FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Șumudică avertizează FCSB înainte de meciul direct: ”N-o să stau niciodată în poziția ghiocelului!”

Șumudică a câștigat campionatul cu Astra ediția precedentă, primul din istoria clubului
Șumudică a câștigat campionatul cu Astra ediția precedentă, primul din istoria clubului

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2017 00:00

Antrenorul de 46 de ani le amenință pe FCSB și Dinamo și spune că nu se va preda în fața nimănui fără luptă.

Astra a pierdut în ultima etapă, 2-3 cu Viitorul, după un meci cu o evoluție sinusoidală, cu răsturnări de rezultat, luni joacă împotriva FCSB, la Giurgiu, iar în ultima etapă adversară îi va fi Dinamo, la București.

Campioana practic decide viitoarea campioană. Marius Șumudică a oferit un interviu Gazetei Sporturilor în care a vorbit despre problemele cu care se confruntă și ce vrea să facă în ultimele runde.

- Domnule Șumudică...
- Știu, vrei să mă întrebi dacă o să jucăm corect cu FCSB și cu Dinamo! În ceea ce mă privește, voi face tot posibilul să nu existe semne de întrebare. Îți dai seama că vreau să câștig, mai ales că m-au deranjat anumite afirmații făcute despre mine, comentarii răutăcioase ce îmi lezează imaginea. Marius Șumudică n-a stat niciodată în poziția ghiocelului față de nimeni! Am jucat corect, chiar dacă nu mi-a convenit rezultatul, așa cum s-a întâmplat în 2015, când am ajutat FCSB-ul să ia campionatul.

- Cine ați vrea să ia titlul dintre Viitorul, FCSB și Dinamo?
- Mi-e indiferent, sunt neutru în astfel de jocuri. Chiar nu mă interesează. Cine va fi să câștige s-o facă pe teren! Și să aibă măcar parcursul Astrei din cupele europene, să ajungă în primăvara europeană. Deși va fi foarte greu, eu cred că nu va mai reuși vreo echipă românească să ajungă în primăvara europeană în următorii mulți ani.

- Ați văzut ultimul Derby de România?
- Cred că rezultatul de egalitate ar fi fost mai corect, având în vedere ce a fost pe gazon. Însă formația care a pierdut a făcut greșeli individuale mari. Dinamo a fost mai echipă, mai unită, a fost biciuită bine de Contra și s-a văzut pe gazon. FCSB mi se pare în pierdere de turație, a luat numai două puncte în ultimele trei etape.

"Eu mă pregătesc pentru Cupă"

- Vă place această postură de arbitru al luptei pentru titlu?
- Eu mă pregătesc pentru manșa secundă a semifinalei Cupei României, vrem în finală și, apoi, s-o câștigăm.

- Și FCSB, și Dinamo v-au dorit, mai mult sau mai puțin, ca antrenor.
- Să lămurim un lucru: ambele echipe au antrenori, n-au nevoie de Șumudică! Eu îmi caut un loc de muncă, fiindcă sunt șanse aproape nule să rămân la Astra.

- Credeți că giurgiuvenii, spectatorii care vor veni la stadion, vor ține cu Astra sau cu FCSB?
- Mai întrebi?! Suporterii vor fi cu "ei". Asta e, luptăm împotriva tuturor, suntem singuri împotriva tuturor. Ideea e simplă: ne-am creat o identitate prin ceea ce am făcut pe terenul de fotbal, onest, așa vom încheia campionatul!

- Mai aveți probleme de lot?
- Da, Geraldo și Teixeira nu cred că vor evolua din motive medicale. Apoi, Junior Morais a venit și mi-a spus, corect, în față, că nu este pregătit mental, sută la sută, să joace cu FCSB. A zis că nu ar vrea să se interpreteze, l-am înțeles, ce să fac?! El e și în litigiu cu Astra și e de evitat.

"Abia aștept meciurile cu FCSB și Dinamo. Sunt motivat, băieții la fel. Dacă sunt mai buni, să ne bată!"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Dumnezeu nu doarme! Am fost acuzat după eșecul de la Constanța că n-am fost corect, lucru care m-a deranjat. Mai bine și-ar vedea de casa lor cei ce vorbesc, tot uitându-se la alții pierd realitatea din vedere!"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Ca rapidist, mi-aș dori să câștige Viitorul campionatul. Nu m-ar deranja nici dacă l-ar lua Dinamo. Doar Steaua să nu ia titlul! Așa am fost crescut de mic și așa vreau să rămân"
Alexandru Ioniță II, pentru DolceSport

Rezultatele din play-off ale Astrei cu ocupantele podiumului

Adversar Rezultate
Viitorul 1-2/2-3
FCSB 0-3
Dinamo 1-2

Rezultatele din sezonul regulat ale Astrei cu ocupantele podiumului

Adversar Rezultate
Viitorul 0-1/1-0
FCSB 0-1/1-0
Dinamo 1-4/2-2

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  04 Mai 2017, 17:27

N-a stat în poziţia ghiocelului, da' adoptă frecvent poziţia clătitei.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  04 Mai 2017, 14:32

niciodata,dar niciodata astra sau riprapid nu au fost singuri impotriva tuturor,asta a fost steaua,se stie ce emulatie,cati oameni vin la meciurile stelei si toti vor sa o bata,si ce comploturi se pun la cale,sa nu uitam ce face astra cu adversarii si ce joaca cand intalneste steaua,deci sunteti niste mincinosi si penibili !

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  04 Mai 2017, 14:08
Postat de dogbv pe 04 Mai 2017, 13:29

pe Multescu nu-l intreaba nimeni daca va juca corect cu Viitorul si cu FCSB? Cred ca el este principalul arbitru in lupta pentru titlu! Dar pe Miriuta? CFR mai are de jucat cu Dinamo si cu Viitorul! De ce doar Sumudica ar fi cel mai important?? Sa nu uitam ca Multescu si Miriuta sunt Dinamovisti, deci, mai indreptatiti sa ajute Dinamo decat pe contracandidate! Nu mai dati toate inspre Sumudica...veti vedea cine sunt ghioceii campionatului...

Cea mai pertinenta varianta. Din acest punct de vedere cele mai multe sanse le are Dinamo. Plus ca este cea mai in forma echipa la ora actuala (dupa rezultate).

Vezi toate comentariile (16)
Comentează