FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Spovedania lui Alexandru Bourceanu: „Am fost agresiv, urmăream adversarul ca să-l lovesc! Şprițuri am făcut cu toții”

Alexandru Bourceanu (al treilea de la stânga la dreapta pe rândul de jos) FOTO: Imago
Alexandru Bourceanu (al treilea de la stânga la dreapta pe rândul de jos) FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 13:17 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 14:20

Alexandru Bourceanu a vorbit deschis la „Prietenii lui Ovidiu” despre cariera sa de fotbalist în care a câștigat trofee cu FCSB, a jucat în Europa și la echipa națională. Trăgând linie, Alex știe ce-a greșit în toți acești ani.

- Alex, tu ce fel de jucător erai?

- Eram destul de bun, raportat la fotbalul românesc. În momentul când antrenezi, cel mai important lucru este să înțelegi fotbalul și să spui de ce se întâmplă ceea ce se întâmplă pe teren. La mine înțelegerea jocului a fost destul de redusă. Aș vrea să le ofer jucătorilor pe care îi voi antrena educația fotbalistică pe care mi-aș fi dorit eu s-o primesc!

- Te consideri un fotbalist agresiv?

- Am fost agresiv, îmi plăceau duelurile. Până pe la 23-24 de ani am și lovit intenționat. Dacă prindeam o minge printre picioare, urmăream adversarul ca să-l lovesc, dar niciodată nu m-am dus cu intenția de a-i face rău. Doar să simtă că sunt mai puternic! După care am început să mă educ și n-am mai lovit fără minge. Ba chiar finalul de carieră, poate și ăsta e un motiv pentru care m-am lăsat, nu mai puteam să merg la fiecare duel.

- Din ce cauză?

- După accidentările pe care le-am avut, știind ce pot să-i provoc unui jucător... Am accidentat un singur jucător, nu știu cât de grav, dar era golgeterul campionatului Turciei. L-am călcat pe laba piciorului fără să vreau, cred că n-a mai jucat în meciul respectiv. În rest n-am accidentat, dar încercam să joc la minge cât de tare se putea. Accidentările mele au fost din ghinion, cred că și din suprasolicitare. Sunt și eu vinovat pentru că mă antrenam în afara programului.

- Asta o spui acum. Atunci îți doreai să tragi suplimentar cât mai mult.

- Conform metodologiei pe care o studiez, făceam rău. Acum înțeleg foarte, foarte multe lucruri. Nu știu dacă exageram, era doar o cultură de a te antrena mai mult, mai bine. Nu-mi amintesc antrenament sau meci, mai ales în perioada de pregătire, în care să intru proaspăt. Să intru la antrenament sută la sută odihnit. Să pot să dau maximum, să fac cele mai bune acțiuni posibile. Nu! Eu eram tot timpul obosit.

- Ai fumat vreodată? Ai mai băut câte un pahar?

- N-am fumat, șprițuri am făcut cu toții. Dar nu înainte de meci, după meciuri se mai întâmplau. Două-trei zile înainte de meci nu puteam să vorbim despre șprițuri, petreceri, evitam sexul. Era unul din cele mai grele lucruri pentru că aveam tot timpul în cap "să nu fac aia, să nu fac aia"... Printre care sexul, băutura și mâncarea.

CITEȘTE ȘI

Anamaria Prodan „i-a găsit” înlocuitor lui Reghecampf: „Mă voi mărita imediat cu cel mai bogat și șarmant bărbat”

VIDEO Poveștile lui Iulian Chiriță, fost fotbalist de Mondiale: „Am stat cu cei mai mari interlopi. Zici că eram prinț și cerșetor” + pentru ce a făcut închisoare și ce cadou a primit de la Fane Spoitoru

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
talpaiadului
talpaiadului  •  08 Noiembrie 2021, 19:39

Bourceanu a fost un jucator care nu a pacalit fotbalul. Pacat ca i-a lipsit clarviziunea in joc. Daca Budescu avea macar 10% din determinarea lui Bourceanu, ar fi ajuns unul dintre cei mai mari fotbalisti pe care i-a avut Romania.

hashtag_truth
hashtag_truth  •  08 Noiembrie 2021, 04:25

Fara Pintilii langa tine.....nu mai dadeai interviuri.

polistul68
polistul68  •  07 Noiembrie 2021, 19:14
Postat de Neagu Mihai pe 07 Noiembrie 2021, 14:46

Bourceanu,un fotbalist cu inima mare,adevarat gladiator,un fel de Cornel Dinu,trecea mingea dar adversarul nu ! nu mai exista azi in fotbalul romanesc ,un fotbalist ca Bourceanu,cu spirit de sacrificiu si efort pina la ultima picatura de sudoare.Respect,Bourceanu !

Sicner, mi-e antipatic Dinu.....dar sa nu-i comparam...Dinu era cu 10 clase peste Bourceanu ca si fotbalist....Dinu avea clasa, avea inteligenta...fotbalist f bun, pacat ca are caracterul care il are....la Alex e invers caracter frumos, om disciplinat, dispus la sacrificiu...dar atat. Un jucator util oricarei echipe, genul de furnica care iti duce echipa in spate...nu-ti castiga el meciurile, clar, dar tine echipa in spate.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează