FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua mai are de aşteptat pînă să se bazeze pe achiziţie » Lui Burdujan îi trebuie o lună!

Articol de , - Publicat luni, 14 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 13 februarie 2011 21:05

Atacantul nou-venit nu va fi apt pentru un meci de 90 de minute mai devreme de mijlocul lunii martie

Steaua nu poate conta pe Lucian Burdujan la reluarea campionatului. Atacantul pe care roş-albaştrii l-au prezentat drept "noul Kapetanos" va fi cel mult rezervă în primele runde din retur, din cauza lipsei de pregătire. Antrenorul Lăcătuş şi preparatorul fizic Bon i-au făcut un program special, cu ajutorul căruia să recupereze cît mai rapid decalajul care îl separă acum de colegii lui. Dar şi aşa, muncind mai mult decît toţi ceilalţi, Burdujan nu va putea fi titular la Steaua mai devreme de jumătatea lunii martie. Staff-ul roş-albaştrilor speră să-l poată folosi pe Lucian din primul minut la Brăneşti, în etapa a treia, în funcţie de cît de rapid va progresa el în timpul rămas pînă atunci.

A avut vacanţă trei luni
Ex-rapidistul s-a prezentat în cantonamentul din Antalya fără kilograme în plus, ba chiar e sub greutatea lui obişnuită, dar asta nu-l ajută foarte mult, fiindcă nu s-a mai antrenat de trei luni. În noiembrie a fost dat afară de Viorel Hizo de la FC Vaslui şi de atunci n-a mai participat la pregătirile moldovenilor. "Nu mai pot să mă rog de Burdujan să se antreneze! În trei ani pe care i-a petrecut aici, a jucat mai mult timp la echipa a doua decît la prima echipă, din cauza indisciplinei!", a motivat "Dulăul".


Refuzat în Serie B
Burdujan a devenit liber de contract la sfîrşitul lui 2010, după ce Vasluiul i-a reziliat contractul, şi agenţii lui l-au propus mai multor formaţii. Modena, antrenată de Cristiano Bergodi, ca şi cîteva grupări din Ucraina şi din Rusia, l-ar fi vrut numai în probe, tocmai fiindcă erau îngrijorate de lipsa lui de pregătire. Steaua a fost singura dispusă să semneze cu el fără să-l testeze înainte. Lucian va împlini 27 de ani pe 18 februarie.


Datele îngrijorătoare despre Burdujan:
- A jucat doar 8 meciuri pentru Vaslui în acest sezon, dintre care patru ca integralist
- N-a mai înscris de pe 15 octombrie, cînd a punctat de două ori contra lui CFR Cluj, la 5-3 pentru vasluieni. Au fost şi singurele lui goluri în actuala stagiune
- În ultimii doi ani, a jucat rar atacant şi cel mai des mijlocaş dreapta, deşi Steaua l-a adus ca vîrf! A bifat 19 jocuri ca titular, din vara lui 2009, dintre care 13 ca mijlocaş dreapta, 5 ca atacant şi unul ca mijlocaş stînga

Forţat în locul lui Moraes
Transferul lui Burdujan în Ghencea a fost favorizat de eşecul tratativelor pe care steliştii le-au purtat pentru Junior Moraes. Gazeta de duminică a anunţat transferul brazilianului de la Gloria Bistriţa la Metalurg Doneţk. Ucrainenii au plătit 1,25 milioane de euro în schimbul lui, cu o jumătate de milion de euro peste oferta pe care o făcuse Gigi Becali.

10.000 de euro lunar încasează Burdujan la Steaua, jumătate din salariul pe care îl avea la Vaslui

4 sezoane a petrecut Burdujan la Rapid, între 2004 şi 2008, timp în care a bifat doar 69 de partide

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  14 Februarie 2011, 11:49

N-o sa va vina sa credeti, dar mi-a trecut perioada de nebunie. Am putin la Steaua(LOVELE) dar il voi obliga pe nea Gigi sa mareasca potul ca sa ma tina aici. Va promit.

paulirimia
paulirimia  •  14 Februarie 2011, 10:39

Ce club de doi lei a devenit steaua daca a funs sa se tot laude cu trensferul nesimtitului asta................

steaua1986forever
steaua1986forever  •  14 Februarie 2011, 10:33

Burdujan ar putea sa ajunga fotbalist daca i s-ar face implant de cap, picioare si corp. EL nu are nevoie de o luna.....ci de o noua nastere + alta educatie.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează