FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Solicitarea FRF, aprobată de UEFA! Decizia luată de forul european în cazul Ligii 1

Liga 1 ar trebui să revină pe 13 iunie +49   FOTO
Liga 1 ar trebui să revină pe 13 iunie

Articol de GSP - Publicat luni, 25 mai 2020 15:21

UEFA a acceptat cererea Federației Române de Fotbal privind prelungirea termenului la care planul de reluare a competițiilor din România trebuie anunțat.

Astfel, FRF poate comunica acum până la 1 iunie data oficială la care sezonul din Liga 1 va reveni. Inițial, termenul a fost stabilit pentru 25 mai.

Cererea FRF, acceptată de UEFA

„Federația Română de Fotbal s-a adresat săptămâna trecută forului continental pentru prelungirea termenelor fixate de UEFA, în conformitate cu situația de la nivel național privind măsurile de distanțare pe perioada stării de alertă.

Având în vedere anunțul autorităților române prin care situația va fi reevaluată la fiecare două săptămâni și luând în considerare posibilitatea relaxării măsurilor, FRF a solicitat ca termenul de 25 mai, impus de UEFA pentru comunicarea calendarului competițional, să fie prelungit până la data de 1 iunie. UEFA a acceptat azi cererea Federației Române de Fotbal.

În plus, această prelungire va fi utilă și pentru o analiză în ceea ce privește implementarea actualului protocol medical în ceea ce privește antrenamentele”, se arată în comunicatul Federației.

Răzvan Burleanu: „Pe 13 iunie putem să începem competiţia”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dat a anunțat data la care va începe Liga 1: 13 iunie. Șeful fotbalului a dat detalii despre programul pe care-l vor urma cluburile.

„În momentul de faţă suntem sub incidenţa unui protocol medical din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din România, la cele din Liga I şi o parte din Liga 2, sunt deja în cantonamente şi respectă acest protocol medical. Vrem să demonstrăm că putem să ne ţinem de acest plan, aşteptând permisiunea ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective. 

Apoi urmează meciuri amicale. Pe 13 iunie putem să începem competiţia, fără spectatori în primă fază. Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgenţă. Ceea ce înseamnă că este o soluţie doar pe termen scurt şi nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului. Suntem singura federaţie care a propus un protocol medical, care a fost apreciat la nivel guvernamental şi ne dorim să fim un exemplu”

Răzvan Burleanu pentru Agerpres

FOTO Imagini spectaculoase din București, în timpul pandemiei de COVID-19

+45 FOTO

VIDEO Imagini de la antrenamentele lui FCSB » Roș-albaștrii se pregătesc de restartul Ligii 1 în grupuri de câte 4

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCSB. „Arcul de Triumf”, stadionul râvnit de Gigi Becali, e aproape de finalizare!

Un politician vorbește despre legăturile nevăzute dintre Traian Băsescu și titlurile câștigate de CFR Cluj și Unirea Urziceni: „Totul se juca în culise, știți ce poate să facă un arbitru”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează