FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua riscă tot! » Viorel Duru confirmă că roş-albaştrii pot să retrogradeze dacă Becali e condamnat în ”cazul Valiza”

Steliştii depind de verdictul primit de Becali în cazul
Steliştii depind de verdictul primit de Becali în cazul "Valiza"

Articol de - Publicat duminica, 02 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 02 iunie 2013 00:54

Nu doar comisiile LPF sînt ameninţătoare pentru roş-albaştri, ci şi UEFA, care a exclus-o pe Fenerbahce acum doi ani din Champions League, deşi federaţia turcă nu-şi sancţionase campioana.

Becali îi transmite Stelei emoţiile din "dosarul Valiza". Marţi se va anunţa sentinţa în procesul în care patronul e acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri private. Pentru club e periculoasă numai prima acuzaţie. O dată condamnat fiindcă le-a oferit 1,7 milioane de euro fotbaliştilor de la U Cluj ca s-o încurce pe CFR în ultima etapă a campionatului, Gigi ar periclita şi situaţia Stelei.

Dragomir îi liniştise pe roş-albaştri, "nimic nu se mai poate schimba în acest caz, echipa a fost iertată deja de către comisiile fotbalistice şi faptele oricum s-au prescris din punct de vedere sportiv", însă Viorel Duru, şeful Licenţierii, are cu totul alt scenariu, unul horror pentru "militari": " Steaua ar putea să retrogradeze, dacă se vor sesiza comisiile. Acesta ar fi cel mai rău caz pentru cei din Ghencea. Totul depinde însă de verdictul din cazul Valiza, contează ce vor decide judecătorii marţi". Procesul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ceea ce înseamnă că hotărîrea va fi una definitivă în acest caz.

Judecata lui Becali e importantă pentru club şi prin prisma statutului de participantă în Liga Campionilor pe care-l are Steaua. Nu numai comisiile LPF se pot sesiza, ci şi UEFA. Există un precedent: în 2011, Fenerbahce cîştigase titlul în Turcia, dar n-a mai participat în Champions League din cauza suspiciunilor privind meciuri trucate de către galben-albaştri. Federaţia turcă n-a retrogradat-o pe Fener, însă a scos-o de pe lista europeană, în urma unei solicitări făcute de către UEFA.

I-ar da peste cap
"Valiza" lui Becali o ameninţă mai ales din punct de vedere financiar pe Steaua. Clubul are ocazia să lupte pentru calificarea în grupele Champions League, de unde ar obţine încasări de peste 30 de milioane de euro. O decizie care să-l condamne pe patron pentru corupţie în fotbal şi intervenţia UEFA ar schimba toate planurile roş-albaştrilor, cărora le-ar dispărea sursa principală de venituri pe care o estimaseră pentru perioada următoare.

Cer patru ani
Procurorii au cerut patru ani de închisoare pentru Gigi Becali pentru dare de mită în cazul petrecut în 2008 şi încă doi ani cu suspendare pentru fals în înscrisuri. Gigi a întocmit atunci un contract de cumpărare a unui teren, semnat de către doi martori, unul dintre ei fiind Victor Piţurcă.

La începutul săptămînii, Becali a recunoscut în faţa judecătorilor că a falsificat documentul: "L-am antedatat, nu mai zic că l-am falsificat, poate aşa nu mă condamnaţi". Gigi are deja o condamnare de 3 ani cu executare şi este închis în Penitenciarul Rahova.

"Steaua ar putea fi sancţionată, iar cea mai dură sancţiune posibilă ar însemna retrogradarea. Clubul poate avea probleme din cauza cazului "Valiza" (Viorel Duru, preşedintele Comisiei de Licenţiere)

2 a fost locul pe care l-a ocupat Steaua în 2008, după ce U Cluj a pierdut în ultima etapă, 0-1 cu CFR, iar vişiniii au devenit campioni graţie acelui succes

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

5 amicale pentru Steaua
Oficialii stelişti au anunţat că au stabilit deja cinci meciuri amicale pentru cele două cantonamente în care jucătorii campioanei vor merge în această vară. Primul turneu va avea loc în Austria, în perioada 15-26 iunie, cu meciuri amicale pe 22 şi 25 iunie. Cel de-al doilea turneu de pregătire se va desfăşura în Anglia, în perioada 29 iunie-9 iulie, aici urmînd să aibă loc trei meciuri amicale, pe 30 iunie, pe 3 şi 6 iulie. Momentan, adversarii şi orele de desfăşurare nu au fost stabilite, acestea urmînd să fie comunicate ulterior.

"Titlul îl aştept de 14 ani"
Florin Gardoş a fost, pentru cîteva zile, acasă, la Satu Mare, şi a acordat un interviu presei locale despre cîştigarea campionatului: "A fost ceva unic ce s-a întîmplat la festivitatea de la Naţional Arena. Sînt sentimente greu de explicat în cuvinte. N-am avut primă specială pentru cîştigarea titlului, ne-am motivat singuri, iar dorinţa noastră, a jucătorilor, de a cîştiga campionatul după şapte ani de pauză la Steaua a contat foarte mult. Am aşteptat acest titlu de campion 14 ani!".

Călugări în vizită la Becali
Mai mulţi călugări de la Muntele Athos au venit în ieri dimineaţă la Bucureşti pentru a-l vizita pe patronul Stelei la penitenciar. Pentru că numărul vizitelor a fost depăşit în perioada de carantină, patronul Stelei a depus o cerere la Administraţia Penitenciarelor pentru ca aceştia să ţină o slujbă la biserica de la Rahova. Avocatul lui Gigi Becali a precizat: "Vin special pentru Gigi Becali, să-l susţină, în această încercare deosebit de grea. Cred că este o cerere pertinentă ca măcar 2-3 dintre ei să intre".

INBOX:
- Mihai Stoica a anunţat primul jucător care va pleca din Ghencea: "Singurul de care ne vom despărţi este Adi Rocha, al cărui contract a expirat şi care nu va fi prelungit".
- Steliştii au petrecut la botezul copilului lui Paul Pîrvulescu, naşi fiind Laurenţiu Reghecampf şi Anamaria Prodan. Jucătorii se pregătesc de nunta lui Iasmin Latovlevici care va avea loc azi, la Timişoara.
- Cătălin Zmărăndescu despre arestarea lui Becali: "Mereu am zis că Dumnezeu nu doarme şi cred că fiecare a primit ceea ce a meritat. Nu mă bucur, nu doresc răul nimănui. Dacă el asculta atunci, nu s-ar fi ajuns aici".
- Thomas Neubert despre Laurenţiu Reghecampf: "Reghe are şi ceva deosebit. Ce nu are el am eu. Este o combinaţie fericită. Sîntem, practic, o singură persoană. E o onoare să lucrez cu el, îmi este ca un frate".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (331)
mda123
mda123  •  03 Iunie 2013, 11:27

Chiar daca e corect ca o echipa sa fie pedepsita, retrogradarea nu mi se pare corecta fata de cluburile din divizia a doua. Daca Steaua ajunge in B, sezonul e ratat pentru echipele din B si vor juca pentru locul 2.

hofer
hofer  •  02 Iunie 2013, 23:42
Postat de ro_army pe 02 Iunie 2013, 20:12

Deocamdata voi sunteti prag si pulbere. Polii ?? Am auzit de Polii ca va adunati cate 20 intr-un grup sa mai protestati un pic, poate va da Patzkany niste lei in buzunar sa aveti sa va platiti intretinerea. Si mi se pare normal sa iti doresti sa retrogradeze Steaua, pentru ca daca voi aveti o echipa fantoma a Romaniei, mi se pare normal sa va roada invidia de performantele stelei si frustrarea sa ajunga la cote maxime. Pur si simplu va este rusine cu Polii si in mod sigur iti este rusine si cu tine, dar nu recunosti. Iti maschezi aceste sentimente de greata pt propria ta persoana strigand Steaua in B. Dar fiti fericiti, fratii vostrii Rapidisti au ajuns in B unde sunteti si voi. Gay-ilor :)

Nu are nimeni nimic cu steaua. Steaua poate sa scape ca Jijel nu este trecut pe acte. Nu mai mancati mici pe aici.

hofer
hofer  •  02 Iunie 2013, 23:39

Na si ? Condamnarea fratilor, ce atata. Asta este, ciobanul la bulau. Acum il lasam sa ia 30 de milioane ca e steaua la mijloc sau ce. Adios...... pu si pa la revedere.

Vezi toate comentariile (331)
Comentează