FOTBAL  »  Superliga  »  STADIONUL STEAUA

VIDEO + FOTO Propunerea care-i va înfuria pe fani și pe legende » Cum se poate numi stadionul din Ghencea: „Ăsta e viitorul!”

Așa va arăta Stadionul Ghencea
Așa va arăta Stadionul Ghencea

Articol de GSP - Publicat joi, 07 mai 2020 15:51

Lucrările la stadionul Ghencea sunt în linie dreapta, arena urmând a fi gata în scurt timp, iar fanii și foștii jucători au început să dezbată problema numelui noii arene.

Victor Pițurcă și Anghel Iordănescu au spus că arena ar trebui să-i poarte numele lui Emerich Ienei, cel care a adus Stelei Cupa Campionilor Europenei, Florin Talpan, juristul CSA, susține că stadionul ar trebui să se numească Steaua, iar unii fani ar vrea ca noua construcție să poate chiar numele lui Talpan. 

„Să poate numi Steaua Mercedes Arena”

Șeful Companiei Naționale de Investiții, Adrian Cefalan, a venit cu o altă propunere, care s-ar putea să-i nemulțumească pe fanii și pe legendele echipei: stadionul să poarte numele unui sponsor.

„Noi, cei de la Compania Națională de Investiții, am luat stadioanele de la zero, le construim și, când sunt gata, le predăm. După ce terminăm și luăm toate autorizațiile de funcționare, predăm stadionul Armatei și de acolo ei decid cum îl administrează. Din momentul în care Stadionul Steaua ajunge în proprietatea Ministerului Apărării, cei de acolo pot să aleagă orice denumire.

Eu aș încerca să găsesc un sponsor care să dea numele arenei. Să se numească, de exemplu, Steaua Mercedes Arena. Și acest lucru să-ți aducă niște venituri pentru că la stadionul Steaua vorbim de o suprafață de 80.000 de metri pătrați. Vor fi foarte multe spații și automat costurile de exploatare vor fi mari. Atunci trebuie gândite soluții pentru a organiza evenimente, pentru a închiria anumite zone ale stadionului și în zilele fără meci, astfel încât să-ți producă venituri.

Cam ăsta e viitorul. În străinătate, aproape toate arenele au denumirea unui sponsor. La Amsterdam, stadionul găzduiește 300 de evenimente în fiecare an. Acolo e aproape zilnic un eveniment care îți aduce bani. Anul trecut au avut un profit de 4 milioane de euro. Pe lângă faptul că și-au acoperit toate costurile”, a declarat Adrian Cefalan potrivit digisport.ro.

Fanii au decis: „Stadionul Steaua”

Într-un sondaj făcut pe GSP.RO, 34.028 de fani au răspuns până acum la întrebarea „Cum ar trebuie să se numească noul stadion Steaua?”„Stadionul Steaua” a fost răspuns preferat, fiind votat de 14.913 oameni, reprezentând 44% din toate voturile. „Emerich Ienei” a fost a doua variantă cu 5.536 de voturi (16%), urmat de „Marius Lăcătuș” (4.4903 voturi, 15%) și „Mihai Neșu” (3.864, 12%) .

VIDEO + FOTO Propunerea care-i va înfuria pe fani și pe legende » Cum se poate numi stadionul din Ghencea: „Ăsta e viitorul!”

Stadionul Ghencea

  • Capacitate: 31.254 de locuri;
  • Cost: 94.700.000 euro;
  • Suprafața de joc: 105 metri lungime, 68 metri lățime; gazon natural ranforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație;
  • Restaurant, spații de cazare, muzeul Clubului Sportiv al Armatei, spații VIP, magazine, vestiare, spații tehnice și birouri, sală de forță, zonă de presă;
  • suprafața construită este de 82.000 mp, de la 70.000 mp; spații de antrenament pentru alte sporturi.

VIDEO. Ministrul Tineretului și Sportului în vizită pe Ghencea

FOTO. Cum arată lucrările la cele trei stadioane din București 

+22 FOTO

 Citește mai multe știri despre Steaua:

FCSB, interzisă în Ghencea! Florin Talpan: „Stadionul Steaua va fi folosit de către Clubul Sportiv al Armatei Steaua București”

34 de ani de când Steaua a fost campioana Europei » Anghel Iordănescu: „După ce mi-am analizat prestaţia din finală, am realizat că Steaua are nevoie de Hagi”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (34)
trink
trink  •  08 Mai 2020, 03:34

sub nici o forma numele unui antrenor o jucator!

trink
trink  •  08 Mai 2020, 03:33

este in ghencea prin urmare sa-l renumeasca si sa aduca emirate arena si sunt toate bune !

881050601932065
Ghita Ginga  •  07 Mai 2020, 23:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează