FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Suma colosală investită de Gică Hagi în Viitorul și în Academie: „Atât am băgat în zece ani! Niciodată nu e prea mult”

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 decembrie 2020 10:52 / Actualizat sambata, 26 decembrie 2020 11:15

Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României și patronul Viitorului Constanța, a acceptat invitația lui Ovidiu Ioanițoaia de a participa la o ediție specială de Crăciun a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Gică, ai scos și o carte. "Campionii Creează Campioni" se numește.
- Este vorba de o viziune despre cum trebuie interpretat fotbalul. În care să ai cinci puncte importante. Primul e strategia, pentru că trebuie să știi clar unde vrei să ajungi, apoi filozofia personală despre modul în care vrei să joci. Sistemele de joc care-ți plac și care crezi că îți merg bine și, evident, selecția jucătorilor. Sistemele le faci în funcție de jucătorii pe care îi ai. Cel mai greu punct e modul de a antrena. Joci cum antrenezi și antrenezi cum joci, acesta este motto-ul meu.

- Dacă citim cartea ta, mâine dăm drumul la treabă și ne iese?
- Cartea este părerea mea despre interpretarea fotbalului. Eu spun că este biblia noastră la Academie. Dacă urmărești cele cinci puncte poți să ai succes. E o carte tehnică, nu e una de povești. N-am scris de pomană cuvântul campioni. Noi la echipa mare am câștigat cele trei trofee după șapte ani, asta pentru că am produs jucători. Am produs campioni! Noi construim jucători care câștigă și au mentalitate de învingători.

- Deci strategia ta numărul unu...
- Nea Ovidiu, strategia și obiectivul nostru sunt să devenim cei mai buni. Ăsta e primul aspect și asta e mentalitatea mea, de aici plec, de aici construiesc. Mie îmi place să lucrez pe termen mediu și lung, nu de azi pe mâine. De azi pe mâine e doar dezbatere. Doar în timp proiectele stau în picioare, iar finalitatea este să devin cel mai bun. Eu de când m-am născut mi-a plăcut să devin cel mai bun. Iar acest proiect mare ai nevoie de timp, de tineri și de foarte mult talent.

- E clar că ai nevoie de bani.
- Fotbalul mi-a dat totul, iar tot ce am e datorită lui. Am încercat să dau înapoi la fel de mult cât mi-a dat el mie. Niciodată nu e prea mult...

- Cât ai băgat până acum în Academie?
- Bugetul Academiei pe an este de un milion de euro. Deci doar pe cheltuieli avem zece milioane de euro investiți. Baza sportivă în totalitate a mai constat alte zece milioane!

Gică Hagi știe problemele Viitorului: "Ne-am pierdut personalitatea din teren! Echipa nu mai avea putere"

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
853246084756615
Marcel Popa  •  26 Decembrie 2020, 19:02

Este usor de criticat,Gica Hagi este singurul care a ridicat o academie de la zero.Eu toata viata mea am sa il respect pe Hagi,nu am sa uit niciodata world cup 94.

dubluv
dubluv  •  26 Decembrie 2020, 13:37
Postat de sibelius pe 26 Decembrie 2020, 13:22

A bagat 20 de milioane in Academie. Fara echipa mare(transferuri, salarii, prime, cantonamente, stadion etc). Ca a si scos pe cealalta parte- e normal. La fel de normal e sa te intinzi doar cat de tine buzunarul ca avem destule contra-exemple de "patroni" pe banii statului si contracte neplatite niciodata.

nu esti atent deloc la ce ti se spune. Ideea este ca atunci cand spui ca ai bagat 20 mil (in 10 ani, atentie!) este normal sa spui si cat ai scos: 25, 30, 40 milioane.. habar nu am. Sa ai o afacere profitabila e un lucru foarte frumos, dar admite asta, nu mai incerca sa spui doar ca ai injectat niste bani de parca i-ai fi cheltuit in scopuri caritabile! Despre valoarea Academiei este foarte posibil sa fie cea mai buna din tara, dar si asa... aceasta cea mai buna academie nu a scos niciun jucator de valoare! Cel mai bun produs al ei - Ianis Hagi - este titularul bancii de rezerve de la Rangers. Deocamdata atat au putut produce si pare ca si-au atins maximul de potential!

sibelius
sibelius  •  26 Decembrie 2020, 13:22
Postat de Alexandru Nica pe 26 Decembrie 2020, 13:09

Demonstreaza cu argumente, asa trag si eu concluzii ca esti un distrus impotent si asistat social. Hagi a vandut pana acum de peste 33 milioane de EUR, transferuri concretizate PLUS bani din participari Europene, sponsori si drepturi TV. Hai sa abordam si din punctul asta de vedere articolul, nu numai din a se victimiza ca a "bagat" 20 de milioane. Ai habar de salariile de la Viitorul si cat sunt drepturile de televizare anuale pentru o echipa din Liga 1?

A bagat 20 de milioane in Academie. Fara echipa mare(transferuri, salarii, prime, cantonamente, stadion etc). Ca a si scos pe cealalta parte- e normal. La fel de normal e sa te intinzi doar cat de tine buzunarul ca avem destule contra-exemple de "patroni" pe banii statului si contracte neplatite niciodata.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează