FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Mutare de nicăieri: internațional cedat din Superliga cu 4 zile înainte de primul meci! » GSP are cifrele mutării: „Aceasta este suma”

Articol de - Publicat marti, 16 ianuarie 2024 09:27 / Actualizat marti, 16 ianuarie 2024 09:46

Sepsi a preferat să-l împrumute în Elveția pe atacantul moldovean Vitalie Damaşcan (25 de ani), la FC Stade-Lausanne-Ouchy, cu 4 zile înaintea restartului sezonului. GSP.ro prezintă detaliile mutării.

„Vitalie Damașcan şi-a luat rămas bun de la echipă, el urmând să evolueze în Elveția. Atacantul, în vârstă de 24 de ani, va juca sub formă de împrumut la FC Stade Lausanne Ouchy, până la 30 iunie 2024”, a fost anunțul surprinzător postat de Sepsi pe 15 ianuarie, cu 4 zile înainte de primul meci oficial din 2024 (Sepsi – Poli Iași, vineri, ora 17:00).

Laszlo Dioszegi acuză o mișcare anti-Sepsi în Europa: „Boii trag la cei bogați”
SEPSI
Laszlo Dioszegi acuză o mișcare anti-Sepsi în Europa: „Boii trag la cei bogați”

De ce l-a cedat Sepsi pe Vitalie Damașcan

Iar Laszlo Dioszegi, finanțatorul covăsnenilor, a explicat pentru Gazeta Sporturilor culisele transferului.

Antrenorul a vorbit cu el și i-a spus că în momentul de față nu crede că-i poate da multe șanse. Așa că Damașcan a hotărât să meargă în Elveția. Vrea o altă provocare. 

L-a dat cu opțiune de cumpărare. Clauza nu e obligatorie. Vedem ce va fi în vară. Suma e de 200.000 de euro, plus 10% dintr-un viitor transfer. E mai bine pentru el să joace. Și pentru noi la fel. În vară, dacă elvețienii vor să-l cumpere, îl cumpără. Dacă nu, vine la noi și începem un nou sezon”, a spus Dioszegi.

Damașcan, internațional moldovean, a bifat 20 de meciuri în acest sezon, reușind să înscrie doar o dată. El a ajuns la Sepsi în vara lui 2021. După un an, a fost împrumutat un sezon (2022-2023) la FC Voluntari, iar în vara trecută a revenit la covăsneni. Crescut la Zimbru Chișinău, atacantul a mai trecut pe la Sheriff, Torino, Fortuna Sittard și RKC Waalwijk.

700.000 de euroe cota lui Damașcan, potrivit transfermarkt

FC Stade Lausanne-Ouchy e nou-promovată în prima ligă din Elveția. Se află pe ultimul loc, cu 11 puncte în 18 meciuri.

VIDEO Laszlo Dioszegi îl laudă pe Bernd Storck: „A adus un suflu nou. A venit ca un om simplu"

Citește mai multe știri despre Sepsi: 

Laszlo Dioszegi, noi detalii despre situația lui Marius Ștefănescu, jucătorul dorit de FCSB și Rapid: „S-a ajuns până pe la 1 milion”
SEPSI
Laszlo Dioszegi, noi detalii despre situația lui Marius Ștefănescu, jucătorul dorit de FCSB și Rapid: „S-a ajuns până pe la 1 milion”
Laszlo Dioszegi, pus să aleagă între Ungaria și România în cazul unei confruntări directe: „Pe cine preferați, fiul sau fiica?!”
SEPSI
Laszlo Dioszegi, pus să aleagă între Ungaria și România în cazul unei confruntări directe: „Pe cine preferați, fiul sau fiica?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
alex03036
alex03036  •  16 Ianuarie 2024, 11:38

Vitalie Damașcan a întinerit un an in 5 rânduri poveste de GSP in acest articol. Incepe cu 25 si termina cu 24! Care e secretul? Toți vrem sa întinerim!

lapusneanul
lapusneanul  •  16 Ianuarie 2024, 10:07

incredibil, cum sa faci transfer cu 4 zile înainte de primul meci..?.haha..alooo, gsp, pe 15 ian a început perioada de transferuri...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează