepsi - Voluntari (1-2) i-a făcut pe oficialii din Liga 1 să se gândească din nou la sistemul VAR. Cornel Șfaițer, manager la Sepsi, îndeamnă cluburile să facă un efort financiar pentru a rezolva problema cât mai curând.

Meciul pierdut de Sepsi cu FC Voluntari, scor 1-2, a fost unul plin de greșeli de arbitraj, de-o parte și de cealaltă. Horia Mladinovici și Vladimir Urzică au primit nota 5 în Gazeta Sporturilor, iar imediat după meci au apărut discuții legate de apariția sistemului VAR.

O investiție recuperată în viitor

Cornel Șfaițer, managerul lui Sepsi, spune că formațiile din Liga 1 ar trebui să facă un mic efort pentru a susține financiar aducerea VAR-ului: „Nu cred că suma pentru instalarea VAR-ului e așa mare, cel puțin la ce bugete au echipele de Liga 1. Nu sunt niște costuri exagerate. 

Până la urmă, dacă se greșește în defavoarea ta, pierzi bani. Toți putem pierde bani din cauza unor greșeli, poate o calificare în play-off sau chiar o retrogradare. Gândiți-vă că dacă retrogradezi din cauza greșelilor de arbitraj, e un dezastru financiar", își justifică Șfaițer dorința.

Nu mai devreme de 6 luni

Din ultimele discuțiii purtate de cluburi, oficialii au înțeles că instalarea sistemului VAR durează cel puțin 6 luni, așadar, e greu de crezut că în sezonul următor am putea beneficia de așa ceva, cel puțin nu în sezonul regulat: „La momentul ăsta, din câte știu eu, instalarea VAR-ului durează cam 6 luni. La un moment dat, părerile erau împărțite, dar cred că acum toate echipele își doresc. Apariția VAR-ului ar fi benefică pentru oricine în acest moment".

„Apar greșeli impardonabile de arbitraj. Sunt erori mari de arbitraj la majoritatea jocurilor. Discutăm de mult timp de VAR, cred că e momentul să avem parte de acest program” -Cornel Șfaițer, manager Sepsi

3-4 lunidurează procesul de educare a arbitrilor pentru familiarizarea lor cu arbitrajul video

32 de camere TVau fost folosite pentru transmiterea fiecărui meci de la Campionatul Mondial din Rusia 2018, unde a funcționat VAR

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Protestul lui Dinamo la LPF a avut succes: meciul cu Sepsi, mutat!

Cad pe capete: Florinel Coman și un mijlocaș, OUT cu Gaz Metan! Numărul accidentaților urcă la 7

Playtech: BOMBĂ! Mihai Bobonete, BĂTUT într-un taxi din București! Halucinant ce s-a întâmplat


Comentarii (1)
emil1986
emil1986  •  19 Iunie 2020, 10:47

Doar mimamo București nu vrea VAR!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează