FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Avocatul anti-Mititelu îi judecă echipa! Un fost adversar al patronului FCU Craiova, în Comisia de Recurs la procesul cu Sepsi

Articol de , , - Publicat marti, 28 februarie 2023 12:28 / Actualizat marti, 28 februarie 2023 14:35

Din Comisia de Recurs care va judeca joi cazul Sepsi - FCU Craiova face parte și Doru Trăilă, un avocat care a reprezentat Federația în procesul în care Mititelu solicita despăgubiri pentru dezafilierea vechiului său club.

Ce a decis Comisia de Disciplină pe 15 februarie

  • Sepsi câștigă cu 3-0 partida cu FCU Craiova, la „masa verde”!
  • FCU Craiova nu va avea galerie în următoarele 6 meciuri disputate în deplasare sau teren neutru!
  • 25.000 de lei amendă primită de Sepsi;
  • 22.500 de lei amendă primită de FCU Craiova;
  • Verdictul NU este definitiv și poate fi atacat cu apel la comisiile din România, apoi la TAS.

Joi va fi etapa a doua din procesul în care comisiile Federației trebuie să soluționeze cazul meciului oprit Sepsi-FCU Craiova. Arbitrul Chivulete a încheiat jocul în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor echipei oaspete.

S-a îngropat securea războiului la FCU Craiova » Portarul Robert Popa a revenit la antrenamente
FCU Craiova
S-a îngropat securea războiului la FCU Craiova » Portarul Robert Popa a revenit la antrenamente

Avocatul care salvat Federația de Mititelu va judeca recursul cazului Sepsi - FCU Craiova 

Prima comisie a hotărât că trupa din Sfântu Gheorghe câștigă cu 3-0. Clubul lui Mititelu a contestat decizia și joi va fi judecat recursul. Hotărârea îi va aparține unei comisii din care face parte și un avocat care a luptat în instanță împotriva lui Adrian Mititelu într-un dosar în care el apăra Federația!

Doru Trăilă a fost unul dintre avocații care au reprezentat FRF în faimosul proces în care patronul Universității Craiova solicita să fie despăgubit cu peste două sute de milioane de euro pentru dezafilierea din 2011. 

Federația „a excomunicat" vechiul club al lui Mititelu, aflat acum în faliment, după care olteanul a calculat că toți jucătorii pe care i-a pierdut gratuit din cauza dezafilierii valorau mai mult de două sute de milioane de euro, conform clauzelor de reziliere a contractelor.

Doru Trăilă e profesor la Drept și e foarte bine cotat

FRF a câștigat procesul în 2017 și a evitat astfel falimentul, pentru că instituției i-ar fi fost imposibil să-l despăgubească pe Mititelu cu o astfel de sumă enormă.

Avocații care au fost apărătorii Federației în acel megaproces: Dan Cristea, Alexandru Florin Chiciu, Doru Trăilă. Trăilă e și membru al Comisiei de Recurs, deci e unul dintre cei care vor judeca astăzi cazul în care este implicată Craiova.

Va putea fi el obiectiv în judecarea fostului adversar din instanță Mititelu? Avocatul are o reputație foarte bună, e profesor în Facultatea de Drept și face parte și din conducerea acestei instituții de învățământ. E motivul pentru care oltenii nu au insistat pentru înlăturarea lui din comisie în procesul acesta, ei nu cred că un specialist foarte bine cotat ar putea să fie influențat pentru a da o anumită decizie. 

FRF le mulțumește apărătorilor legali din acest proces, avocat Dan Cristea, din societatea „Țuca Zbârcea & Asociații", avocat Alexandru Florin Chiciu, și avocat Doru Trăilă , „TAMC – Attorneys at law", în urma căruia Federația a fost achitată de instanță.

- Pasaj din comunicatul Federației în urma procesului câștigat cu Mititelu

L-au executat pe Mititelu tot pentru un proces

Universitatea veche a fost dezafiliată în 2011, pe motivul că dăduse în judecată Federația într-o instanță civilă. Echipa se afla în liga a doua atunci, tocmai retrogradase. Mititelu a pierdut toți jucătorii, printre care erau Silviu Lung, Prepeliță, Florin Costea. 

Pentru o vreme, Universitatea a dispărut complet din fotbal, până când Federația a hotărât, într-o ședință a Adunării Generale, să-i ofere un loc în liga a doua orașului Craiova. Mihai Rotaru s-a asociat cu primarul Olguța Vasilescu și a primit el în proprietate formația nouă, CS Universitatea. Mititelu avea să înființeze FCU Craiova 1948, un club cu care a pornit din liga a patra.

Componența Comisiei de Recurs:

  • Claudiu Dinu, președinte
  • Elena Stoian, vicepreședinte
  • Daniela Lavinia Mândruță, membru
  • George Alexandru Ilie, membru
  • Doru Trăilă, membru
  • Silvia Boroneanț, secretar

Ce s-ar întâmpla cu Chivulete?

FCU consideră că decizia lui Andrei Chivulete de a opri meciul pentru scandări xenofobe a fost una neregulamentară. Inclusiv prima comisie, în motivarea deciziei de a-i acorda lui Sepsi victoria cu 3-0, a admis că arbitrul nu avea dreptul să oprească definitiv partida, conform regulamentelor interne, dar a completat că lui Chivulete îi dădea Codul Disciplinar al FIFA dreptul acesta. 

Craiovenii cer ca meciul să fie rejucat, pentru ca lupta cu Sepsi pentru un loc în playoff să nu fie influențată de un rezultat stabilit la „masa verde". 

Dacă ei ar convinge Comisia de Recurs să le dea dreptate, ce s-ar întâmpla în continuare cu Chivulete, din moment ce „judecătorii" ar stabili că arbitrul a încălcat regulamentul? Comisia Centrală a Arbitrilor a continuat să-l delege pe Chivulete și după ce arbitrul a luat hotărârea aceea controversată.

VIDEO Robert Popa a revenit la antrenamentele celor de la FCU Craiova

Citește și: 

A apucat să ia „galben” în Sepsi - FCU Craiova și va fi suspendat

Continuă disputa dintre Sepsi și FCU Craiova: „Să-i plătim un salariu și lui Pușcaș! Se ocupă mai mult de noi decât de echipa lui”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
s0r1n_naccio
s0r1n_naccio  •  01 Martie 2023, 12:24

Voi nu va pricepeti la economie nici cat un elev de clasa a 12a. Datorii nu inseamna ca a luat bani de la cineva si si-a cumparat tricouri gucii si mese la Mandaloun si la it cucina. Datorie inseamna ca firma a imprumutat niste bani pentru investitii sau cheltuieli. De cele mai multe ori e vorba de un contract de creditare societate intre actionar si societate. Adica mititelu a bagat bani in club, nu ca a mancat banii altuia. Nu de alta, dar vorbiti prostii si bateti campii cu datorii de milioane. Cine sa ceara banii, mititelu sa-si ceara singur insolventa?

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  28 Februarie 2023, 21:15
Postat de george.br pe 28 Februarie 2023, 13:26

Lucrurile sunt cat se poate de clare pentru joi. Miti n-are nicio sansa. Il vor executa fara sa clipeasca, doar n-or sa-si dea planurile peste cap. Federatia - editia 2023 functioneaza identic cu aia din 2011. Cifrele si fețele s-au schimbat, naravurile ba!

Fix ca in 2011 deci.iar are mititelu datorii de milioane de euro?

digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  28 Februarie 2023, 18:00
Postat de s0r1n_naccio pe 28 Februarie 2023, 17:10

Dar la voi nu are jurisdictie CNCD? Vad ca e in floare cenzura si discriminarea la fitzuica voastra online.

Nu are, ca nu e publicatie guvernamentala. Si uite asa isi vad de treaba.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează