FOTBAL  »  Superliga  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

Sorin Cârțu, despre șansele unui fotbalist de la Craiova de a ajunge la națională: „Are concurență mare”

Mirko Pigliacelli
Mirko Pigliacelli

Articol de GSP - Publicat luni, 04 aprilie 2022 17:11 / Actualizat luni, 04 aprilie 2022 17:41

Sorin Cârțu (66 de ani), președintele celor de la Universitatea Craiova, a vorbit despre șansele portarului italian Mirko Pigliacelli de a intra în planurile selecționerului Edi Iordănescu și de a deveni o soluție pentru buturile primei reprezentative.

Mirko Pigliacelli a fost omul meciului în victoria Craiovei de pe terenul celor de la FCSB, scor 2-0, închizând poarta în multe momente în care defensiva oltenilor cedase. Evoluția foarte bună a italianului l-a făcut pe Sorin Cârțu să afirme că Pigliacelli poate îmbrăca în viitorul apropiat tricoul României, dar să atragă atenția și asupra concurenței pe acest post la prima reprezentativă.

Mihai Rotaru, entuziasmat după succesul cu FCSB: „O victorie specială!” + Ce spune despre lupta la titlu
FCSB - CSU CRAIOVA 0-2
Mihai Rotaru, entuziasmat după succesul cu FCSB: „O victorie specială!” + Ce spune despre lupta la titlu

Cârțu crede în șansa lui Pigliacelli de a apăra sub tricolor

Mirko Pigliacelli a venit în România în urmă cu aproape patru ani, în vara lui 2018, iar recent a declarat că și-a depus actele pentru a obține cetățenie și speră ca odată cu aceasta să intre în vizorul selecționerului și să debuteze la echipa națională.

Președintele oltenilor, Sorin Cârțu, a lăudat prestația pe care italianul a avut-o în partida cu FCSB și consideră că Mirko are suficiente motive să creadă că va fi chemat la lot de Iordănescu, în ciuda faptului că pe postul său este o concurență acerbă.

„Au fost două-trei situații în care echipa noastră a suferit, dar au venit intervențiile lui Mirko Pigliacelli. Deciziile sunt ale selecționerului, Mirko e de o anumită perioadă în România, e de calitate. E normal să se gândească, de ce nu!? Deși, în zona asta (n.r. la nivelul portarilor), are concurență mare”, a declarat Sorin Cârțu la Pro Arena.

La prima acțiune a lui Edi Iordănescu în postura de selecționer, pentru amicalele cu Grecia și Israel, portarii convocați au fost: Marian Aioani (Farul Constanța(, Florin Iacob (UTA Arad) și Florin Niță (Sparta Praga);

M-am gândit să am dublă cetățenie. Deja am vorbit pentru lucrul acesta și o vom face. O vom face. În iunie cred că îmi voi lua cetățenia. Și sper, cu pașaportul, să am și eu o șansă la echipa națională. 
- Mirko Pigliacelli, portar CSU Craiova

9a fost nota pe care a primit-o Mirko Pigliacelli din partea Gazetei Sporturilor, după victoria cu FCSB

VIDEO Ce spune Reghecampf despre o posibilă convocare a lui Pigliacelli la naționala României

Citește mai multe știri despre echipa națională

„Tricolorul” remarcat de presa din Spania: „Dă dovadă de creștere constantă. E unul dintre puținii jucători capabili să facă diferența”

„Unii vin că nu are cine să vină, nu că sunt mari valori” » Doi tricolori puși la zid după meciurile din luna martie

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
839217949507304
Alexandru Platon  •  04 Aprilie 2022, 21:48
Postat de eugen76_pan pe 04 Aprilie 2022, 18:33

ar fi o solutie.greu am pierde cu el

Cu Chiriches in fata lui si Donaruma ia 3 goluri....

eugen76_pan
eugen76_pan  •  04 Aprilie 2022, 18:33

ar fi o solutie.greu am pierde cu el

Vezi toate comentariile (2)
Comentează