FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

Șase formații au depus cerere pentru închirierea stadionului „Arcul de Triumf”, din București » 3 sunt din Superliga

Stadionul „Arcul de Triumf” +29   FOTO
Stadionul „Arcul de Triumf”

Articol de - Publicat miercuri, 14 iunie 2023 12:00 / Actualizat miercuri, 14 iunie 2023 12:44

Nu mai puțin de 6 formații au depus cerere pentru închirierea stadionului „Arcul de Triumf” din București în stagiunea 2023-2024. Dintre acestea, 3 echipe sunt din Superliga. 

Șucu voia să rămână, Mutu i-a spus să plece: „Sper că nu sunt supărați pe mine”
RAPID
Șucu voia să rămână, Mutu i-a spus să plece: „Sper că nu sunt supărați pe mine”

FCSB, Dinamo, Farul și Dinamo Kiev au depus cerere pentru închirierea stadionului „Arcul de Triumf” 

Prima dintre aceste echipe este vicecampioana României, FCSB, scriu cei de la sport.ro. Formația patronată de Gigi Becali vrea să joace pe arena din centrul Capitalei, așa cum anunța GSP, pentru că, în perioada 15 iulie-15 august, Arena Națională, „casa” roș-albaștrilor din ultimii ani, va fi blocată din cauza unor concerte. 

A doua formație care vrea să joace pe stadionul „Arcul de Triumf” este Dinamo. Proaspăt promovată în Superliga după o pauză de un sezon, trupa din „Ștefan cel Mare” vrea să continue să evolueze pe „Arc”, acolo unde a jucat și în Liga 2, chiar dacă pe micuțul stadion nu se poate implementa încă sistemul VAR. 

De altfel, dinamoviștii au anunțat, marți, că au pus în vânzare abonamentele pentru stadionul din centrul Bucureștiului. „Câinii roșii” vânduseră peste 1.000 de abonamente, dar Andrei Nicolescu, președintele clubului, spunea că dacă peste 15.000 de abonamente vor fi cumpărate, atunci alb-roșii vor juca meciurile de pe teren propriu pe Arena Națională. 

Un alt club care vrea să joace pe „Arcul de Triumf” este Farul Constanța, campioana Superligii din acest sezon. Dobrogenii își doresc să joace la București meciurile din grupele cupelor europene, în cazul în care se vor califica acolo. În preliminarii, „marinarii” vor juca partidele de pe terem propriu la Ovidiu. 

Și Dinamo Kiev ia în calcul stadionul bucureștean pentru disputarea meciurilor de pe teren propriu din UEFA Europa Conference League. Ucrainenii antrenați de Mircea Lucescu au depus cerere și pentru închirierea stadionului Giulești. De la declanșarea războiului în Ucraina, Dinamo Kiev și-a disputat meciurile din cupele europene în Polonia, la Lodz. 

Naționala de rugby și naționala feminină de fotbal vor și ele să joace pe „Arcul de Triumf” 

Alte două echipe care vor să joace meciurile de pe teren propriu pe „Arc” sunt naționala de rugby a României și naționala feminină de fotbal. Considerată casa rugby-ului, „Arcul de Triumf” este stadionul pe care „stejarii” și-au disputat partidele oficiale și amicale încă din anul 1914. 

Citește și: 

Primul obiectiv al lui Dan Petrescu la Jeonbuk + Mesaj pentru conducători: „Am nevoie de jucători”

Un viitor adversar al lui Dinamo, deranjat de derapajul rasist al ultrașilor de la barajul cu FC Argeș: „Voi lua atitudine, voi opri meciul!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (25)
ce_o_mai_face_karagandy
ce_o_mai_face_karagandy  •  17 Iunie 2023, 13:10
Postat de tipsy pe 14 Iunie 2023, 18:40

La guns n roses cel mai ieftin bilet e 300 si ceva de lei si va fi nebunie. Vor fi oameni cat nu au fost in 10 ani la fotbal, se va bucura mult mai multa lume. Eu as organiza cat mai multe concerte acolo si fotbalul sa se joace cand e liber, ca au zeci de stadioane, iar arena nationala.e oricum prea mare.

Corect !! Au fost prosti ca au demolat fostul 23 august !! Faceau o gramada de bani !! Eu as lua procent din vanzarea de bilete ..nu taxa de inchiriere !! Legat de Guns nu ma duc ...i-am vazut randul trecut ..Axel este praf , nu mai poate !! Ma duc la Parkway Drive si Asking Alexandria si Amon Amarth !! Bafta !!

iri_
iri_  •  14 Iunie 2023, 23:28
Postat de talpaneprost pe 14 Iunie 2023, 16:14

Echipa de rugby a României a jucat și pe stadionul din Cluj-Napoca. De ce pe Arcul de Triumf sa nu se joace fotbal? L-ati făcut din banii vostrii? Stadionul a fost renovat pentru campionatul European de fotbal DIN BANII PRIMITI PT CAMPIONILOR EUROPEAN DE FOTBAL!!! Nu a fost renovat din banii pt campionatul europen de rugby!!! Asa ca se va juca și fotbal, asa cum a fost și fotbal mereu. Trebuia sa refuzati modernizarea lui din banii de la fotbal! Atunci ati tacut. Acum vreți sa fiți stăpân. Voi și cei de la csa talpaniada comunista. Petrache sa dea ordine la parintii lui in ograda. Petrache prima data sa dea socoteala pentru afacerile și hotiile făcute inclusiv cu echipamentul lotului olimpic. Voi asta cu rugby-ul, ce va tot laudati!??? La ultimul campionat mondial ati fost suspendati. Ati fost rușinea lumii! Apoi , referitor la participari in ultimii 30 de ani ati câștigat un singur meci!!! In rest numai infrangeri chiar si la 70-80 puncte diferenta! Cu asta va laudati? Cu o victorie in 30 de ani??? JENANT!!

Ce prostii zici baiatule? Stadionul a fost reconstruit din banii de la CNI, nu i-a obligat nimeni, stadionul vechi fiind proprietatea Federatiei de Rugby. A fost folosit intradevar ca baza de antrenament pt campionatul european, si probabil UEFA a platit chirie pt asta, dar hai totusi cu exagerearea, din banii de la UEFA nu puteai sa construiesti nici macar o peluza, dapai 3 stadioane. Jenant e sa vii sa iei cu japca un stadion de la un sport care are atat de putine stadioane sau baze de antrenament. Si mai jenant este sa sustii niste echipe care s-au dovedit a fi rau platnice, sau care o duc prin insolvente si trag teapa la stat cand vine vorba de platit taxe.

tipsy
tipsy  •  14 Iunie 2023, 18:40
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 14 Iunie 2023, 13:36

Arema de sport =))) bah rasule peste tot in lume ..se folosesc si stadioane pentru concerte ... tu ai vazut cat costa un bilet la un concert ??? Daca vrem sa-i aducem pe Rammstein in Romania , nu avem locatie pentru ei ...la ce scena folosesc acum ...

La guns n roses cel mai ieftin bilet e 300 si ceva de lei si va fi nebunie. Vor fi oameni cat nu au fost in 10 ani la fotbal, se va bucura mult mai multa lume. Eu as organiza cat mai multe concerte acolo si fotbalul sa se joace cand e liber, ca au zeci de stadioane, iar arena nationala.e oricum prea mare.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează