FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - DINAMO 0-1

SEPSI - DINAMO 0-1 // Noul „New Dinamo” confirmă! 3 concluzii după victoria cu Sepsi: ce s-a schimbat în atitudinea echipei, cine a impresionat + marele câștig din 2019

Sepsi - Dinamo 0-1 // FOTO: Raed Krishan
Sepsi - Dinamo 0-1 // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2019 21:28

Dinamo s-a impus cu 1-0 în deplasare de la Sfântu Gheorghe și continuă să se agațe de șansele minime pe care le mai are pentru calificarea în play-off.

Echipa lui Mircea Rednic a făcut o partidă solidă la Sfântu Gheorghe și a bifat, pentru prima oară în acest sezon, două victorii consecutive în Liga 1. 

3 concluzii după victoria lui Dinamo cu Sepsi:

1. Nu mai sunt „mielușei” în deplasare

De-a lungul sezonului, roș-albii se prezentaseră execrabil la meciurile din deplasare, bifând câteva umilințe greu de suportat: 0-3 cu CS U Craiova, 1-3 cu CFR Cluj sau 1-4 cu Astra Giurgiu. Atitudinea dinamoviștilor e complet schimbată în 2019, iar acest lucru s-a observat bine și la Sfântu Gheorghe.

Chiar dacă nu a avut foarte multe ocazii importante, Dinamo a fost prezentă mai mereu în jumătatea celor de la Sepsi, încercând să câștige lupta de la jumătatea terenului cu ajutorul trioului Filip - Atmane - Nistor. Formația lui Rednic a stat sus în teren în primele 70 de minute din meci, retragându-se deliberat spre final, când se afla deja în avantaj. 

Rednic a mizat totul pe victorie, dovadă fiind și schimbarea din minutul 55, când l-a scos pe Atmane și l-a introdus pe Daniel Popa. La doar două minute distanță, forcingul dinamovist a primit și răsplata cuvenită, Nistor marcând din penalty. 

2. Transferurile încep să confirme

Implanturile lui Rednic au schimbat fața echipei încă de la meciul cu Poli Iașli, iar acest lucru s-a simțit și în meciul cu Sepsi. Simon Zenke a făcut un meci foarte bun, și-a ridiculizat în mai multe rânduri adversarii și a obținut penalty-ul din care Dinamo a înscris. 

O partidă foarte bună au făcut și Rachid Ait-Atmane, în continuă creștere în acest an, dar și fundașul stânga Naser Aliji, foarte activ în ofensivă și inspirat pe apărare. 

Chiar dacă nu a mai înscris, Mattia Montini s-a zbătut în permanență în atac și a intrat în câteva combinații în viteză cu colegii de la jumătatea terenului.  

Extrem de eficient a fost și Mamoutou N'Diaye, trimis pe teren în minutul 61, în locul lui Zenke. Jucătorul din Mali a închegat și mai mult un compartiment median care oricum funcționase bine pe toată durata meciului, achitându-se fără probleme de sarcinile defensive trasate de Rednic.

3. Apărarea, ce metamorfoză!

Cine se aștepta la o transformare atât de radicală a apărării dinamoviste? Rednic a schimbat complet linia defensivă, iar noua formulă bifează al doilea meci consecutiv fără gol primit. 

Naser Aliji e deja o certitudine în flancul stâng al apărării, albanezul jucând excelent cu Sepsi. A evoluat fără greșeală în apărare și a încercat și să ajute ofensiva cu câteva centrări utile. 

Cuplul Klimavicius - Ricardo Grigore e însă cel care a impesionat cel mai mult. Cei doi s-au completat excelent, iar lituanianul pare să fie punctul de echilibru de care Grigore avea nevoie pentru a-și îmbunătăți evoluțiile. Cei doi s-au sincronizat excelent, s-au dublat atunci când a fost nevoie și au blocat cu brio atacurile covăsnenilor din final. 

În dreapta, Deian Sorescu pare că e și el protagonistul unor progrese evidente, în timp ce poarta a fost închisă cu succes de Sean McDermott. Chiar dacă a fost salvat de două ori de bara transversală, irlandezul a fost sigur de fiecare dată când a fost neovit să intervină. 

Citește AICI cronica partidei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (94)
observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  10 Februarie 2019, 12:17

4 concluzii trebuiesc trase, nu trei. Dinamo a facut niste transferuri foarte inspirete, unul mai bun ca altul. Dar cel mai bun transfer s-a dovedit a fi Flueraș, un jucator polivalent si puternic, care joaca pe toate posturile, si la centru si la margine si in tribuna. Daca faceau transferul asta mai din timp, puteau castiga si campionatul. Dar la anul, sigur nu-l scapa.

780708698710213
Razvan Claudiu  •  10 Februarie 2019, 12:16
Postat de Tudor Petrascu pe 10 Februarie 2019, 12:01

Care 11m - si 'faultatul', intrebat la interviu, zicea cam asa: am simtit atingere si m-am trantit pe jos. Plus un doua cartonase galbene la inceput de meci pt cei de la Sepsi la care nici fault nu era, plus un offsaid pe care numai arbitrul de linie l-a vazut (in faza de finalizare) plus, plus,plus. A venit Rednic la echipa, cu obiceiurile vechi cu tot.

Amice,ai vazut meciul si faza respectiva?Daca da,atunci esti chior.Pana si cunoscutul anti-dinamovist Craciunescu a zis ca-i penalty.Vai de capul tau!

389767441538495
Tudor Petrascu  •  10 Februarie 2019, 12:01

Care 11m - si 'faultatul', intrebat la interviu, zicea cam asa: am simtit atingere si m-am trantit pe jos. Plus un doua cartonase galbene la inceput de meci pt cei de la Sepsi la care nici fault nu era, plus un offsaid pe care numai arbitrul de linie l-a vazut (in faza de finalizare) plus, plus,plus. A venit Rednic la echipa, cu obiceiurile vechi cu tot.

Vezi toate comentariile (94)
Comentează