FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

STADION POLI IAȘI. Scenarii SF și promisiuni electorale! An de an, primarul Mihai Chirica promite stadioane, dar rămân machetele

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2020 09:00

STADION POLI IAȘI. O nouă lună, o nouă promisiune făcută de Mihai Chirica, primarul municipiului Iași. La promisiuni și proiecte futuriste, autoritățile locale ar câștiga fără mari emoții chiar și premiul Oscar!

Politicienii de la noi fac tot ce pot să-i cucerească pe cei din oraș, iar dacă e și an electoral cu atât mai bine. Poate vine și-o ștampilă cu "votat" și-un nou mandat de primar.

Luna aprilie a adus un nou proiect de stadion la Poli Iași

Miercuri, Mihai Chirica, edilul din Copou a ieșit din nou în față cu promisiuni. Și de această dată tot cu o nouă machetă pentru stadionul din Iași. Cu un design unic, de 25.000 de locuri. Costul întregului ansamblu, care cuprinde și o sală de sport, va fi de peste 50 de milioane de euro.

"Designul e deosebit. Arena va aduce la exterior cu coroana Regelui Ferdinand. Iar forma sălii polivalente ce se va ridica în apropiere, una de 10.000 de locuri, va semăna cu aceea a coroanei Reginei Maria", a dezvăluit primarul Mihai Chirica, într-o discuție cu fanii, pe site-ul echipei.

STADION POLI IAȘI. Scenarii SF și promisiuni electorale! An de an, primarul Mihai Chirica promite stadioane, dar rămân machetele

Chirica a mai spus despre stadionul care va avea o capacitate de 25.000 de locuri că „va fi dotat cu parcare subterană și supraterană, spații comerciale și un sistem audio și video performant, peste cel al Arenei Naționale din București. Nu e prevăzută pistă de atletism, tribunele vor începe de la marginea gazonului, ca în Anglia".

Al doilea proiect din 2020!

La începutul anului, imediat după venirea lui Mircea Rednic, primarul a anunțat că ieșenii vor avea o bijuterie de stadion. Anuțând inclusiv că a fost semnat contractul pentru proiectarea stadionului de peste 15.000 de locuri. Valoarea contractului de proiectare este 3.300.000 de lei fără TVA.

STADION POLI IAȘI. Scenarii SF și promisiuni electorale! An de an, primarul Mihai Chirica promite stadioane, dar rămân machetele

Atunci, edilul a spus că municipalitatea îşi doreşte ca în aceeaşi zonă să fie construită şi o sală polivalentă nouă, cu o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri. "Stadionul şi sala polivalentă vor fi construite în aceeaşi zonă, astfel încât să fie o parcare subterană şi una supraterană care să deservească ambele obiective sportive", a precizat primarul Chirica.

2019 a început tot în forță

Primarul era obișnuit cu machetele și proiectele. A făcut același lucru și în 2019. Atunci a prezentat o mulțime de fotografii pe pagina de Facebook a primăriei. În aprilie 2019, calculele preliminare ale oficialităților locale anunțau că investiția s-ar ridica la circa 48 de milioane de euro.

Mai mult, în incinta arenei voiau să fie înființată și o zonă pentru pregătirea fizică, spații amenajate pentru alimentație, plus un loc rezervat pentru fan-shop. Tot atunci,primăria Iași anunță că ia în calcul și construirea unei Săli Polivalente.

În 2018 visau la un OZN ca la Ploiești

Ieșenii erau pe cai mari și acum 2 ani. Atunci, Radu Botez, viceprimarul orașului, își dorea să "mute" Emiratele Arabe Unite la Iași. "Avem în plan două variante. Vorbim despre reabilitarea şi extinderea actualei arene din Copou, alături de o parcare subterană, dar şi construcţia unei arene noi pe un teren pe care îl avem în apropierea municipiului", spunea Botez.

STADION POLI IAȘI. Scenarii SF și promisiuni electorale! An de an, primarul Mihai Chirica promite stadioane, dar rămân machetele

Care voia ca "noul stadion ar putea semăna cu cel pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu formatia Al Ain, din Emiratele Arabe Unite". "Hazza bin Zayed", arena pe care joaca Al Ain FC, are o capacitate de 25.000 de locuri, dintre care 21.658 sunt pe scaune, iar 3.342 sunt loje VIP. Stadionul din Al Ain a fost conceput, de asemenea, de BAM International, societatea olandeză care a luat legătura şi cu municipalitatea ieşeană.

Promisiunile neonorate au început din 2015

Gheorghe Nichita, primarul din acel moment al Iașiului avea planuri mari. Nichita voia să ridice o arenă ultramodernă de 40.000 de locuri. Finanțarea, spunea primarul că urma să se facă din fonduri europene.

Mai mult, promitea și-o sală de sport de 10.000 de locuri, dar și un teren de tenis de 4.000 de locuri. "Iașiul și Moldova au nevoie de o astfel de investiție. Clujul are un stadion european, Craiova urmează să aiba și ea, ne trebuie și nouă așa ceva", spunea primarul.

STADION POLI IAȘI. Scenarii SF și promisiuni electorale! An de an, primarul Mihai Chirica promite stadioane, dar rămân machetele

Videoclip MAI pe piesa lui Smiley, cu Simona Halep, Nadia Comăneci sau Ianis Hagi

CITEȘTE ȘI:

După Cluj, și Oradea ia fața Bucureștiului! Sală Polivalentă de 21 de milioane de euro

România vrea să organizeze un Campionat European! Planul anunțat de ministrul Sportului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
3273676242659958
David Titi  •  28 Mai 2020, 19:39

Abureala ,vrajeala, s.f. Era simplu prin Guvern....Nu se poate ? Incearca ca la Ploiesti....Nu esti in stare? Recunoaste......Nu ne mai aburi domnule Chirica, am ajuns sa aiba stadion Tg jiu , Ploiesti, sf gheorghe.... Suntem vai mama noastra....autostrada nu, stadion nu, spital mare nu...

pma77
pma77  •  17 Aprilie 2020, 14:39

Titlul se pe site-ul adevarul este total diferit,continuati sa mintiti si asta o sa va bage in faliment mai devreme sau mai tarziu.

andrei.f
andrei.f  •  17 Aprilie 2020, 12:50

dacă seamănă cu o coroană regală, precis că banii îi dau casa regală !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează