FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua revine la moda atacantului tînăr » Ajunge Mihai Roman noul wonderkid de 5 milioane de euro?

Roman, 22 de ani, e cotat la 850.000 de euro, cea mai mare valoare a sa de cînd e luat în calcul de transfermarkt.de
Roman, 22 de ani, e cotat la 850.000 de euro, cea mai mare valoare a sa de cînd e luat în calcul de transfermarkt.de

Articol de - Publicat duminica, 21 decembrie 2014 00:00

Cu Mihai Roman, Steaua revine la moda atacantului tînăr. Ultimul ”wonderkid” care a funcţionat în ofensiva roş-albaştrilor a fost Bogdan Stancu, pe care s-au luat 5 milioane de euro.

Mihai Roman, de la Pandurii, confirmă strategia cu care "militarii" au dominat România în ultimii doi ani şi jumătate: clubul din Ghencea alege cei mai interesanţi tineri din campionat.

Achiziţiile de puşti nu au inclus şi un vîrf în această perioadă, în care campioana a mizat pe tineri în apărare şi la mijlocul terenului, nu şi în atac. Au existat Gardoş, Chiricheş, Chipciu, Stanciu, jucători ajunşi în Ghencea cînd aveau sub 23 de ani, după ce impresionaseră pentru formaţii mai mici.

Roman, pentru care Steaua negociază cu Pandurii, ar fi urmaşul lui Bogdan Stancu. "Motanul" a fost ultimul vîrf tînăr cumpărat de Becali. Stancu a venit de la Urziceni în 2008, cînd avea 21 de ani, cu un an mai puţin decît are fotbalistul de la Tîrgu Jiu. Steaua nu a realizat mari rezultate cu Bogdan în echipă, dar l-a vîndut la Galatasaray pe o sumă excelentă, 5 milioane de euro.

De la Stancu, roş-albaştrii au obţinut rezultate mai bune, cu două titluri de campioni consecutive şi cu participări în grupele Europa League şi în Champions, dar n-au mai beneficiat de vreun atacant promiţător în această perioadă.

Adi Rocha, cu 9 goluri, a fost vîrful principal în sezonul 2012-2013, la primul titlu al lui Reghecampf. Brazilianul avea 27 de ani. Keşeru, golgeterul din prezent, avea tot 27 de ani în ianuarie anul acesta, cînd a semnat cu campioana. Tot un fotbalist matur, deja experimentat, cu ani buni petrecuţi în primele două divizii din Franţa.

8 goluri are Roman în 15 meciuri jucate la Pandurii în acest sezon. Vîrful produs de Universitatea Craiova a mai bifat în carieră alte patru cluburi: Petrolul, U Cluj, Severin, Săgeata Năvodari

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  21 Decembrie 2014, 15:47

asta la 22 de ani e ditamai omul, nu e nici un fel de pusti, domnilor. ce sa mai zicem de cei care au debutat in tur, unii la 16 ani si cateva luni ? daca asta e pusti aia sunt ce ? soimii patriei ? sa fim seriosi sa nu ne mai jucam cu superlativele inutile, cu metaforele gresite si cu niste comparatii bombastice si deocamdata nefondate.

redshow
redshow  •  21 Decembrie 2014, 11:32

N U !!

andrei.f
andrei.f  •  21 Decembrie 2014, 11:26

Cu Roman, Toşca şi Târnoveanu, Steaua nu mai prinde nici grupele EL !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează