FOTBAL  »  Superliga  »  ITALIA / STRANIERI

si Mutu spre Barcelona?

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iunie 2007 00:00

Dupa oferta facuta lui Chivu, Barcelona a pus ochii si pe "Briliant". Potrivit "Tuttosport", catalanii ar plati Fiorentinei 15 milioane de euro

Barcelona e atrasa de romani. In perspectiva unei masive remanieri a lotului anuntate de conducerea clubului, jumatate dintre actualii jucatori neavind garantata continuitatea, catalanii au pus ochii, pe linga Chivu, si pe Adi Mutu. Evolutiile foarte bune ale "Briliantului" din ultimul sezon la Fiorentina, incununate cu titlul de cel mai bun fotbalist al campionatului italian, i-au crescut rapid din nou cotatia. Ziarul torinez Tuttosport a scris ieri pe prima pagina ca gruparea "blaugrana" ar fi gata sa ofere 15 milioane de euro pentru atacantul roman. Plus un contract mult mai bun decit are acum la Fiorentina, care i-a marit recent salariul anual la 1,8 milioane.

Adus in vara trecuta de la Juventus, cu doar jumatate din suma pusa la bataie de Barca, Mutu are la 28 de ani sansa celui de-al doilea boom al carierei, dupa transferul din 2003, de la Parma la Chelsea, incheiat atunci la suma record pentru un roman de 22 de milioane de euro. Daca pentru Chivu are de luptat cu concurenta redutabila a Interului, Barca este deocamdata singura pe pista Mutu. si, la fel ca in cazul lui Cristi, Rijkaard e cel care l-a cerut pe "Briliant".


Piedici toscane
Un obstacol important in perfectarea tranzactiei ridica insa Fiorentina. Dupa ce l-a vindut cu 11 milioane de euro pe Toni la Bayern, Viola nu ar vrea sa se desparta acum si de celalalt lider, autor a 16 goluri si 10 assisturi. Mai ales ca Mutu mai are trei ani de contract cu Viola si deja a devenit un idol al suporterilor toscani, care nu ar accepta slabirea echipei in perspectiva participarii in Cupa UEFA, dar si a atacarii in sezonul viitor a obiectivului Champions League.

Avantaj financiar
Eventuala mutare la trupa lui Rijkaard (foto) l-ar ajuta pe Mutu si in perspectiva nefericita in care va fi nevoit sa plateasca daune lui Chelsea in scandalul drogurilor din 2004, din cauza caruia a si fost suspendat 7 luni. Un salariu de minimum 3 milioane de euro pe sezon, in afara primelor de meci si a bonusurilor de obiectiv in campionat si in Liga Campionilor, i-ar folosi starului roman sa amortizeze mai repede suma ceruta de londonezi, cifrata la 20 de milioane de euro. Bani destinati sa acopere recuperarea investitiei initiale si a prejudiciului de imagine.


Evolutia transferurilor
Anul / De la / La / Suma
1998 / FC Arges / Dinamo / 600.000
ian. 2000 / Dinamo / Inter / 1,2 milioane
aug. 2000 / Inter / Verona / 4 milioane
2002 / Verona / Parma / 10 milioane
2003 / Parma / Chelsea / 22 milioane
2005 / Chelsea / Juventus / liber
2006 / Juventus / Fiorentina / 8 milioane
* Toate sumele sint exprimate in milioane de euro

3 mil. de euro este salariul anual pe care Barcelona i l-ar oferi lui Mutu, aproape dublu fata de Fiorentina

6 este numarul echipelor din strainatate la care a evoluat Mutu, 5 din Italia plus Chelsea. In Romania, el a jucat la FC Arges si Dinamo

57 este numarul golurilor marcate de Mutu in cele 6 campionate si 164 de meciuri jucate in Serie A

6 este numarul golurilor inscrise de Mutu la Chelsea in cele 26 de partide jucate in Premier League

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează