FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ GSP DIN TURCIA

SEPSI // Daniel Celea, pariul covăsnenilor pentru 2020 + un atacant argentinian vine în teste

Articol de - Publicat duminica, 12 ianuarie 2020 17:01

Daniel Celea, stoperul de 24 deani de la CS Mioveni, e jucătorul în care Sepsi Sfântu Gheorghe își pune mari speranțe pentru partea a doua a sezonului.

Covăsnenii încearcă și transferul atacantului de 22 de ani Tomas Diaz.

La Sepsi, lucrurile se mișcă pe repede înainte. Scăpați pe final de 2019 de grijile ultimelor locuri, covăsnenii n-au stat mult pe gânduri și au mutat deja destul de mult pe piața transferurilor. Din ambele direcții. 

Au căutat să scape de fotbaliștii cu salarii mari, care nu mai erau în vizorul lui Grozavu, și au adus deja câteva „plombe” pentru a doua parte a campionatului. 

„Am luat fotbaliști pe posturi deficitare, unde chiar simțeam că trebuie. Căutăm să aerisim puțin lotul pentru că anul acesta jucăm în play-out, cheltuielile trebuie să fie altele”, a explicat Leo. 

„Campioana egalurilor” a avut mari bătăi de cap la finalizare. Tocmai asta e problema pe care antrenorul vrea să o rezolve cât mai rapid. Zilele acestea, va testa un atacant argentinian de 22 de ani. E vorba despre Tomas Diaz, un vârf născut în 1997, care ultima dată a evoluat la Baracas Central. 

Va fi introdus inclusiv în cele 4 jocuri de pregătire, cu Zira (16 ianuarie), Korona Kielce (18 ianuarie), Beroe (21 ianuarie) și cu Arsenal Tula, amicalul din 23 ianuarie care închide stagiul de pregătire din Antalya. 

Repatrieri 

Lorand Fulop, mijlocaș ofensiv de 22 de ani, a fost cerut de Grozavu, care îl știe de la Botoșani. A fost luat sub formă de împrumut, pentru un sezon și jumătate, de la Academia Puskas. În plus, a sosit și Lorant Kovacs, fotbalist născut la Tg. Mureș, ultima oară la Ujpest, unde a jucat trei ani. A fost cedat în 2016 de U Cluj la Haladas, care la rândul ei l-a dat la fosta adversară a FCSB-ului din Europa League. 

Ultimul, dar nu cel din urmă pe lista sosirilor e Daniel Celea, stoperul de 24 de la CS Mioveni, care s-a remarcat în prima parte a sezonului, fiind unul dintre oamenii de bază ai argeșenilor. 

Acesta pare să fie pariul lui Sepsi pentru prima jumătate de an. S-a întors și Andrei Dumiter, atacantul de 21 de ani căruia i-a fost întrerupt împrumutul la Chindia.

„Mă bucur că în stagiul ăsta de pregătire avem 6 jucători U21 și 4 juniori. Adică 10 tineri, exact ceea ce ne dorim. Vrem să dăm mai mult credit tinerilor. Ei vor fi aruncați în luptă când Leo va considera că se poate”

„Au plecat deja Oumar, Moussa, Flores, mai sunt alți 5 jucători care se pregătesc la Sfântu. E vorba despre Salli, Konongo, Adebanjo, Horațiu Moldovan și Hamed. Ultimii doi voi fi împrumutați și ei. Ne mai dorim un număr 10, un jucător de mijlocul terenului”

Cornel Șfaițer, manager Sepsi

Vezi și: 

CRAIOVA // Dan Nistor, primul gol în tricoul oltenilor: „Vreau cupa și campionatul!” » Vezi AICI reușita din corner a fostului dinamovist

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
484647715224966
Marian Boeangiu  •  12 Ianuarie 2020, 19:59

Absolut toti antrenorii din Romania ,cand echipa lor nu marcheaza, cauta atacant "de valoare". Nimeni nu se gandeste si nu concepe antrenamente speciale de finalizare pentru TOTI jucatorii din lot. Rezultatul? Dupa cateva etape cand noii-adusi "confirma" ,dau goluri, se intra din nou in penurie. Motivul? Lipsa antrenamentelor specifice care nu le mentin calitatile. Exemple? Man cand avea 17 ani si juca la UTA dadea multe goluri cu capul iar acum e zero la capitolul lovit mingea cu capul, Kolic de la Craiova cu antrenamentele de la fosta echipa era un golgeter redutabil iar dupa "asimilarea"indicatiilor de la antrenorii romani a scazut dramatic ,Montini la inceput era bestie iar acum a rarit realizarile, craiovenii antrenati de Mangia erau toti periculosi la finalizare iar acum...pietoni etc . Daca am naturaliza straini nu s-ar putea obtine rezultate mai bune cu antrenorii romani. Si ma refer la antrenorii de copii si juniori (majoritatea pentru ca cei de la UTA par altceva) pentru ca la seniori nu existam. Si ma refer si la vedetele Lucescu, Olaroiu ,Sumi, pentru ca si acestia dau dovada ca sunt buni tacticieni ,in rest lucreaza cu materialul clientului. Cer jucatori nu creeaza si nu formeaza jucatori . La noi ,sistemul e falimentar.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează