FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERLIGĂ

ANALIZĂ GSP Bate vânt de Liga 2 la un club de tradiție?! 7 mari probleme care prevestesc un dezastru

FC Argeș are motive serioase de îngrijorare în noul an
FC Argeș are motive serioase de îngrijorare în noul an

Articol de - Publicat luni, 23 ianuarie 2023 14:47 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 21:16

Dintr-o pretendentă la play-off, obiectivul nesperat atins anul trecut, FC Argeș s-a transformat în doar câteva luni într-o candidată la retrogradare. Piteștenii sunt încolțiți de primejdii de tot felul, iar evenimentele petrecute în iarnă la club nu sunt neapărat unele care să ofere speranțe. 

GSP.ro a adunat în rândurile de mai jos principalele teme care le dau bătăi de cap alb-violeților în noul an. Revenită în prima ligă în 2020, FC Argeș traversează acum o situație delicată: echipa pare că a rămas cu un pas în urma rivalelor din subsolul clasamentului, în timp ce situația din lot, precum și cea a antrenorului, nu-i nici pe departe cea mai stabilă.

7 motive de îngrijorare la FC Argeș în noul an

  1. Situația confuză de la nivelul băncii tehnice. Piteștenii l-au înlocuit pe Andrei Prepeliță, tehnician fără licență PRO, cu un alt antrenor aflat într-o ipostază complicată și care n-are dreptul de a oferi indicații de pe bancă. De la instalare, Croitoru a stat mai mult prin tribună, ispășind diverse suspendări, în timp ce echipa e condusă în mare parte de antrenorul din acte, Constantin Schumacher.
  2. FC Argeș și-a restructurat masiv lotul în vară, s-a schimbat jumătate de echipă, iar lipsa de omogenitate și-a spus cuvântul pe durata primei părți a campionatului, una în care echipa a fost doar în zona inferioară a clasamentului. Ultima pauză competițională a adus din nou schimbări majore în lot: au venit nu mai puțin de opt fotbaliști noi, care au nevoie de timp pentru a se integra. Straniu, echipa a disputat un singur amical în această iarnă, acel usturător 1-4 cu Farul Constanța.
  3. Nimeni în locul lui Ișfan. FC Argeș și-a vândut cel mai valoros jucător la Universitatea Craiova, totodată singurul „candidat” decent pentru regula U21. În locul lui, „vulturii violeți” n-au transferat până acum pe nimeni de același calibru, urmând să mizeze pe Geani Crețu, jucătorul venit în toamnă de la Dinamo, dar care a avut evoluții dezamăgitoare în puținele meciuri pe care le-a jucat. Alternativele sunt și ele neconcludente: portarul Micle, plus Yanis Pîrvu, Andrei Stoica sau Răzvan Covaci, jucători fără experiență la acest nivel. Recent a semnat și David Croitoru, fiul antrenorului piteștenilor.
  4. Turda, liderul defensivei din ultimele două sezoane, e accidentat din august, iar revenirea lui întârzie. Din momentul în care s-a „rupt”, alb-violeții au avut constant probleme în defensivă, chiar au primit goluri de cascadorii râsului în câteva rânduri. În iarnă, clubul a renunțat la Cestor și încearcă acum să găsească o formulă inspirată pentru centrul apărării. Piteștiul are una dintre cele mai slabe defensive din Superligă, 31 de goluri primite în 22 de etape.
  5. Argeșul are una dintre cele mai slabe medii de spectatori din prima ligă, iar la meciurile de pe teren propriu, cu mici excepții, bate vântul pe demodatul stadion din Trivale! Dacă celelalte echipe de tradiție din provincie punctează numeric și vizual la capitolul spectatori, Piteștiul e repetent aici. Arena nu atrage, iar publicul nu mai pare la fel de interesat de echipă ca-n urmă cu 20 de ani. Ca o consecință, echipa beneficiază rar spre deloc de al „12-lea jucător”, de care UTA, Petrolul sau U Cluj au parte din plin.
  6. Contracandidatele piteștenilor din zona „fierbinte” a clasamentului au punctat la capitolul imagine în iarnă și dau semne vizibile de viață. U Cluj l-a reactivat pe Ioan Ovidiu Sabău, un nume uriaș în fotbalul românesc, iar primele semne ale revenirii se văd deja. Până și rivala din județ, CS Mioveni, a făcut o mutare strategică importantă: l-a numit pe Nicolae Dică, cel care a reușit deja un prim succes important, 1-0 cu Petrolul, reușind totodată o campanie de achiziții deloc de neglijat.
  7. Cum FC Argeș și-a luat deja gândul de la play-off, principalul obiectiv a rămas evitarea retrogradării. Iar programul din următoarea perioadă le dă fiori reci piteștenilor. Motivul? Există riscul ca, până când noile transferuri se vor integra, echipa să ajungă într-o situație cu adevărat complicată în clasament până la startul play-out-ului. Începând din februarie, urmează o serie de meciuri infernale: în deplasare cu Hermannstadt, CFR Cluj și CSU Craiova și acasă cu Farul și FCSB. Fix cinci dintre cele mai valoroase echipe din campionat.

Bate vânt de Liga 2 la un club de tradiție?! 7 mari probleme care prevestesc un dezastru
FC Argeș are emoții mari în noul an / FOTO: Cristi Preda (GSP)

FC Argeș scârțâie, dar va avea stadion nou

Recent, la Pitești a fost aprobat proiectul pentru un complex de 100 de milioane de euro, pe locul actualei arene urmând să apară un stadion ultramodern. „Mi-am dorit din prima zi în care am devenit primar să avem un stadion nou în oraș. Va fi unul dintre cele mai frumoase din țară" a fost mesajul primarului Cristian Gentea.

Clasamentul actualizat din Superligă

Citește și alte știri de actualitate:

Eugen Neagoe s-a păcălit cu el! Mutare total neinspirată la debutul pe banca Universității Craiova

Rotaru, decizie dură în cazul jucătorului care stătea pe telefon în timpul meciului: „O pată neagră pentru club! N-are nicio scuză”

Dezvăluire în premieră despre cel mai discret patron - campion din Liga 1: „Ne-a reproșat o singură dată ceva, la un meci cu Dinamo. A intrat în vestiar și a zis un singur lucru”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
narcis_calinescu
narcis_calinescu  •  24 Ianuarie 2023, 08:22

Chiar nu inteleg aparitia unui astfel de articol...oare ce se doreste cu adevarat??? Sunt mai multe echipe in situatia lui FC Arges, echipe care se afla pe pozitie de retrogradare directa sau de baraj inca de la inceputul actualului sezon ( FC Arges, cu toate "problemele" semnalate in acest articol, nu s-a aflat pe una din aceste ultime 4 pozitii ) despre care nu s-a scris ca sunt intr-o situatie delicata. Nu stiu daca este doar o coincidenta dar aseara Naum, impreuna cu cloaca lui de *** de la Digi, au incercat sa faca din tantar armasar o declaratie a lui Garita, care doar a cerut sa fie lasat sa se antreneze, sa joace fotbal, fara a se mai vorbi atat de mult despre un eventual transfer, atat timp cat "ofertele" pentru el sunt doar niste fake news-uri create tot de "priceputii" ziaristi si jurnalisti. Asa ca va rog sa reveniti la Oierul Sef, la Rotaru si Mititelu si sa lasati pe FC Arges sa isi vada de restul meciurilor ramase de jucat...nu au nevoie de grija voastra pentru ca nu mor caii cand vor cainii! Hai FC Arges!!! Mereu alaturi de voi! ????????????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

04victor
04victor  •  23 Ianuarie 2023, 19:36

Toată prestația din meciul cu Chindia este un avertisment .Chinuia a pierdut 2 puncte,dar jocul a arătat altceva.Argesul o dezamăgire.Pare o echipă condamnată la retrogradare.Doare,asta e realitatea.Am scăpat ieftin și un punct obținut după o faza hilara.Schumacher o declarație super optimistă. Play off este zona în care va termina Argeșul acest campionat.

istet10
istet10  •  23 Ianuarie 2023, 18:17
Postat de legio.sud pe 23 Ianuarie 2023, 16:40

Ăștia ar trebui să fie urmașii marelui Dobrin … jalnici , primarul ar trebui să stea în banca lui ..

Corect. Sa stea acolo si sa nu dea vreun ban!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează