FOTBAL  »  Superliga  »  ACŢIUNE DNA

Şpagă la Cluj Arena » Vicele CJ Cluj Radu Bica a fost arestat pentru 29 de zile!

Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj +14   FOTO
Radu Bica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj

Articol de GSP - Publicat marti, 01 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2011 22:22

UPDATE  ora 21.40 // Magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis în urmă cu cîteva minute arestarea pentru 29 de zile a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica. Avocaţii săi au declarat că vor depune recurs.

UPDATE  ora 16.00 // Radu Bica a ajuns în urmă cu cîteva momente la Curtea de Apel Cluj, unde se judecă acum cererea sa de arestare preventivă pentru 29 de zile. ”Nu comentez nimic, sînt nevinovat!”, a spus Bica. Şi soţia sa e prezentă la instanţă. ”Am încredere totală în el şi în justiţia din România. Nu ştiu de absolut nimic de acuzele aduse soţului meu, dar să lăsăm justiţia să-şi facă treaba”, a spus Georgeta Bica. Soţia lui Radu Bica e managerul Spitalului Municipal din Turda.

VEZI MAI JOS O GALERIE FOTO CU RADU BICA, LA CURTEA DE APEL CLUJ!

UPDATE ora 15.30 // DNA Cluj a reţinut-o şi pe Aspazia Droniuc, administratorul firmei Frarom. Aspazia Droniuc este soţia fostului director de dezvoltare al Polus Center, Robert Augustin Roşu.

UPDATE ora 14.00 //  Directorul Cluj Arena SA, Radu Raţiu, a părăsit sediul DNA după o oră de audieri, refuzînd să dea vreo declaraţie. Conform stiridecluj.ro, Bica ar fi primit mita de la Aspazia Droniuc, administratorul firmei Frarom import-export SRL din Cluj Napoca, care i-a remis avocatului bucureştean Bogdan Aldea suma de 43.000 de lei, aproximativ 10.000 de euro.

UPDATE // Cum a fost făcut flagrantul
Surse DNA dezvăluie că flagrantul realizat aseară a avut loc într-un apartament din cartierul clujean "Între Lacuri", unde vicpreşedintele Consiliului Judeţean a primit 10.000 de euro mită de la un intermediar, avocatul bucureştean Bogdan-Marius Aldea.

Radu Raţiu, directorul SC Arena Cluj, a sosit şi el la sediul DNA Cluj să dea explicaţii procurorilor despre cazul de mită în care este implicat vicepreşedintele CJ Cluj, Radu Bica. Raţiu a declarat că "licitaţia pentru mentennaţă urma să se facă în decembrie".

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost prins în flagrant de DNA şi reţinut pentru 24 de ore într-un caz de corupţie legat de stadionul Cluj Arena.

Bica a acceptat oferta a două persoane, de a primi 25.000 de euro mită ca să ofere informaţii pentru facilitarea cîştigării licitaţiei privind serviciile de mentenanţă ale noului stadion clujean pentru anul 2012.

Potrivit DNA, Bica ar fi solicitat pe 27 octombrie o primă tranşă de 10.000 de euro, iar pe 31 octombrie a primit 43.000 de lei, echivalentul a 10.000 de euro. Ieri, DNA Cluj a realizat un flagrant şi l-a reţinut pe Radu Bica. Astăzi, Curtea de Apel Cluj va decide dacă vicepreşedintele CJ va fi reţinut pentru 29 de zile.

Radu Bica, 49 de ani, este fost şef al Autorităţii Rutiere Române Cluj, în perioada 2005-2008, poziţie din care a devenit vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj ca membru al PDL. Totodată, Bica este din 2004 vicepreşedinte PDL Cluj.

Legăturile cu noul stadion din Cluj ale lui Bica încep încă din iunie 2009, acesta fiind preşedintele comisiei de licitaţie pentru construirea arenei care a costat 35 de milioane de euro!

Vicepreşedintele CJ Cluj a menţionat în declaraţia de avere de anul acesta că a realizat în ultimul an fiscal venituri de 43.845 lei din salariu, iar soţia sa, manager al Spitalului Turda, a cîştigat 55.484 lei.

În cazul National Arena, Consiliul Local Bucureşti a respins de mai multe ori propunerile primarului Sorin Oprescu în ce priveşte rezolvarea mentenanţei noului stadion.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (60)
qwerty007
qwerty007  •  02 Noiembrie 2011, 03:35

Tre' sa schimb bateriile la tastatura ca e wireless si daca sunt neatent nu imi scrie toate literele,ca or zice unii ca nu stiu bine romaneste, la 'arbitraj' in ultima postare nu mia aparut un 'a' asa ca am postat gresit fara sa verific. Nu am incalzit tastatura,mai e mult pana acolo,haha !

qwerty007
qwerty007  •  02 Noiembrie 2011, 03:11
Postat de sundancekid_nr.one pe 02 Noiembrie 2011, 03:01

De aia spun si eu ca asa prefera arbitrii de origine maghiara la meciul cu voi decit sudisti sau mai ales bucuresteni care sunt lasi si coruptibili .

Avem si noi arbitrii buni,doar sa vrea sa fie corecti si vor fi apreciati. Sper ca dupa scandalul din arbitrj sa fie cu totii corecti,eu zic ca au valoare.

qwerty007
qwerty007  •  02 Noiembrie 2011, 03:07

Dupa meciul cu Chelsea am zis asta nu mai sta mult la CFR,a jucat la valoarea lui,dar dupa o faza am zis ca asta la atitudine e peste ce sa nascut de curand in Ro.,a intrat el mai tare la unul de la Chelsea ala a protestat si sa trezit cu Perreira nas in nas si cu ceva ca 'ce iti trebuie'! ala sa intors si a plecat,dar la jucatorii nostri nu o sa vezi o astfel de atitudine de la egal la egal,ai nostri pleaca capul!

Vezi toate comentariile (60)
Comentează