FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Sună alarmele la Dinamo! Comparație cu anul retrogradării și de ce misiunea se anunță și mai complicată acum

„Câinii” dau semne de slăbiciune după primele trei etape din play-out / Sursă foto: Facebook@ FC Dinamo Official +41   FOTO
„Câinii” dau semne de slăbiciune după primele trei etape din play-out / Sursă foto: Facebook@ FC Dinamo Official

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 18:01 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 20:38

Dinamo are un singur punct din primele trei meciuri ale play-out-ului, un bilanț care i-a pus serios pe gânduri pe jucătorii, conducătorii și suporterii „câinilor”. După un final pozitiv de sezon regular, roș-albii au luat-o iar la vale și privesc cu oroare spre finalul de sezon.

Dinamo s-a prăbușit sub greutatea propriilor așteptări în play-out-ul de care depinde tot viitorul grupării. Dacă în urmă cu câteva săptămâni erau înaintate obiective îndrăznețe, salvarea directă sau chiar primele locuri, dinamica s-a schimbat drastic după cele trei meciuri disputate de Kopic și ai săi.

Transfer spectaculos de la Dinamo la Rapid: Șucu îl vrea pe titularul lui Kopic!
DINAMO
Transfer spectaculos de la Dinamo la Rapid: Șucu îl vrea pe titularul lui Kopic!

Cu o singur punct acumulat din partidele cu Hermannstadt, Petrolul și Oțelul Galați, în club s-a instaurat din nou panica, jocul nu mai funcționează, iar fanii au dat și ei semne că-și pierd răbdarea cu fotbaliștii însărcinați cu misiunea de a o ține pe Dinamo în „A”.

Atunci vs. acum: bilanț mai bun în 2022 după primele trei etape din play-out

Inevitabil, suporterii au început să compare play-out-ul nefast din 2022, cel care a adus prima retrogradare din istoria clubului, cu situația de acum. Iar calculele n-arată deloc îmbucurător pentru suflarea alb-roșie.

În sezonul 2021-2022, Dinamo arăta mult mai „fresh” decât azi: acumulase patru puncte din primele trei etape ale play-out-ului respectiv. „Câinii” învingeau atunci Chindia, 2-0, remizau cu Sepsi, 0-0, și pierdeau în fața Rapidului, 1-3.

Echipa era antrenată de Dusan Uhrin, iar formula din victoria cu Chindia arăta astfel: Eșanu - Grădinaru, Aloe, Carp, A. Radu - A. Bani, J. Rodriguez, Pierret, St. Filip - Irobiso, V. Morar.

Pericol: Dinamo nu mai are plasa de siguranță pe care o avea atunci

Tot în insolvență și atunci, cu salarii considerabil mai mici decât încasează astăzi fotbaliștii lui Dinamo, clubul încheia play-out-ul pe locul 8, de „baraj”, pe care bucureștenii aveau să-l piardă în fața Universității Cluj.

Iar Dinamo a mai beneficiat atunci de un atu, pe care astăzi nu-l are la dispoziție: existau două echipe condamnate, Clinceniul și Gaz Metan, care au fost sparring-partneri în play-out. Astăzi, Dinamo se luptă de la egal la egal pentru salvare cu formații apropiate valoric, FCU Craiova, Poli Iași și Botoșani, nicidecum cu vreo echipă deja condamnată, care să vină la meciuri cu gândul în vacanță.

„Ne merităm soarta cu toții”

Oamenii atașați sentimental de Dinamo, indiferent că sunt suporteri, foști jucători, angajați, au început la rândul lor să privească din ce în ce mai îngâdurați situația echipei.

Adrian Motoacă, fost medic al echipei, a taxat pe Facebook, după înfrângerea de la Galați, maniera în care clubul e administrat în acest moment:

„Dacă acesta se va consemna ca fiind anul în care FCSB iese campionă şi Dinamo va retrograda, atunci ne merităm soarta cu toții. Toți care au asistat pasibil sau nu la experimentele făcute cu această echipă. De la managementul defectuos de a plăti cu banii grei ai Renovatio salarii de 15-18.000 € unora care mimează fotbalul până la jucători şi staff, care nu reuşesc să încropească o echipă competitivă!”, a scris specialistul în medicină sportivă pe pagina oficială a clubului.

La cine face referire Motoacă? Gazeta scria recent că Domagoj Pavicic, transferat în iarnă, are un salariu de aproximativ 18.000 de euro/lună. Un salariu pe măsură are și Darko Velkovski, nord-macedoneanul dorit de Dan Șucu la Rapid.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Dinamoviștii, apostrofați de galerie după 0-1 cu Oțelul

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Transfer spectaculos de la Dinamo la Rapid: Șucu îl vrea pe titularul lui Kopic!

EXCLUSIV Ovidiu Burcă, dezvăluiri frapante din vestiarul lui Dinamo: „S-a întâmplat ceva grav”

EXCLUSIV Prima decizie majoră luată de Dinamo, după menținerea suspendării terenului propriu până la finalul play-out-ului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
Randoomlegend
Randoomlegend  •  12 Aprilie 2024, 12:30
Postat de creeperno534 pe 10 Aprilie 2024, 22:40

Misiunea va fi indeplinita

da,retrogradare garantata.

Randoomlegend
Randoomlegend  •  11 Aprilie 2024, 14:40
Postat de boss33 pe 11 Aprilie 2024, 11:19

GSP - nu puteti sa lasati orice *** sa scrie nonstop pe site acelasi lucru - eu de azi nu mai citesc

adevarul nu poate fi cenzurat. demonstreaza-mi contrariul si retrogradati iar eu nu mai spun nimic.

boss33
boss33  •  11 Aprilie 2024, 11:19
Postat de Meister27 pe 10 Aprilie 2024, 18:50

uitati-va bah nen99rocitilor ce spun astia in sondajul vostru. majoritatea spun ca se salveaza direct vitanul barzesti. astia stiu ca o sa fie un blat clar in ultimele 3 etape cand vitan abzresti o sa priemasca 9 puncte de la voluntari,uta si u cluj,care in ultimele 3 etape nu o sa mai jaoce oricum pentru nimic. qed. cinfrima si lumea. stie lumea ceva de spune asa o prostie ca se salevaza direct cand sunt la mare distanta de salvare acum.

GSP - nu puteti sa lasati orice *** sa scrie nonstop pe site acelasi lucru - eu de azi nu mai citesc

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează