FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Srgian Luchin a acceptat! » Steaua a mai rezolvat o achiziţie şi acoperă un post deficitar cu un fotbalist care era ”cîine” acum 6 luni

Articol de - Publicat luni, 28 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 octombrie 2014 19:16

Fundaşul fost la Dinamo le-a transmis roş-albaştrilor că e de acord cu condiţiile propuse şi va fi prezentat în zilele următoare. Va cîştiga 12.000 de euro lunar, cît avea şi în Bulgaria


Steaua îşi întăreşte apărarea cu un fotbalist care i-a fost rival în fiecare dintre ultimele sezoane ale Ligii 1! Srgian Luchin, 28 de ani, a acceptat propunerea campioanei şi va evolua în Ghencea în următoarele două sezoane.

Luchin a luptat contra "militarilor" şi cu Poli Timişoara, şi cu Dinamo, ambele implicate în anii trecuţi în concurenţă cu roş-albaştrii, fie prin prisma tradiţiei, fie într-o luptă directă pentru locurile de cupe europene.

Nu mai trebuie să inventeze
Gâlcă recunoscuse sîmbătă, după succesul cu 3-1 din Giuleşti: "Îl aştept pe Luchin. L-am ales dintr-o listă care conţinea mai mulţi fundaşi şi sper să se rezolve achiziţionarea lui". Apărătorul ceruse timp de gîndire pînă joi, 1 august, dar a dat răspunsul mai rapid. Ieri confirmat că e de acord să evolueze în Ghencea. Îşi va păstra venitul pe care îl avea la Botev Plovdiv, 12.000 de euro lunar, şi va mai încasa o primă de instalare. De ce e Gâlcă încîntat de transfer?
Antrenorul a trebuit să jongleze cu fundaşii pe care i-a avut în startul acestui sezon. Cu Gardoş accidentat, o recidivă a unei rupturi musculare, Costel l-a readus pe Varela în centrul defensivei, portughezul pe care Reghecampf îl transformase în lateral, l-a titularizat pe Rîpă, o rezervă "clasică" din sezonul trecut.

Şi a fost nevoit să apară în ambele meciuri pe care le-a cîştigat în vara asta în Giuleşti cu improvizaţii. Alexandru Aldea titular în prima partidă, un tînăr de 19 ani care mai jucase doar în echipele de juniori ale "militarilor". Apoi Lucian Filip reprofilat din mijlocaş în stoper pentru duelul din campionat.

Are drum lejer spre "naţională"
Luchin rezolvă aproape toate aceste probleme, datorită polivalenţei lui. Srgian poate fi folosit şi ca fundaş dreapta, şi ca stoper. A acoperit cu succes fiecare dintre aceste poziţii şi la Dinamo, şi la echipa naţională. Piţurcă l-a titularizat ca "lateral" într-o partidă de referinţă pentru cariera de pînă acum a fundaşului produs la juniorii Politehnicii Timişoara. S-a jucat chiar la inaugurarea Arenei Naţionale şi Luchin s-a descurcat excelent în faţa lui Franck Ribery. Rezultatul final a fost 0-0.

Noul stelist are ocazia să redevină fundaşul dreapta titular al "naţionalei" dată fiind situaţia pe care o are Alex Măţel la Astra. Giurgiuvenii l-au scos din lot pe Măţel întrucît refuză să semneze prelungirea contractului scadent în vara anului 2015.

Cum arată Steaua cu noile achiziţii, Lemnaru şi Luchin
Arlauskis - Luchin, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Prepeliţă, L. Filip - Ad. Popa, Chipciu, Tănase - Lemnaru

"Luchin e foarte bun. Pe lîngă alte calităţi, am nevoie de el şi fiindcă e în stare să joace două posturi, şi fundaş dreapta, şi central"
Costel Gâlcă, antrenor Steaua

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
sandokhan97
sandokhan97  •  29 Iulie 2014, 10:51
Postat de rossone.ro pe 28 Iulie 2014, 09:18

9/9 ROSSONERO / BUCHAREST litere 9/9 ROSSONERO / BUCURESTI litere Reformarea cluburilor din capitala 1.ROSSONERO BUCHAREST (Bukarester 1912-RO-SportStud.ONE-R-dinamO) 2.STEAUA BUCURESTI (ramane pentru ca are Eu Cup Champions si SuperCupEu) 3.BANATICA POLI TIMISOARA 4.OLTENIA "U" CRAIOVA (Oltenia 1915) 5.CFR TRANSILVANIA "U" CLUJ-NAPOCA (Transilvania 1920) 6.MOLDOVA Stud.IASI 7.MUNTENIA PLOIESTI (Mutu va fi mereu simbolul echipei) 8.DOBROGEA CONSTANTA 9.CARPATICA BRASOV (? sa zicem) 10.RAPID BASARAB CHISINAU(-:))Giulelesti Basarab Ghidighici Chisinau- deja e PRIMA DIVIZIE cu maxim 12 echipe, sa se joace cate 3 meciuri intre ACASA-DEPLASARE-NEUTRU meciuri intec

Cred ca vorbesc in numele tuturor cand spun: DU-TE IN PYYDZA MUA-TII CU rossonero-ul tau cu tot. Fa-ti un control panarama ce esti!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  28 Iulie 2014, 19:05
Postat de gabineg pe 28 Iulie 2014, 12:06

Domnul Luchin este un fotbalist valoros. Ii mai dau un pont domnului Argaseala: tot la sud de Dunare este si domnul Moti. Luati-l si pe dansul. Impreuna sunt mari specialisti de locul 6.

..)) plus puffy Orbete balgradean, laurentiu Tibie rus si dorin Stelistu' rotariu..)) cu ashtea sigur nu rateaza locul 6..))

mariuspuma2009
mariuspuma2009  •  28 Iulie 2014, 13:48

Luchin dak vine o sa fie rezerva knd o sa revina Gardos deci e ok

Vezi toate comentariile (44)
Comentează