FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua, oferită ca model de succes! » Trupa din Ghencea e dată ca exemplu de pregătire la cursul antrenorilor români

Neubert a lucrat cu Reghe și la Chiajna, în returul campionatului trecut, cînd ilfovenii au reușit un sezon de excepție
Neubert a lucrat cu Reghe și la Chiajna, în returul campionatului trecut, cînd ilfovenii au reușit un sezon de excepție

Articol de GSP - Publicat joi, 28 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 27 februarie 2013 20:47

La ultima şedinţă a tehnicienilor din toate ligile, Dan Apolzan şi ceilalţi şefi de la Şcoala de Antrenori au susţinut că ceea ce face cuplul Reghecampf - Neubert garantează performanţa.

Staff-ul tehnic al Stelei a cîştigat deja campionatul, chiar dacă abia s-a disputat etapa a 20-a şi, matematic, titlul e departe de a fi acontat. Motivul îl reprezintă însă ceea ce s-a petrecut în timpul ultimului curs al antrenorilor români, care s-a desfăşurat zilele trecute la Casa Fotbalului.

Ţălnar şi Rada au luat notiţe
Cursul, prezidat de Dan Apolzan, şeful Şcolii de Antrenori din cadrul FRF, a fost onorat cu prezenţa de tot ce are mai bun antrenoratul din România. Au fost prezenţi în sală inclusiv tehnicienii din Liga 1, nelipsind Cornel Ţălnar, Marian Rada, Ilie Stan, Cosmin Contra ş.a. Aceştia au trebuit să-şi ia notiţe pe baza a ceea ce a făcut Steaua în acest sezon, echipa din Ghencea fiind oferită ca "model de succes".

Filmuleţul "premiat"
Întrunirea a fost deschisă de Apolzan cu tema "Cum se face şi cît înseamnă motivarea jucătorilor în jocul de fotbal". Ca exemplu a fost dat returul pe care Steaua l-a susţinut cu Ajax.

"E un model de urmat modul în care fotbaliştii Stelei au fost motivaţi, modul în care au reuşit să fie stăpîni pe ei şi să-şi ţină nervii tari inclusiv la penalty-uri, după 120 de minute de ritm ridicat. E meritul lui Reghecampf, mai ales datorită acelui filmuleţ pe care l-a arătat elevilor săi înainte de meci şi s-a văzut că şi-a făcut efectul. Moda acestor filmuleţe e foarte utilizată şi cu rezultate extraordinare în fotbalul actual", le-a spus Apolzan celor prezenţi.

TRX-ul lui Tommy lăudat
Exemplul Steaua nu s-a oprit doar la motivarea din returul cu olandezii. Şi la următoarea temă a cursului, "Pregătirea fizică", modelul a fost tot trupa din Ghencea. Li s-au oferit tehnicienilor informaţii despre TRX, aparatură pe care, din Liga 1, doar Steaua o foloseşte, începînd din vara trecută, atunci cînd a fost adusă de preparatorul fizic Thomas Neubert.

"E un aparat extrem de util, uitaţi-vă ce s-a reuşit la Steaua, cît de bine sînt pregătiţi jucătorii! Ar trebui implementat şi la alte cluburi pentru că sigur va avea rezultate!" a fost mesajul celui care a prezentat tema, Marian Lupu, unul dintre preparatorii echipelor naţionale ale FRF.

"Am antrenat dincolo de punctul de suferinţă"
Reghecampf, care n-a fost prezent luni la curs pentru că în aceeaşi zi a avut meciul cu U de la Cluj, a comentat la GSP TV de ce Steaua s-a detaşat faţă de rivalele din Liga 1: "Noi avem anumite metode de pregătire, nu ştiu dacă sînt cele mai bune. Fiecare e liber să meargă în continuare şi la munte, eu n-am zis niciodată că acele metode nu sînt bune. Eu cred însă în ceea ce facem la Steaua. Aici, am mai reuşit un lucru şi anume să determinăm jucătorii să se antreneze şi dincolo de punctul de suferinţă, de acel moment în care simţi că nu mai poţi. În general, fotbalistul român e reticent să treacă de acest punct, la Steaua am reuşit să-l depăşim şi se văd rezultatele".

"Neamţul e cheia succesului"
După terminarea turului, la finalul anului trecut, o persoană din actualul staff al roş-albaştrilor, într-o discuţie cu un tehnician român, a dezvăluit care a fost atuul Stelei: "Cel care a avut un rol determinant în schimbarea în bine a Stelei e preparatorul fizic. Realmente, Neubert ăsta face minuni! Nu e doar bun, e foarte, foarte bun".

"De ce TRX trebuie să fie aparatul Stelei?"
Fostul internaţional Cosmin Contra, acum "principal" la Petrolul, a răbufnit în momentul în care, la finalul cursului de luni, a fost întrebat cum comentează faptul că "aparatul Stelei, TRX, e dat ca exemplu de urmat în Liga 1?". "De ce trebuie să fie aparatul Stelei? Ce, dacă ei îl folosesc, e al lor sau cum? Să-i spunem TRX, nu aparatul Stelei!", a reacţionat nervos Contra.

"Nu doar metodele de pregătire fizică contează, ci şi atmosfera de grup, cum ştii să te impui, cum să te faci respectat şi ascultat, toate aceste lucruri ne-au adus aici" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

100 de mii de euro e salariul anual pe care îl are Thomas Neubert la Steaua

Ce a reuşit Steaua în acest sezon şi celelalte echipe, nu

1. E singura care a reuşit un procentaj al punctelor cîştigate din totalul celor puse în joc de peste 70 la sută:

561220-echipe.jpg

2. A reuşit o medie de 2,35 goluri marcate pe meci, doar Astra avînd şi ea o medie de peste două goluri pe joc. În rest, toate celelalte au o medie de sub două goluri.

3. Are cea mai bună defensivă din Liga 1, cu doar 15 goluri încasate în 20 de etape, adică o medie de 0,75 goluri primite pe meci. Comparativ, campioana en titre, CFR, are o medie de 1,2 goluri încasate pe partidă.

4. E singura cu punctaj maxim pe teren propriu: 10 meciuri, 10 victorii, 30 de puncte şi golaveraj 24-4.

5. E singura care încă mai participă în Europa, fiind calificată în optimile de finală ale Europa League. Toate celelalte 4 formaţii care în vara trecută au luat şi ele startul în cupele europene, Dinamo, Rapid, CFR şi Vaslui, sînt acum eliminate.

6. A dat nu mai puţin de 8 jucători în Top Gazeta alcătuit la finalul turului, prim 11 creat pe baza cifrelor firmei de monitorizare InStat. Cei 8 sînt Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici, Bourceanu, Chipciu, Tănase şi Rusescu.

7. A avut în acelaşi timp la "naţională" nu mai puţin de 8 jucători: Tătăruşanu, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii, Ad. Popa şi Tănase.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
cordos_eu
cordos_eu  •  28 Februarie 2013, 14:48
Postat de blaustein pe 28 Februarie 2013, 10:20

O pregatire fizica de acest nivel costa si bani multi, si nu ma refer la acel afurisit de TRX pe care si-l permite oricine si care vad ca e scos atat in fata. Stati linistiti ca nu TRX e cheia pregatirii fizice, s-a investit mult la Steaua in multa aparatura si medicamentatie, se pare ca Reghe la convins pe cioban sa bage sute de mii bune in afacerea asta. Nu stiu cate echipe din Liga I isi permit asta si normal, sa aibe si stiinta cum se fac toate astea... Pana atunci, cumparati-va TRX =))))))

e si TRX-ul pe care nemtii l-au preluat de la americani. toti europenii erau la ani-lumina de ei. bineinteles ca nu e doar TRX-ul dar in principal banda aia care pare simpluta te ajuta cu 30% sa fi peste ceilalti. si mai sunt si alte exercitii pentru picioare. ce mai. nu se mai lucreaza rudimentar ca prin anii 70 asa ca Dinu...

cordos_eu
cordos_eu  •  28 Februarie 2013, 14:42

Steaua are 10-0-0 acasa, golaveraj 24-4! senzational, nu-mi mai amintesc sa fi vazut asa ceva de la perioada lui Valentin Ceausescu.

blaustein
blaustein  •  28 Februarie 2013, 10:20

O pregatire fizica de acest nivel costa si bani multi, si nu ma refer la acel afurisit de TRX pe care si-l permite oricine si care vad ca e scos atat in fata. Stati linistiti ca nu TRX e cheia pregatirii fizice, s-a investit mult la Steaua in multa aparatura si medicamentatie, se pare ca Reghe la convins pe cioban sa bage sute de mii bune in afacerea asta. Nu stiu cate echipe din Liga I isi permit asta si normal, sa aibe si stiinta cum se fac toate astea... Pana atunci, cumparati-va TRX =))))))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează