FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FARUL 1-1

VIDEO + FOTO Ștefănescu aruncă în aer lupta pentru titlu! Farul se încurcă la Sf. Gheorghe, iar FCSB și CFR Cluj speră » Clasamentul ACUM

FOTO: Bogdan Bălaș +19   FOTO
FOTO: Bogdan Bălaș

Articol de , - Publicat sambata, 29 aprilie 2023 23:48 / Actualizat duminica, 30 aprilie 2023 00:14

Sepsi Sfântu Gheorghe și Farul Constanța au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 6 a play-off-ului din Liga 1. 

Liderul Farul a început returul de play-off pe terenul lui Sepsi, o echipă euforică după calificarea în finala Cupei României. 

Atât de mari sunt problemele la CFR Cluj » Dan Petrescu a rupt tăcerea: „Am amânat pentru licența”
CFR Cluj
Atât de mari sunt problemele la CFR Cluj » Dan Petrescu a rupt tăcerea: „Am amânat pentru licența”

Gică Hagi a recurs la o așezare ofensivă. Cu trei stoperi, Kiki, Larie și Mihai Popescu. În fața lor l-a pus pe Artean, responsabil cu distribuirea baloanelor. Pe benzi Mazilu și Borza. În centrul liniei mediene Tudor Băluță și Grameni. Băluță, cu un rol de a urca mult în spatele vârfurilor Alibec și Munteanu.

Farul, repriză modestă la Sf. Gheorghe

Farul a fost de nerecunoscut în prima repriză, poate una dintre cele mai slabe din acest sezon. Puține acțiuni periculoase, multe pase greșite. Liderul a atacat mai mult, dar foarte neclar. Sepsi s-a apărat foarte bine, cu determinare. Mazilu a fost inexistent, Munteanu și Alibec s-au zbătut, dar au stat mai mult prin ofsaid.

+15 FOTO

În primele 45 de minute, "marinarii" l-au deranjat pe Niczuly doar cu două mingi trase pe mijlocul porții de Munteanu (19), din lovitură liberă, și de Băluță (35), slab, de la marginea careului.

Finalul reprizei a aparținut covăsnenilor, care au ratat o ocazie mare, prin Bălașa (41). Fundașul a reluat periculos cu capul, din centrarea lui R. Ispas. Mingea a trecut la câțiva centimetri de bară. E 0-0 la pauză, iar Hagi nervos.

Cu toate astea, Farul a ieșit de la vestiare în aceeași formulă. Nicio schimbare. Cu FCSB, Hagi făcuse trei la reluare. Sepsi, pe care formația de la Ovidiu a învins-o în precedentele trei partide din acest sezon, joacă impulsionată de cei 3.400 de spectatori prezenți în tribune.

Ștefănescu, gol nesperat în minutul 90 din Sepsi - Farul 

M. Ștefănescu (52) i-a încins mănușile lui Aioani, cu un șut puternic din afara careului. Farul a reacționat imediat. Mazilu a ieșit în sfârșit la rampă. Puștiul de 17 ani l-a depășit în viteză pe R. Ispas, printr-un dribling spectaculos, a intrat în careu, și-a făcut mingea pe stângul și a tras cu efect la colțul lung, în bară. 

Golul, cel care părea al izbăvirii, a venit în minutul 72. Alibec l-a angajat ideal pe Munteanu. Vârful revenit de la Fiorentina a ratat execuția, dar mingea a ajuns norocos la Borza. Venit nemarcat, fundașul stânga a marcat nestingherit.

Cu 1-0 pe tabelă, Hagi a făcut imediat trei schimbări, în ideea de a închide jocul. L. Munteanu a avut golul de 2-0 pe șiret, a tras cât a putut din colțul lui 6 metri, după o acțiune personală, dar Niczuly a făcut minuni. O pasă în lateral l-ar fi lăsat pe Mateus cu poarta goală.

Când se pregătea să urce în autocar cu toate punctele, liderul s-a văzut egalat în minutul 90. Pasul în spate i-a costat pe dobrogeni. M. Ștefănescu l-a "electrocutat" pe Aioani, cu o torpilă de la câțiva metri sub transversală, bară-gol. La 1-1, Farul s-a descoperit și era să mai ia un gol, pe un contraatac doi contra unu. 

Norocul lui Hagi a fost că Matei a greșit nepermis o pasă simplă pentru Ștefănescu. S-a terminat 1-1, iar Farul pierde două puncte importante în lupta pentru titlu. 

Clasamentul din play-off actualizat, după Sepsi - Farul 1-1 

Farul ajunge la 43 de puncte. Are 5 avans față de CFR Cluj și 6 față de FCSB, dar cele două rivale încă nu și-au jucat meciurile din această rundă.

FINAL » Sepsi Sf. Gheorghe - Farul 1-1

min 8: Gică Hagi, furios

Primul moment de furie al lui Gică Hagi s-a petrecut în minutul 8, atunci când Louis Munteanu a ratat singur cu Niczuly. Ulterior, asistentul a semnalizat un ofsaid. 

Ștefănescu aruncă în aer lupta pentru titlu! Farul se încurcă la Sf. Gheorghe, iar FCSB și CFR Cluj speră » Clasamentul ACUM
FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

Sepsi Sf. Gheorghe - Farul, echipe de start: 

Sepsi: Niczuly - D. Ciobotariu, M. Tamas, M. Bălașa, R. Ispas - Francisco Junior, C. Matei, E. Papa - Rondon, Safranko, Ștefănescu 
Rezerve: Began - Ninaj, N. Păun, J. Rodriguez, A. Nistor, Achahbar, R. Varga, Kocsis, Tudorie 
Antrenor: Cristiano Bergodi 

Farul: Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu, Borza - Artean, T. Băluță, Grameni - Alibec, L. Munteanu, Ad. Mazilu 
Rezerve: Buzbuchi - Sîrbu, Boli, Casap, Mateus Barbosa, Sali, Nedelcu, I. Cojocaru, N. Popescu 
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: Sepsi Arena, Sfântu Gheorghe 
Arbitru: Radu Petrescu / Asistenți: Mircea Grigoriu și Bogdan Gheorghe 
Arbitru VAR: Horia Mladinovici / Arbitru AVAR: Marius Marchidanu

Citește și alte știri din Liga 1: 

FOTO Emoții pentru olteni » S-a accidentat la antrenament și nu va fi titular în derby-ul cu FCSB

FOTO Celea a explicat reacția virulentă de la faza penalty-ului: „M-am jurat în fața arbitrului! Nu mint, de asta am fost disperat”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (56)
Karma
Karma  •  30 Aprilie 2023, 10:16
Postat de bunicu pe 30 Aprilie 2023, 07:40

Umpluturile vor decide lupta la titlu și Rapid pentru ce tămbălău făcut Becali va juca cu juniorii spre satisfacția celor care injură Rapidul.Titlu va merge tot la Cluj vor face și ei o Omenie.

La Academia R ( sau a toporasilor cum mai e ea cunoascuta) nu conteaza daca joaca cu juniorii ...sau cu pensionarii :))) Diferenta e facuta de fluierasi ( mobila stie de ce ) :)))

mr90
mr90  •  30 Aprilie 2023, 07:40

Arunca in aer pe dracu, sinteti penibili! Foarte bun acest punct, creste distanta fata de urmaritoare. Nici o echipa nu poate bate tot.

bunicu
bunicu  •  30 Aprilie 2023, 07:40
Postat de FotbalClubSteauaBucurest1 pe 29 Aprilie 2023, 23:54

Bineinteles sa vezi ce circ ieftin va fi luni in finala glasului rotilor de tren! :-))

Umpluturile vor decide lupta la titlu și Rapid pentru ce tămbălău făcut Becali va juca cu juniorii spre satisfacția celor care injură Rapidul.Titlu va merge tot la Cluj vor face și ei o Omenie.

Vezi toate comentariile (56)
Comentează