FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Nu se pricep la fotbal :) Steaua a renunţat la jucătorul caracterizat de MM: ”Numai cine se pricepe la fotbal înţelege rolul lui tactic”

Leandro Tatu, foto: gsp
Leandro Tatu, foto: gsp

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 10 ianuarie 2014 11:12

Steaua a renunţat la Tatu, brazilianul despre care MM a spus: ”Numai cine se pricepe la fotbal înţelege rolul lui tactic”.

S-a încheiat cariera stelistă a unuia dintre cei mai antipatizaţi jucători din Ghencea. Leandro Tatu a acceptat rezilierea contractului şi va reveni în Portugalia, probabil la Arouca, antepenultima clasată.

"În România, suporterii nu l-au înţeles. Nu au priceput că Tatu nu este un marcator, ci un creator şi un jucător de echipă. De aceea se întoarce în Portugalia", a declarat Jorge Teixeira, agentul atacantului, pentru DigiSport.

În doi ani şi jumătate la Steaua, Tatu a marcat 6 goluri în 44 de partide disputate în Liga 1 şi a fost contestat de către spectatori aproape în permanenţă din cauza lipsei de eficienţă.

Mihai Stoica a recomandat transferul său în 2011 şi a căutat să-şi protejeze alesul în toată această perioadă. Cel mai recent argument cu care l-a apărat pe micuţul atacant brazilian: "Numai cine se pricepe la fotbal poate să înţeleagă rolul lui Tatu pe teren".

Anterior spusese şi că marea calitate a lui Leandro este "că ştie să coboare între linii. Un jucător nu trebuie neapărat să marcheze ca să fie util echipei".

Sud-americanul, 32 de ani în aprilie, a bifat totuşi o realizare importantă în actuala stagiune a Champions League. El a marcat primul gol al Stelei în faza grupelor, în egalul de la Bucureşti cu Basel, 1-1.

Practic, reuşita sa a adus primul punct pentru campioana României şi a atras un premiu de 500.000 de euro, cît plăteşte UEFA fiecărui club pentru o remiză din faza grupelor.

"Tatu şi-a dorit să revină în Portugalia şi ca să fie aproape de familia lui, care trăieşte acolo. Despărţirea de Steaua s-a produs amiabil, în urma unei discuţii cu MM şi cu Reghecampf" (Jorge Teixeira, impresarul lui Tatu)

55 de goluri are Tatu în 10 ani petrecuţi în Europa, în primele două ligi din Portugalia plus în Liga 1. La Steaua a venit în 2011 de la Beira Mar

180.000 de euro pe sezon a încasat Tatu din contractul cu Steaua, unul dintre cele mai mari salarii din lotul campioanei

5,5 e media notelor lui Tatu în urma celor 7 apariţii ale sale de-a lungul acestui sezon. Mai slab notaţi au fost doar Nikolici şi Adrian Cristea, ambii daţi afară cu cîteva zile înaintea brazilianului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
polistul68
polistul68  •  10 Ianuarie 2014, 19:02

Pot sa-l inteleg pe Mimi, pina la un punct, desi imi este tare antipatic. Ok, noi nu intelegem rolul lui Tatu. Dar sa ne explice concret, in cifre..cite pase decisive a dat, cite pase reusite are, in cite combinatii a intrat, citi km a alergat, de cite ori a fost cu mingea in careul advers, cite sprinturi pe meci a facut...sunt foarte multi parametrii pe care orice echipa serioasa i ia in calcul..la Steaua ramine parerea super-tacticianului Mimi... e simplu sa fi clar concis, la subiect. Dar trebe sa si vrei asta.

biju2000
biju2000  •  10 Ianuarie 2014, 17:45

mare manager...asta nici la F.i.f.a nu e bun...jocul nu forul european..ca se gaseste vreo oaie sa momenteze ceva..

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Ianuarie 2014, 11:35

Tatu este un geniu neinteles ...stoaia a pierdut un jucator inteligent ...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează