FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - FC VOLUNTARI

VIDEO + FOTO Sepsi a spulberat-o pe Voluntari și joacă pentru play-off în ultima rundă » Dică, cea mai mare umilință din carieră în Superliga

Sepsi- Voluntari/ foto: Bogdan Bălaș +35   FOTO
Sepsi- Voluntari/ foto: Bogdan Bălaș

Articol de , , - Publicat luni, 04 martie 2024 18:51 / Actualizat luni, 04 martie 2024 19:16

Sepsi Sfântu Gheorghe a spulberat-o pe FC Voluntari, scor 4-0, și speră în continuare să se califice în play-off. Covăsnenii sunt pe 7, cu 40 de puncte, unul sub U Cluj și două sub Farul. Hermannstadt și UTA se bat și ele pentru ultimele două locuri de play-off.

  • Cum se califică Sepsi în play-off:
  • e obligată să câștige cu Petrolul, însă nu depinde de propriile rezultate;
  • se califică în play-off dacă U Cluj nu câștigă și Farul pierde;
  • dacă Farul/U Cluj câștigă, ardelenii termină pe 6 doar dacă U Cluj nu câștigă (sau Farul pierde), iar Hermannstadt și UTA câștigă/pierd SAU una dintre ele se încurcă, atât timp cât cea care câștigă va avea un golaveraj general mai slab. Sepsi are acum +8, Hermannstadt +6, iar UTA -6;
  • dacă U Cluj se încurcă și Farul face egal, Sepsi merge în play-off doar dacă una dintre UTA și Hermannstadt se încurcă, iar cea care câștigă are un golaveraj general mai slab decât ardelenii.
  • toate calculele, AICI

Sepsi nu doar că a spulberat-o pe Voluntari, dar i-a aplicat lui Dică cea mai severă înfrângere în carieră de antrenor, în Liga 1. Meciul de la Sf. Gheorghe a fost cel cu numărul 95 pentru Nicolae în Superliga.

Sepsi - Voluntari/ foto Băgdan Bălaș
Sepsi - Voluntari/ foto Băgdan Bălaș
Sepsi - Voluntari/ foto Băgdan Bălaș
Sepsi - Voluntari/ foto Băgdan Bălaș
Sepsi - Voluntari/ foto Băgdan Bălaș
+31 FOTO

Sepsi, victorie categorică cu FC Voluntari

Totul a început în minutul 9, când Sepsi a primit un penalty, la contactul dintre Carnat și Matei. Bîrsan a dat lovitură de la 11 metri, iar Marius Ștefănescu a deschis scorul de la punctul cu var. Extrema lui Sepsi putea face 2-0 înainte de pauză, când a trimis pe lângă poarta goală din doi metri.

Iar Voluntari a răspuns printr-o dublă ocazie. Nemec a tras în blocaj din apropiere, balonul a sărit la Dumiter, al cărui șut a fost scos de pe linia porții de un fundaș advers.

După pauză a venit tăvălugul peste elevii lui Dică. Kevin Varga a marcat golul de 2-0, cu un șut plasat din careu, în minutul 53. Doar 5 minute mai târziu, Cosmin Matei a înscris și el din apropiere, după ce și-a ridiculizat un adversar. Iar Ștefănescu a reușit „dubla” ('61), cu un șut plasat.

Dezastrul putea fi și mai mare pentru Voluntari, care a avut noroc cu intervențiile portarului Fernandez. Ilfovenii sunt tot mai aproape de locurile direct retrogradabile, sunt pe 14, la un punct peste Dinamo, prima sub linie.

Clasamentul din Superliga

Notele GSP după Sepsi - Voluntari 4-0

Sepsi OSK Sf. Gheorghe: Dinu Moldovan 6 - Bogdan Oteliţă 7 (72 Darius Oroian 6), Denis Ciobotariu 6, Akos Kecskes 6, Florin Ştefan 7 - Sherif Kallaku 6 (82 Davide Popşa), Nicolae Păun 6 - Marius Ştefănescu (cp) 7, Cosmin Matei 8 (72 Adnan Aganovic 6), Kevin Varga 7 (72 Roland Varga 6) - Pavol Safranko 5 (82 Mario Rondon).
Antrenor: Bernd Storck - 8 .

FC Voluntari: Jesus Fernandez 3 - Ricardinho Miranda 3, Grigore Turda 3, Patricio Matricardi 3, Nicolae Carnat 3 - Lukas Droppa 4 (66 Juan Cascini 5), Ljuban Crepulja 5 (46 Mihai Răduţ 4) - Radu Boboc 5, Robert Popescu 4 (46 Doru Andrei 4), Andrei Dumiter 5 (46 Andrei Ciobanu 4) - Adam Nemec 4 (73 Daniel Florea 4).
Antrenor: Nicolae Dică - 3.

Arbitru: Marcel Bîrsan - 7. Asistenţi: Ovidiu Artene - 7, Vladimir Urzică - 7

FINAL » Sepsi - FC Voluntari 4-0

Sepsi - Voluntari/ foto Băgdan Bălaș
Sepsi - Voluntari/ foto Băgdan Bălaș
Sepsi - Voluntari/ foto Băgdan Bălaș
Sepsi - Voluntari/ foto Băgdan Bălaș
Sepsi - Voluntari/ foto Băgdan Bălaș
+31 FOTO

Penalty controversat pentru Sepsi

+10 FOTO

În minutul 9, Sepsi a primit un penalty controversat. Cosmin Matei a căzut lângă Nicolae Carnat, Marius Ștefănescu a transformat lovitura de pedeapsă.

Kallaku l-a angajat pe Cosmin Matei cu o pasă în careul advers, iar decarul covăsnenilor a căzut în drumul spre poartă, după ce Carnat a trecut prin spatele lui, ca și cum adversarul l-ar fi agățat în alergare.

Din majoritatea reluărilor nu reiese contactul, dar decizia a rămas în picioare. O singură reluare sugerează că jucătorul Voluntariului l-a atins cu piciorul stâng pe Matei. (toate detaliile, AICI)

Sepsi - FC Voluntari, echipe de start:

Sepsi Sfântu Gheorghe (4-2-3-1): Dinu Moldovan - Oteliță, Kecskes, D. Ciobotariu, Fl. Ștefan - Kallaku, N. Păun - Ștefănescu,C. Matei, Kevin Varga, - Safranko
Rezerve: Tănasă, Aganovic, R. Varga, Bălașa, Gedo, Oroian, Popșa, Renta, Rondon
Absenți: Ninaj, Dumitrescu (suspendați), Niczuly (nerefăcut după accidentare)
Antrenor: Bernd Storck

FC Voluntari (4-2-3-1): Jesus Fernandez - Ricardinho, G. Turda, Matricardi, Carnat - Droppa, Crepulja - Boboc, R. Popescu, Dumiter - Nemec
Rezerve: Vâlceanu, D. Florea, Armaș, Voican, Paz, Cascini, Cocian, A. Ciobanu, Dima, Andrei
Absenți: Rață (suspendat)
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Sepsi Arena, Sfântu Gheorghe
Arbitru: Marcel Bîrsan (București) / A1: Ovidiu Artene (Vaslui) / A2: Vladimir Urzică (Piatra Neamț) / Arbitru VAR: Sebastian Colțescu (București) / Arbitru AVAR: Ionuț Coza (Cernica) / R1: Ionela Alina Peșu (Craiova) / Observator arbitri: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea)

Sepsi, fără victorie pe teren propriu cu FC Voluntari

Cele două echipe s-au mai întâlnit de opt ori pe terenul covăsnenilor, însă niciuna dintre partide nu s-a terminat cu victoria grupării din Sf. Gheorghe. Palmaresul confruntărilor directe cu ilfovenii în postura de vizitatori cuprinde cinci rezultate de egalitate şi trei succese FC Voluntari.

Trebuie să luăm meci cu meci și să câștigăm partida de pe teren propriu cu Voluntari. Să vedem ce vor face și adversarii. Nu suntem noi singura echipă care se bate pentru play-off. Trebuie să continuăm în același fel

Trebuie să ne concentrăm pentru meciul de acasă. Putem să câștigăm acel meci dacă vom juca precum am făcut-o în celelalte partide de pe teren propriu.

- Bernd Storck, antrenor Sepsi OSK

2️⃣ NAP van hátra! / Au mai rămas 2️⃣ ZILE! 🔴⚪️ 🔥 Töltsük meg a lelátókat és szurkoljunk együtt a fiúknak! / Haideți să...

Publicată de Sepsi OSK pe Sâmbătă, 2 martie 2024

Sepsi - FC Voluntari, detalii-cheie înainte de meci:

  • Şase victorii, cinci remize şi trei înfrângeri este palmaresul înregistrat de covăsneni pe teren propriu în acest sezon.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 17 ori, de trei ori s-au impus covăsnenii, de şapte ori au câştigat ilfovenii, iar alte şapte partide s-au terminat la egalitate.
  • Gruparea din Sf. Gheorghe este fără victorie în cele opt dueluri considerate pe teren propriu, palmaresul cu Sepsi gazdă cuprinzând cinci remize şi trei succese FC Voluntari.
  • Prima confruntare a avut loc pe 10 septembrie 2017, Sepsi OSK-FC Voluntari 0-3, meci jucat pe arena Tineretului din Braşov. Toate cele 3 goluri au fost înscrise în ultimele 30 de minute de Alexandru Tudorie.
  • Întâiul succes din contul covăsnenilor s-a înregistrat pe 12 mai 2018, FC Voluntari-Sepsi OSK 1-2 (L. Marinescu / Y. Hamed, I. Fulop).
  • Cele mai multe goluri s-au înscris pe 3 februarie 2019, FC Voluntari-Sepsi OSK 4-2.
  • Cea mai recentă întâlnire directă din campionat: 27 octombrie 2023, FC Voluntari-Sepsi OSK 0-2 (M. Ştefănescu, P. Safranko).

Voluntariul e în derivă, Nicolae Dică nu disperă: „Cred în continuare în jucători”

Sepsi e o echipă care luptă pentru play-off, trebuie să mergem să jucăm, să avem curaj și personalitate. Asta vreau de la jucătorii mei. Vreau să intrăm pe teren și să avem personalitate! Ne putem bate cu orice echipă

Cred în continuare în jucători. Sper să ne îndeplinim obiectivele. Nu va fi ușor. Dar așteptăm prima victorie, după aceea vom avea mai multă încredere

Facem jocuri bune, dar, din păcate, nu luăm puncte. Cu UTA, cu Universitatea Craiova și cu FCSB nu meritam să pierdem

- Nicolae Dică, antrenor FC Voluntari

VIDEO Problemă de comunicare la Sepsi? Iosif Rotariu, despre regresul de la Sf. Gheorghe: „Nu cred că Storck are metode pe care antrenorii din România să nu le aibă”

Citește și alte știri din Superligă:

Mircea „renascentistul” » Rednic, transformare neverosimilă: aproape de o performanță nebănuită cu UTA, „Puriul” și-a redresat cariera în declin!

Cifrele care indică o luptă echilibrată la titlu » FCSB are primii doi marcatori din Liga 1, dar Rapid are cei mai eficienți atacanți

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
Ceasu_Rau
Ceasu_Rau  •  04 Martie 2024, 21:03
Postat de danutcornel pe 04 Martie 2024, 19:57

si cate puncte a castigat gigisb cu voluntariul si cu arbitrii sezonul asta si aseara radunovici trebuia eliminat dar arbitrii gigisti au inchis ochii

Lasa comentariile, la ora asta suferi. Uita-te la ai tai, e cam nasol la Craiova.

danutcornel
danutcornel  •  04 Martie 2024, 19:57
Postat de Ceasu_Rau pe 04 Martie 2024, 19:28

DanuTZule, se vede ca esti danuTZ. Ia verifica tu cate puncte a pierdut FCSB cu Voluntari in ultimii zece ani si verifica si cate cu CFR ul. O sa ai o surpriza danuTZule. In rest, le doresc drum bun in B.

si cate puncte a castigat gigisb cu voluntariul si cu arbitrii sezonul asta si aseara radunovici trebuia eliminat dar arbitrii gigisti au inchis ochii

FlashGordon
FlashGordon  •  04 Martie 2024, 19:45
Postat de VanBasten2000 pe 04 Martie 2024, 19:12

Dica. Cea mai mare umilinta in Mamaliga. Ca in Conference au fost si mai mari...manitele incasate cu fcsb de la Silkeborg.

atunci am jucat cu rezervele bah *** un meci amical care nu conta pentru nimic.puteam si sa castigam cu 100-0 ca tot eram eliminati din optimi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează