FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

GALERIE FOTO Se face stadionul de 167 de milioane de euro din România » Mai e doar un pas: „Va fi aprobat săptămâna viitoare!”

Articol de - Publicat joi, 18 aprilie 2024 18:41 / Actualizat joi, 18 aprilie 2024 19:09

Timișoara se pregătește să beneficieze de un stadion modern. Noua arena ar urma să primească ultima aprobare necesară în zilele viitoare.

Legendara arenă „Dan Păltinișanu” urmează să fie demolată și înlocuită cu una la cele mai înalte standarde. Pentru a începe demolarea e nevoie de o ultimă aprobare din partea Guvernului, care ar urma să sosească săptămâna viitoare.

FOTO. Cum va arăta noul stadion din Timișoara

+20 FOTO

Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților a dat detalii despre proiect într-un mesaj pe Facebook.

„Noul stadion al Timișoarei a intrat în ultima etapă! Hotărârea de Guvern privind indicatorii tehnico-economici pentru stadionul Dan Păltinișanu va fi aprobată în ședința care va avea loc săptămâna viitoare. Acesta este ultimul pas procedural înaintea demolării vechii arene timișorene.

Ținând cont de importanța acestui proiect, premierul Marcel Ciolacu ia în calcul ca această ședință a Executivului să aibă loc chiar la Timișoara”, a scris Alfred Simonis.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, demolarea stadionului ar putea dura 6 luni, iar pentru construcţia noii arene ar mai fi necesari alţi aproximativ 3 ani. Noul stadion de la Timişoara va fi cel mai mare din România, după Arena Naţională, şi va costa aproape 167 de milioane de euro, bani asiguraţi de CNI şi Consiliul Judeţean Timiş.

Este prevăzut cu 32.000 de locuri, nu va avea pistă de atletism, şi nu va fi complet acoperit, ca și Arena Naţională de la Bucureşti.

Citește și:

Au demarat oficial negocierile cu Valentin Mihăilă: „Vrea să evolueze din nou în Serie A!”
ITALIA
Au demarat oficial negocierile cu Valentin Mihăilă: „Vrea să evolueze din nou în Serie A!”
Lovitură majoră în lupta pentru salvarea de la retrogradare » Au lotul decimat înaintea meciului din week-end
PLAY-OUT
Lovitură majoră în lupta pentru salvarea de la retrogradare » Au lotul decimat înaintea meciului din week-end

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (16)
fibra
fibra  •  19 Aprilie 2024, 07:34

In anul alegerilor se fac promisiuni aberante,in vreme ce suntem indatorati pentru intreaga existenta a tarii.

CMDDP
CMDDP  •  19 Aprilie 2024, 07:16
Postat de berlicot pe 18 Aprilie 2024, 23:07

Ai luat comentariul lui prea in serios. Ar trebui sa ne intrebam cu totii de ce se construieste stadion de 32000 de locuri intr-un oras de 250000 de oameni, dezinteresat de fotbal in special, de sport in general. 10000 nu-s de ajuns? Sa vada si ei niste concerte de manele de calitate. Desi nu va sufar stapanul, consider ca mai bine faceau stadionul in Berceni, ca FCSB are destui suporteri si merita o casa.

Pai, da, la fel m-am intrebat si eu cand am citit articolul. Dar daca SF-ul spune ca aduce x venituri impozabile pe an, atunci Guvernul considera ca e bine sa-l construiasca. Asta fiind spoiala de la suprafata. In realitate interesele sunt altele, e clar. Atunci comentam asta, nu ca puteam sa facem echipe de europa, sau cate perechi de jeansi poti sa-ti iei cu banii aia. PS: Nici eu nu il sufar. Am folosit il, nu imi. :)) Nu e stapanul meu.

Mondo
Mondo  •  19 Aprilie 2024, 02:03

Stadioane peste tot, unde se desfasoara golanii. Ar trebuii ca guvernul pt fiecare stadion pe care il contruieste sa construiasca si spitale si scoli de aceiasi valoare. 100 milioae pt stadioane + 100 milioane pt spitale + 100 milione pt scoli

Vezi toate comentariile (16)
Comentează
Close