FOTBAL  »  Superliga  »  INTER - STEAUA, MÎINE, 16:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steaua face chetă! Părinţii copiilor au strîns banii necesari deplasării la Saint Ettiene

Articol de , - Publicat vineri, 21 mai 2010 00:00

Becali a recunoscut ieri: "Nu mai am bani ca acum cîţiva ani, s-au dus vremurile bune". Prima consecinţă: clubul n-a putut plăti deplasarea unei grupe de juniori la un faimos turneu în Franţa.

Gigi Becali a recunoscut că problema cu stadionul Steaua a apărut şi fiindcă el nu mai are bani: "Acum cîţiva ani mi-aş fi permis să dau oricît ca să închiriez baza din Ghencea. Ziceau 65.000 de euro pe lună, pac, plăteam, ca să mă lase în pace! Îi dădeam Armatei un milion de euro şi-mi imaginam că am pierdut banii la cazino! Dar s-au dus timpurile alea şi nu mai am de unde să plătesc, nu mai sînt bani!".

Turneu pe banii părinţilor
Încă o dovadă că lucrurile chiar aşa stau, adică Becali e în criză, a apărut zilele trecute. O grupă de juniori de la Steaua a fost invitată la un turneu important din Franţa. Părinţii copiilor au fost chemaţi la stadion şi li s-a explicat că micii fotbalişti nu pot participa decît dacă ei strîng bani de deplasare! "Oamenii de la club aproape că ne-au implorat să facem chetă pentru a merge la Saint Etienne, unde se desfăşoară competiţia! Punem bani cu toţii, fiindcă e păcat să se rateze o asemenea oportunitate", a povestit unul dintre părinţi. Au strîns, pînă la urmă, suma necesară şi s-au făcut deja rezervări la TAROM.

Chetă ca să joace cu Milan!
Turneul e susţinut de fostul selecţioner al Franţei, Aime Jacquet, şi, pe lîngă Steaua, numără printre echipele înscrise cluburi importante precum AC Milan, Sporting Lisabona, Benfica, Valencia, Lyon, AS Saint Etienne, Galatasaray. Roş-albaştrii sînt singurii invitaţi din România. Competiţia e destinată copiilor între 11 şi 12 ani şi are loc în perioada 25-27 iunie.

"Dacă în Ghencea mă costă un milion de euro şi la Buzău nu plătesc nimic, n-aş fi nebun să accept prima variantă?!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Nu Armata mută Steaua la Buzău, eu o mut! Dar ministrul Oprea m-a forţat să fac asta, fiindcă şi-a dat şi el seama că suma pe care o cere e aberantă!"
Gigi Becali, patron Steaua

Nici deplasări în ţară!
Cei din Ghencea nu-şi mai permit să trimită juniorii nici la turneele finale care se desfăşoară în ţară! Roş-albaştrii s-au calificat în fazele finale cu toate grupele şi unele dintre turnee se desfăşoară în provincie, iar oamenii din club se chinuie să facă rost de sumele necesare deplasării echipelor. Steaua are, în total, în jur de 200 de copii şi juniori legitimaţi.

Le pleacă oamenii
Steaua nu pierde vara asta doar jucători aflaţi la finalul contractelor, precum fraţii Karamian, Petre Marin sau Golanski, dar şi alţi angajaţi ai clubului. Din cauza instabilităţii de la club, majoritatea celor care lucrează în Ghencea, în toate departamentele, îşi caută noi locuri de muncă ori chiar şi-au găsit deja destinaţii viitoare.

"Unde ne-om caza la anul?"
Problemele financiare grave de care au avut parte roş-albaştrii de-a lungul acestui sezon au provocat situaţii hilare, în unele deplasări. "La Vîlcea am <driblat> un hotel la care aveam datorii şi ne-am cazat la altul. La Buzău n-am mai stat în oraş, tot din cauza unei datorii vechi către un hotel, şi am locuit la o pensiune aflată în afara oraşului! În ritmul ăsta, la anul chiar n-o să mai avem opţiuni", a zis un angajat al clubului.

Lăcătuş e şocat
Fostul număr 7 din Ghencea a comentat varianta plecării echipei la Buzău: "Nu ştiu cum de s-a ajuns în această situaţie incredibilă. Spiritul Stelei nu are cum să dispară, o echipă care a realizat ce a realizat nu poate să nu aibă în jurul ei suporteri şi oameni care să-I fie alături! Să ţinem cont că cele mai mari performanţe s-au realizat pe acel stadion. Steaua se confundă cu Ghencea şi refuz să cred că va fi nevoită să plece din propria casă".

Petre Marin îşi caută echipă
Meciul cu Internaţional va consemna despărţirea Stelei de Petre Marin, veteranul echipei, la 36 de ani. Fundaşul lateral îşi termină contractul cu roş-albaştrii, dar nu se retrage din activitate. "Vreau să continuu să joc, fie la un club cu pretenţii din Liga I, fie în străinătate. Sper ca ultimul meci al meu pentru Steaua să fie o victorie şi să nu dezamăgesc nici de data asta, cum nu cred c-am dezamăgit în cei 6 ani pe care i-am petrecut în Ghencea!", a declarat fotbalistul la GSP TV.

Golanski negociază cu Legia
Presa din Polonia a scris că Pawel Golanski ar putea semna cu Legia Varşovia în vara asta. Fundaşul dreapta de 28 de ani devine liber de contract la sfîrşitul acestei luni, după ce a petrecut 3 ani în Ghencea. Steaua l-a cumpărat cu un milion de euro de la Korona Kielce.

Colegi cu Aliuţă şi cu Neaga
La antrenamentul de ieri al Stelei au participat şi Marian Aliuţă, şi Adrian Neaga, acum echipieri ai lui Neftci Baku. Formaţia pentru care evoluează cei doi foşti stelişti se situează pe locul al 5-lea din Azerbaidjan, după zece etape din campionat. În afara lui Aliuţă (32 de ani) şi a lui Neaga (30), la Neftci mai joacă şi fostul dinamovist Leonard Naidin (30).

- Ionuţ Badea se teme că "jucătorii mei ar putea fi lipsiţi de concentrare contra Stelei, fiindcă ne-am îndeplinit deja obiectivul. Sper să nu fie aşa!".
- Internaţional negociază cu CFR prelungirea împrumuturilor lui Viera şi Emmanuel Kone, ivorienii a căror prestaţie slabă contra Clujului, la 2-1 pentru ardeleni, a provocat reacţii dure inclusiv din partea Stelei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
 •  21 Mai 2010, 11:22

Cica articolul ar fi fost scris de Remus Răureanu, Răzvan Rotaru, Dan Udrea. Deci 3 oameni n-au stiut sa scrie corect numele echipei Saint Etienne, asa prosti domnilor?

 •  21 Mai 2010, 11:21

MAI HANDICAPATILOR, CORECTATI TITLUL! SE SCRIE SAINT ETIENNE!

 •  21 Mai 2010, 10:19

ce retardati....cred ca este prima oara cand auziti si scriet Saint-Etienne

Vezi toate comentariile (7)
Comentează