FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV / FOTO Zeci de scaune distruse pe stadionul Giulești, abia inaugurat! » „Suporteri huligani" versus „E vina constructorului, le-a făcut prea fragile"

Noua arenă are „carii” la câteva săptămâni de la inaugurare // FOTO Cristi Preda
Noua arenă are „carii” la câteva săptămâni de la inaugurare // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 09 aprilie 2022 09:23 / Actualizat sambata, 09 aprilie 2022 10:18

Abia inaugurat, noul stadion din Giulești are primele probleme în tribune, unde zeci de scaune au cedat. Surse din cadrul clubului Rapid acuză că sistemul de prindere e foarte precar.

S-au disputat doar două evenimente pe noul Giulești, inaugurarea și meciul de campionat cu Botoșani, dar înainte de întâlnirea din Youth League, Dinamo Kiev - Sporting Lisabona, s-a putut vedea deja că în special în peluza galeriei, dar și în câteva zone de la tribuna a doua, zeci de scaune sunt deja rupte! 

Consilierul USR din Arad a revenit după postarea cu tentă rasistă: „La mulți ani tuturor romilor, mai puțin ălora care țin cu Rapid și vin mâine la Arad”
UTA - RAPID
Consilierul USR din Arad a revenit după postarea cu tentă rasistă: „La mulți ani tuturor romilor, mai puțin ălora care țin cu Rapid și vin mâine la Arad”

Surse din cadrul clubului feroviar susțin că ar fi vorba despre 97, cele mai multe desprinse din sistemul de prindere.

Rapid acuză: „Poate n-a fost cea mai bună idee a constructorului să facă acel sistem de prindere a scaunelor”

„Poate n-a fost cea mai bună idee a constructorului să facă acel sistem de prindere a scaunelor pe un cadru de metal. E un metal moale, cu o rezistență redusă. Era mai bine să fi fost fixate pe betonul gradenelor de beton. 

Zeci de scaune distruse pe stadionul Giulești, abia inaugurat! » „Suporteri huligani
Scaune rupte pe noul stadion Giulești, foto: GSP

Scaunele nu s-au spart, au cedat sub greutatea unora. Plus că, mai ales în peluză, oamenii dansează, se bucură, iar spațiul dintre scaune nu e suficient și de aceea se mai suie și cu picioarele pe ele. Nu știm de ce s-a ales această variantă de către cei de la Erbașu", au explicat aceleași surse.

Constructorul noului stadion Giulești se apără: „E vandalism!"

Nu este exclus ca, fiind în perioada de garanție, să se caute o altă soluție cu cei de la firma care a făcut stadionul. Operațiunea ar fi însă extrem de anevoioasă.

Surse din cadrul companiei de construcții Erbașu susțin că „ruperea scaunelor, chiar și din suporți, nu mai intră la garanție, ci la vandalism. Scaunele sunt montate să stai acolo, nu să te urci cu picioarele sau să sari pe ele"

Rapid și-a asigurat o rezervă de aproximativ 3% din capacitatea stadionului, pentru astfel de situații, mai ales că în arenă există scaune în 3 nuanțe diferite de vișiniu și una de alb

Ne așteptam să se întâmple. Scaunele nu s-au rupt cu intenție, nici nu exista vreun motiv, cele mai multe au pur și simplu au cedat. Suporterii noștri sunt mai pătimași. Avem un protocol cu clubul de fotbal și vor plăti remedierea lor
- Mugur Bolohan, vicepreședinte CS Rapid

VIDEO Adrian Mutu, înainte de UTA - Rapid: „Ne așteaptă un meci foarte dificil”

Citește și: 

Rapid amenință că se va retrage de pe teren cu UTA! Reacție după mesajul cu tentă rasistă al consilierului din Arad

Fostul oficial de la Rapid se îndoiește de strategia giuleștenilor: „Să umple stadionul cu abonați? Am mai multe șanse să o văd pe Charlize Theron”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (64)
1040221349386743
Coldman Vic  •  13 Aprilie 2022, 14:21

Nici vorba de huliganism. Este o gresala de proiect sau daca s-au abatut de la proiect este foarte grav. Sunt constructor de multi ani. Elementul metalic de sustinere in consola nu o sa reziste la nici un scaun. Mai devreme sau mai tarziu vor ceda toate. Spectatorul nu sta linistit pe scaun, in functie de evenimentele din teren aplica scaunului solicitari dinamice, plus ca se mai urca si sare cu picioarele pe el. Trebuie neaparat intervenit cu remedierea defectului. O solutie simpla este ranforsarea consolei cu un profil metalic gen sprait care sa uneasca capatul liber al consolei de la scaun cu capatul de jos care este fixat pe treapta de beton. In perioada de garantie orice remediere a defectelor de proiectare sau de executie constatate vor fi suportate de cei raspunzatori.

110731838029781
Baba Novac  •  09 Aprilie 2022, 22:03

pai stadion nou le ***? eu zic ca *** era suficient, se simteau ca acasa. basca ca dormea si calul in el. si daca patea ceva ***, o rezolvau la stabor, nici nu mai implicau pe nimeni, no?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  09 Aprilie 2022, 19:45
Postat de cris4co pe 09 Aprilie 2022, 19:09

S-au rupt scaunele...nu a fost cu intentie si e regretabil...cu siguranta se vor gasii solutii pentru viitor. Tin sa va anunt ca Galeria Rapid e in stare sa darame la propriu Stadionu...Doamne Fereste dar cu mine in galerie am inceput sa sarim (UN PIC) si tremura tot Stadionu de ziceai ca se darima...UN PIC. Nu am nimic cu Erbasu dar m-ar linistii teribil de tare daca ne-ar asigura ca Stadionul va TINE...

Tare asta!!! :)))

Vezi toate comentariile (64)
Comentează