FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mircea Rednic nu crede că se va face prea curând o nouă arenă la Dinamo: „Și asta cu stadionul... Aici e un teren foarte bun, poate nu pentru un complex sportiv. Cine știe ce se urmărește... De aia îl lasă în paragină”

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 10:15 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 10:55

Mircea Rednic a vorbit înainte meciului cu CFR Cluj despre situația stadionului din „Ștefan cel Mare”.

  • Dinamo – CFR Cluj se joacă de la 18:30. Partida va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe Look+, DigiSport și TV Telekom Sport.

Antrenorul lui Dinamo este nemulțumit de faptul că echipa nu are un stadion modern, precum Ghencea sau Giulești, și crede că Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, va ajuta clubul Dinamo, dacă va rămâne pe această funcție și în viitorul Guvern care se formează în aceste zile. 

Mircea Rednic e sigur: „Speranța pentru noul stadion al lui Dinamo e Lucian Bode”

„Situația cu stadioanele nu e normală. Am ajuns să ne rugăm să jucăm pe un stadion. De ce, Dumnezeu, l-ați mai făcut? De ce l-ați mai făcut?

Despre stadionul lui Dinamo am înțeles că abia s-au semnat niște acte... Noi nu avem Guvern. Ce să semnăm? De două luni ne chinuim să facem un Guvern. Noi nu avem autostrăzi. De 30 de ani nu am reușit să legăm Bucureștiul de Vest! Ce pretenții să avem? Noi avem doar vise, dar nu realizăm nimic. Toți au fost o apă și un pământ.

Ministerul are bani, dar nimeni nu se interesează. Și asta cu stadionul... Aici e un teren foarte bun, poate nu pentru un complex sportiv. Cine știe ce se urmărește... De aia îl lasă în paragină. Nu e normal ca MAI să nu se implice.

Ministrul de Interne e din Zalău. E un tip care se implică, un tip de cuvânt. Dacă rămâne Bode,  o să se implice. Norocul nostru ar fi ca el să se implice. Nu se face doar cu banii MAI, sunt și bani europeni. Dar să înceapă”, a spus Mircea Rednic.

Ultimele detalii despre noul stadion Dinamo

Suporterii lui Dinamo mai au de așteptat până când vor fi demarate lucrările la noul stadion. Deocamdată, nu e clar nici când va fi demolat bătrânul stadion. Cel mai probabil în vara anului viitor, speră oficialii din Ștefan cel Mare.

Gazeta Sporturilor s-a interesat despre stadiul proiectului, iar concluzia este că lucrurile sunt în derulare, dar nu într-atât de mult încât să fie avansate termene și etape de lucru. Încă se vorbește despre „aprobări”.

„În acest moment, CS Dinamo a parcurs toate etapele din prima fază”, iar investiția a fost inclusă în Lista – Sinteză a obiectivelor care urmează să fie finanțate de CNI, se arată într-un răspuns transmis pentru Gazeta Sporturilor, semnat de președintele CS Dinamo, Ionuț Adrian Popa.

De asemenea, CS Dinamo a mai anunțat că au mai fost bifate două etape:

  • s-au contractat servicii de expertizare tehnico-economică în vederea stabilirii valorii obiectivului ce urmează a fi demolat
  • s-au întocmit și aprobat Nota conceptuală și Tema de proiectare, acestea fiind transmise către CNI.

Până la începerea lucrărilor propriu-zise la noul stadion mai e drum lung de parcurs. „Următoarea fază o reprezintă aprobarea prin HG a indicatorilor tehnico-economici aferent obiectivului de investiții, act normativ ce urmează a fi inițiat de CNI”, menționează CS Dinamo.

Toți pașii pentru construirea noului stadion Dinamo

Ca urmare a solicitării dumneavoastră, înregistrată la Compania Națională de Investiții, vă transmitem faptul că în data de 29.10.2021, CS Dinamo a trimis către CNI SA tema de proiectare și nota conceptuală. 

Ca urmare, în vederea demarării unei noi proceduri de achiziție publică privind contractarea serviciilor pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezablitate este necesar rezilierea pe cale amiabilă a contractului încheiat pentru vechiul amplasament situat în zona velodromului. 

Ulterior contractării și întocmirii celor două studii pentru noul amplasament propus de CS Dinamo, acestea vor fi supuse avizării în Consiliul Tehnico-Economic al CNI, Consiliul Tehnico-Economic al MDLPA și prin emiterea unor hotărâri de guvern vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici. 

Demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape și implicit de asigurarea alocațiilor bugetare. Detalii suplimentare privind caracteristicile obiectivului sau aspecte legate de durata lucrărilor vor putea fi cunoscute abia după aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

- CNI, răspuns pentru Gazeta Sporturilor

VIDEO Totul despre Dinamo - CFR Cluj

Citește și: 

Dinamo are o datorie uriașă față de sponsorul tehnic! Firma italiană s-a înscris la masa credală

Jucătorul pentru care Nicolae Badea i-a dat un ultimatum lui Rednic: „Dacă nu revine el, pleci tu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
calinescu_
calinescu_  •  07 Noiembrie 2021, 11:46

Dinamo avea stadion DACA NU SE OPUNEA badea ....!!! Parerea mea este ca nu se va face in urmatorii ani ....!!! BADEA nu a fost de acord , si lasati sa mai dati vina pe Negoita atata timp cat atat clubul cat si el au victimele TZEPARULUI BADEA...!!

chronic_6_0
chronic_6_0  •  07 Noiembrie 2021, 11:41

nu mai plangeti fc coafor rin. a primit toate ajutoarele din lume....dinamo doar in liga 1, 2 insolvente cu sters datorii, retrogradare stearsa din pix. ce vreti ma mai mult? cand voi sunteti rusinea romaniei de la infiintare??

853246084756615
Marcel Popa  •  07 Noiembrie 2021, 11:40

S-a pozat în ocrotitor și Vela și Bode.Deocamdata se vând vorbe .

Vezi toate comentariile (5)
Comentează