FOTBAL  »  Superliga  »  PROBLEME

Superliga cu casa în spate » Aproape jumătate dintre echipele din Liga 1 au problemele cu stadioanele

Foto: Imago +13   FOTO
Foto: Imago

Articol de , - Publicat sambata, 02 iulie 2022 07:27 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 08:43

Vineri s-a tras țintarul ediției cu numărul 105 a Ligii 1. Din cele 16 echipe, 7  nu vor evolua acasă pe propriile stadioane.

Liga 1 se pregătește de un nou sezon. Într-un eveniment de gală, organizat la hotelul Marriott, Liga Profesionistă de Fotbal a organizat celebrul țintar pentru stabilirea etapelor din campionatul 2022- 2023.  

Dar și prezentarea noului partener pentru următorii doi ani, casa de pariuri Superbet. O tragere specială, fiindcă au existat mai multe cerințe clare din partea unor cluburi din prima Ligă.

Adrian Mutu, după tragerea la sorți a programului: „Cel mai greu debut din istoria Rapidului”. Ce spune despre derby-ul cu FCSB
RAPID
Adrian Mutu, după tragerea la sorți a programului: „Cel mai greu debut din istoria Rapidului”. Ce spune despre derby-ul cu FCSB

7 echipe nu vor juca acasă pe propriul stadion

La tragerea la sorți au fost mai multe cerințe, unele dintre ele fiind rezultatul problemelor pe care 7 cluburi le au cu stadioanele lor.

S-a decis ca echipa campioană a României în stagiunea trecută, CFR Cluj, să nu se întâlnească în primele șase runde cu restul formațiilor din cupele europene (FCSB, Sepsi și CSU Craiova). 

A doua cerință a fost ca echipele din aceeași localitate să nu joace în aceeași etapă pe teren propriu. Situația fiind valabilă pentru București (FCSB și Rapid), Craiova (CSU și FCU), dar și Mediaș (Hermannstadt și U Cluj). Apoi, UTA, FC Voluntari și CS Mioveni au solicitat să nu joace pe teren propriu în prima rundă din cauza altor probleme organizatorice. 

Există și alt timp de probleme. CSU și FCU vor fi nevoite să-și dispute meciurile de „acasă” din perioada 10 august - 30 septembrie pe alt stadion decât „Ion Oblemenco”.

În perioada 1 - 30 august, U Cluj va juca la Mediaș, Hermannstadt nu poate evolua la Sibiu din cauza stadionului în construcții și va merge tot la Mediaș. UTA nu va putea evolua la Arad din cauza festivalului organizat cu Zilele Aradului, iar FC Voluntari și CS Mioveni au probleme cu terenul propriu pentru câteva runde.

Totul despre noul sezon din Liga 1

  • Ediția cu numărul 105 a campionatului României se va desfășura în sistem de sezon regulat (30 de etape, cu meciuri tur-retur), urmat de play-off (în care primele 6 clasate la finalul sezonului regulat vor disputa meciuri tur-retur pentru stabilirea campioanei). 
  • Formațiile clasate pe locurile 7-16 vor juca 9 etape în play-out (ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 7 și 8 în play-out vor juca baraj în dublă manșă, contra ocupantelor locurilor 3 și 4 în play-off-ul din L2).
  • Campioana va merge în turul întâi preliminar din Champions League, vicecampioana în turul al doilea preliminar din Conference League.
  •  Echipa clasată pe locul al treilea în play-off va juca pe teren propriu meci de baraj în manșă unică împotriva învingătoarei din barajul în manșă unică dintre ocupantele locurilor 1 și 2 din play-out. 
  • Câștigătoarea va obține loc în turul al doilea preliminar din Conference League. 

Programul turului sezonului 2022-2023 din Liga

Superliga cu casa în spate » Aproape jumătate dintre echipele din Liga 1 au problemele cu stadioanele

VIDEO Attila Hadnagy, declarații după tragerea la sorți a țintarului pentru sezonul 2022-2023: „Speram să debutăm acasă”

Citește și:

LPF introduce o regulă din La Liga ca să evite dezastrul » Cluburilor le va fi mai greu să păcălească!

Cum arată startul sezonului pentru CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova » Cele 3 rivale se duelează în 3 etape consecutive

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
steauaefcsb
steauaefcsb  •  02 Iulie 2022, 16:08
Postat de gigi.gheorghe pe 02 Iulie 2022, 08:56

fcsb la buzău e acasa.

Fcsb plateste,nu cerseste! ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gigi.gheorghe
gigi.gheorghe  •  02 Iulie 2022, 08:56

fcsb la buzău e acasa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close