FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua a luat un supertalent care i-a exasperat pe toţi pînă acum » Burdujan, fotbalistul-problemă :)

Articol de - Publicat joi, 10 februarie 2011 00:00 / Actualizat joi, 10 februarie 2011 09:33

Lucian a fost favoritul lui Copos şi al lui Porumboiu, dar i-a înnebunit pe amîndoi, pînă a fost dat afară

Lucian Burdujan e printre cei mai talentaţi atacanţi români, dar n-a fost titular constant nicăieri. Şi la Rapid, şi la Vaslui a beneficiat de încrederea şefilor pînă cînd i-a enervat şi s-a trezit aruncat din club. Ce va face la Steaua? Roş-albaştrii l-au luat tot pentru calităţile lui tehnice şi fizice, dar atacantul de 27 de ani a generat poveşti amuzante şi şocante, deopotrivă, la cluburile pe la care a trecut.

Cum l-a speriat pe Aliuţă
Cînd Marian Aliuţă juca la Vaslui, el şi Burdujan erau colegi de cameră. Într-o seară, în cantonament, mijlocaşul s-a trezit speriat din somn, auzind o bubuitură. S-a ridicat din pat şi l-a văzut pe Lucian în mijlocul camerei, tremurînd de nervi. "Lucică, ce s-a întîmplat, mă?". Burdujan aruncase laptopul de perete: "Bă, nu mai suport! Am pierdut cîteva mii de euro la poker!". Aliuţă a început să rîdă: "Mă Lucică, eu am auzit de alţii care au pierdut sume mai mari, dar în casino, cu fete şi whisky, nu stînd cu laptopul în pat, cu plapuma ridicată pînă la gît, cum ai făcut tu!".

Bani uitaţi în taxi
Burdujan a mai pierdut bani în chip stupid şi cînd juca în Giuleşti. Într-o zi, a apărut la Pro Rapid negru de supărare. Oamenii se obişnuiseră ca el să fie morocănos, dar atunci unul l-a şi întrebat ce-a păţit. "Îţi zic, da' nu mai spui nimănui! Am venit acum cu taxiu' şi am uitat nişte bani în maşină". "Eşti nebun? Cîţi?". "Vreo două mii de dolari". "Păi, sună la compania de taxi şi zi-le numărul maşinii, trebuie să-ţi recuperezi banii!". Fotbalistul deja renunţase: "Da' ce crezi, că eu ştiu de la ce companie era? Am luat un taxi de pe stradă, nu m-am uitat ce scrie".

Circ cu Bergodi
Lucian, doar rezervă cu Răzvan Lucescu antrenor, a devenit titular cînd echipa a fost preluată de Cristiano Bergodi. A şi marcat la primul meci oficial al italianului, în Supercupa cîştigată cu Dinamo după executarea loviturilor de departajare. Scorul după 120 de minute fusese 1-1, cu gol al lui Burdujan. Pînă să-i ia ochii lui Bergodi, jucătorul l-a înnebunit şi pe el. Nu înţelegea indicaţiile acestuia la antrenamente, strica jocurile pe teren redus pe care le organiza antrenorul cerînd aut, deşi Cristiano voia să-i explice că încearcă să urmărească altceva şi că nu e important pentru nici una dintre echipe dacă mingea a depăşit un pic terenul. La un moment dat, translatorul Renzo Rossi ajunsese să lucreze doar pentru Burdujan, singurul din lot care avea nevoie de traducere.


"Steaua l-a luat pe Burdujan? Sigur nu e 1 aprilie? Habar n-aveam că ei negociază cu Lucică!"
Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui

"Îmi doream de mai mult timp să joc la Steaua. Cu Lăcătuş antrenor ne-am clasat pe locul 3 la Vaslui, sper ca de data asta să urcăm măcar o poziţie mai sus"
Lucian Burdujan, atacant Steaua

56 la sută dintre suporterii care au votat pe gsp.ro susţin că Burdujan nu e un transfer potrivit pentru Steaua. Au votat, în total, 12.000 de persoane

Amical cu Steaua Roşie
Echipa lui Lăcătuş va întîlni azi, de la ora 18:00, la baza hotelului Rixos, ocupanta locului 2 din Serbia, Steaua Roşie Belgrad, echipă antrenată de fostul mare fotbalist croat, Robert Prosinescki. Partida va fi în direct pe sport.ro şi liveTEXT pe GSP.ro. Ultimul test al roş-albaştrilor în Antalya va avea loc pe 13 februarie, cu ungurii de la Debrecen.

Certat de toată lumea
Ieşirea nervoasă a lui Szekely din finalul meciului cu Koper i-a enervat pe oficialii stelişti. Primul care a reacţionat a fost MM Stoica, în timpul meciului: "Janos, gata, termină cu tîmpeniile astea!". La final, managerul general l-a taxat din nou pe "şeptarul" stelist: "Nu sînt de acord cu asemenea manifestări, o să am o discuţie serioasă cu el. Nu mai suportă cantonamentul? Atunci să se facă inginer!". Şi Gigi Becali a fost enervat de fotbalist: "Aşa s-a învăţat el, să se tăvălească la orice atingere. Nici măcar nu a fost faultat!".

"Am bani să cumpăr toată echipa lui Poli!"
Gigi Becali continuă dialogul la distanţă cu Marian Iancu. După ce patronul Timişoarei a spus că Steaua nu şi-l permite pe Mircea Axente, Becali a reacţionat: "Eu am zis că îmi place acest jucător, nu am vrut să destabilizez pe Poli. Eu îi spun lui Iancu că am bani să cumpăr toată echipa lui Poli, nu un jucător. Oricum, nu mă mai interesează Axente, m-am consultat cu mai mulţi oameni şi nu-l mai vreau!".

Inbox:

»» Gigi Becali, patron Steaua: "Am vorbit cu Borcea: eu îl iau pe Găman, el pe Bărboianu. Dacă nu-l vrea, îi transfer eu pe amîndoi!".
»» Tătăruşanu şi Gardoş revin azi de la echipa naţională. Răduţ şi Cosmin Matei ajung şi ei în cantonament, după ce au fost convocaţi la tineret pentru meciul cu Turcia.
»» Steliştii s-au pregătit ieri doar în sala de forţă, iar după-amiază au făcut doar refacere uşoară. Mai mulţi fotbalişti au acuzat oboseala după ultimele meciuri de pregătire.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
sirius55
sirius55  •  12 Februarie 2011, 18:31

cu astfel de "supertalente " sa fim fericiti daca ocupam un loc de E.L.,...noi chiar nu avem nici un atacant de valoare in acest moment !!!

mstotti
mstotti  •  11 Februarie 2011, 09:17

burdujane....sa vezi cum o sa te primeasca aia....da noi!!!!!!!!

jumega
jumega  •  10 Februarie 2011, 21:24

e bine ca are laptop, de restul se ocupa Mache, meserias il face =))))

Vezi toate comentariile (27)
Comentează