FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - DINAMO

Sepsi - Dinamo. Frate, frate, dar fotbalul e pe bani! Înfruntarea amicilor Cosmin Contra și Leo Grozavu

Cosmin Contra și-a început în 2017 mandatul și seria victorioasă de la Dinamo într-un meci cu bunul amic Leo Grozavu. Diseară, se revăd din nou, după ce-au fost colegi în defensiva „câinilor”.
Cosmin Contra și-a început în 2017 mandatul și seria victorioasă de la Dinamo într-un meci cu bunul amic Leo Grozavu. Diseară, se revăd din nou, după ce-au fost colegi în defensiva „câinilor”.

Articol de - Publicat sambata, 24 octombrie 2020 09:27 / Actualizat sambata, 24 octombrie 2020 10:31

Cosmin Contra și-a început în 2017 mandatul și seria victorioasă de la Dinamo într-un meci cu bunul amic Leo Grozavu. Diseară, se revăd din nou, după ce-au fost colegi în defensiva „câinilor”.

Au fost colegi, umăr lângă umăr în apărarea „câinilor", au mâncat la aceeași masă, diseară se vor duela într-un meci încins. Cosmin Contra, 44 de ani, și Leo Grozavu, 53 de ani, nu vor oferi o premieră. Singurul lor meci direct a avut loc pe 2 februarie 2017, Dinamo - FC Botoşani 1-0. A marcat Hanca, iar „Guriță" a debutat ca antrenor al lui Dinamo. 

Dinamo mai obţinea atunci alte două victorii şi ajungea in extremis în play-off, ultima dată până acum. Iar în acea primăvară, roș-albii au fost chiar în lupta la titlu, au terminat pe locul 3, cea mai bună clasare din ultimul deceniu, și au câștigat Cupa Ligii.

Sepsi - Dinamo: Cosmin Contra vs. Leo Grozavu

Contra caută un „nuevo destino" al său, al lui Dinamo, tocmai în fața unui om care a vorbit mereu laudativ despre el. În noiembrie 2019, când a plecat de la națională și România a sărit să-l sfâșie pe „Guriță", Grozavu a fost printre puținii ce i-au luat apărarea. 

„Nu mă erijez în avocatul lui, dar ce s-a întâmplat în ultima vreme, cu presiunea pusă, toată lumea a început să șteargă cu Contra pe jos. Să-l calce în picioare. Nu merită un asemenea tratament. Înjurături, ironii. Noi, românii, avem o structură aparte. Călcăm ușor oamenii în picioare. Nu ne pasă de familii! Contra e înainte de orice un om! Merita mai mult respect, iar cine l-a pus acolo trebuia să-și asume clar, să-și dea seama dacă e omul potrivit pentru a face ceva. Dar un antrenor, când nu reușește, nu trebuie călcat în picioare. Și-a asumat omul! De aici până la a fi jignit e mult prea mult", a declarat Leo Grozavu la acea vreme pentru Gazeta Sporturilor.

32 de jucătoria folosit Dinamo în actuala ediție, cei mai mulți dintre echipele Ligii 1, dintre care 13 străini

4 victoriiîn 9 meciuri au „câinii" cu Sepsi, ardelenii având trei, dintre care ultimele două confruntări directe, în Ștefan cel Mare

15 deplasări consecutivea strâns Dinamo cu gol încasat, dintre care în 6 a primit cel puțin două goluri

1este cifra eșecurilor pe teren propriu în ultimele 6 meciuri disputate acasă de către Sepsi, 0-1 cu U Craiova în prima etapă a acestui sezon, în rest 3 victorii și două remize

Cum i-a dat peste nas Leo Grozavu lui Dinamo

Leo a îmbrăcat tricoul roș-albilor în 105 meciuri, fostul fundaș central marcând de 5 ori pentru „câini" în perioada 1992-1998. A fost apreciat de suporteri, n-a vorbit urât despre Dinamo, dar fostul management al clubului l-a luat peste picior la începutul campionatului trecut. 

Dorind să renunțe la Eugen Neagoe, l-au chemat pe Grozavu de două ori la București spre a negocia preluarea funcției de A1. O dată l-au ținut în aeroport, altă dată în hotelul lui Negoiță de vizavi de aeroport! Foștii șefi ai grupării au găsit diverse motive pentru a nu-l mai angaja, după ce i-au dat asigurări că vor semna cu el. Ulterior, a venit Dusan Uhrin la Dinamo, iar Leo a mers la Sepsi. Au fost două întâlniri directe de atunci între Grozavu și „câini", de fiecare dată au învins covăsnenii. În total, Leo are 6 meciuri ca antrenor contra lui Dinamo: 3 victorii, o remiză, două eșecuri.

VIDEO Match Preview Sepsi - Dinamo: „câinii” vor să iasă din criză

Citește mai multe știri din Liga 1:

Academica Clinceni, fiesta în vestiar după succesul contra Craiovei

Dan Petrescu, despre un jucător esențial al lui CFR Cluj: „Vrea să facă lucruri de care nu e capabil. Nu a jucat bine”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
andrei.f
andrei.f  •  24 Octombrie 2020, 13:46

După ce au fost scărmănați de steliști și olteni, doar dinam0 bucurești va fi luată la mână și de ungurenii de la șepși. Așteptăm cu interes !

141082276788178
Adi Luci Mitrea  •  24 Octombrie 2020, 13:10
Postat de Liviu Popovici pe 24 Octombrie 2020, 10:49

In seara asta un nou episod din serialul: Sa radem cu Dinamo. Produs de BâlBâl Furia Roja si nominalizat an de an la Capsunica roz, Zmeura Verde si Cartoful Maro.

La FCSB radem zilnic.Este absolut penibil ce se întâmplă: simulacru de echipa , banca tehnica, oficiali, tot.Saracii suporteri , ei nu au nici o vina, ei tin cu Steaua .Ca și tine, ești confuz săracu.Asa ca mai subțire cu amuzamentul .

103538191253799
Paco Raceanu  •  24 Octombrie 2020, 11:41

Mda! Nu este parcursul pe care il asteapta dinamovistii. Insa este firesc sa lipseasca rezultatele avans in vedere ca echipa asta e formata integral in ultima luna. In mod logic, rezultatele vin doar dupa omogenizarea lotului. Oricum, echipa si jocul lui Dinamo arat f. bine in conditiile date, in fiecare dintre ultimele meciuri Dinamo dovedind superioritate in joc si valoare a jucatorilor. Deci, viitorul suna promitator pt Dinamo. Nu se compara defel cu ce s a intamplat anii trecuti, cand rezultatele slabe erau categoric logice in conditiile in care nu s a investit deloc in achizitii. Prin comparatie cu ce s a intamplat la Dinamo, la fcsb rusinea este cat un continent, avand in vedere ca, desi au investit anual cat toata liga I la un loc, fcsb a iesit mereu in ultimii multi ani perdanta campionatului (practic, cu atatea investitii, fcsb are doar o cupa-cupa Rom, ca si Dinamo-cupa Ligii, dar obtinuta fara investitii).

Vezi toate comentariile (4)
Comentează