FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Exclusiv Erou la promovare, hulit în Superliga » A trecut prin aceeași situație și știe ce simte Burcă la Dinamo: „Nu are nimeni răbdare de filozofii”

Ovidiu Burcă, erou la promovare, hulit în Superliga +39   FOTO
Ovidiu Burcă, erou la promovare, hulit în Superliga

Articol de - Publicat marti, 28 noiembrie 2023 13:46 / Actualizat marti, 28 noiembrie 2023 14:21

Cinci luni, atât a durat declarația de dragoste pe care i-au făcut-o fanii lui Dinamo antrenorului Ovidiu Burcă (43 de ani), după promovarea miraculoasă din Liga 2 în Superliga.

În iunie, după barajul cu FC Argeș, Ovidiu era purtat pe brațe ca un erou și i se scanda numele. În noiembrie, după 17 etape, echipa este afundată în subsolul clasamentului, iar Burcă a ajuns să fie etichetat de fani drept „groparul lui Dinamo” și să i se ceară demisia.

Cornel Dinu, nimicitor pe GSP.ro: „Ce căutați la Dinamo voi, ăștia cu alba-neagra?! Aduceți exorcistul, este Diavolul în casă!”
DINAMO
Cornel Dinu, nimicitor pe GSP.ro: „Ce căutați la Dinamo voi, ăștia cu alba-neagra?! Aduceți exorcistul, este Diavolul în casă!”

FOTO. Ovidiu Burcă, erou la promovare, hulit în Superliga

+35 FOTO

Ovidiu Burcă nu este singurul antrenor român căruia fanii îi dărâmă statuia de erou, la puțin timp după ce a promovat echipa în Liga 1.

Mihai „Miță” Iosif (49 de ani), fostul tehnician al Rapidului, a trecut printr-o situația asemănătoare în sezonul 2021-2022. Antrenorul erou care i-a readus pe giuleșteni în Liga 1 după 6 ani petrecuți în diviziile inferioare, a fost și el demis la presiunea fanilor, cu o etapă înaintea finalului sezonului regular din Liga 1.

Mihai Iosif, despre situația lui Ovidiu Burcă la Dinamo: „Ca antrenor trebuie să te adaptezi”

Mihai Iosif, la fel ca și Ovidiu Burcă, era debutant în primul eșalon.

„Din păcate, în România se uită cam ușor lucrurile bune pe care le fac antrenorii. Dar, așa cum se știe, la fotbal rezultatele te mențin ca antrenor. Nu are nimeni răbdare de filozofii. Toată lumea vrea puncte. Nu știu cine își dorește spectacol în detrimentul punctelor. Normal, ideal este să câștigi în urma unor jocuri extraordinare, spectaculoase.

Burcă a încercat să implementeze un joc plăcut ochiului, dar ca antrenor trebuie să te adaptezi și la jucătorii pe care îi ai la dispoziție. Poate tu, ca antrenor, vrei multe, dar trebuie să și poți. 

Aici se vede calitatea unui antrenor, să-și dea seama cu cine lucrează. Să se adapteze și să scoată maximum din ce are. După primele două-trei meciuri, specialiștii au lăudat Dinamo pentru jocul de posesie. Era însă o construcție departe de poarta adversă. Fiecare însă cu strategia lui”, a declarat Mihai Iosif, pentru GSP.ro.

Spre deosebire de Ovidiu Burcă, eu n-am fost considerat niciodată groparul Rapidului. Ce să vă spun, e greu să fii contestat și să fii dat afară, după ce cu câteva luni înainte erai considerat erou. E un moment delicat, te simți părăsit de toată lumea. Oameni care înainte se bucurau să bea un pahar de apă cu tine, nu știu cum să te evite. 

- Mihai Iosif, ex-antrenor Rapid

Erou la promovare, hulit în Superliga » A trecut prin aceeași situație și știe ce simte Burcă la Dinamo: „Nu are nimeni răbdare de filozofii”

Mihai Iosif: „Eu am fost demis pentru că lumea voia în play-off”

„Miță” consideră că situația lui de la Rapid a fost diferită față de situația prin care trece acum Ovidiu Burcă la Dinamo.

Eu am fost demis cu o etapă înaintea finalului sezonului regular. Vedeți câte puncte avea Rapid când am fost dat eu afară și câte are Dinamo. Aveam o grămadă de puncte, 37.

Noi am avut și șase meciuri fără gol primit, ca echipă nou-promovată. Am fost demis pentru că lumea voia în play-off, dar, din păcate, am avut o serie de 10 meciuri fără victorie, însă cu șase egaluri.

Nu eram pe penultimul loc cum este Dinamo, unde se pune problema retrogradării. Când am fost demis, eram în obiectiv. Rapid era pe locul 9, și a terminat tot pe 9. Au fost mulți factori. În 29 de meciuri am avut opt victorii și 13 egaluri, două jocuri le-am pierdut pe final. Ne-a părăsit și șansa la un moment dat. Ăsta e fotbalul”, a mai spus Mihai Iosif.

Și eu am avut o oarecare susținere, dar când n-am mai avut victorii, chiar dacă reușeam egaluri toată lumea mi-a vrut capul. Mulți se arată după război. Munca grea a fost promovarea în Liga 1 și apoi menținerea. Așa este și la Dinamo. 

- Mihai Iosif, ex-antrenor Rapid

Mihai Iosif: „Rămân cu bucuria unei promovări istorice în Liga 1”

Tehnicianul intrat în istoria Rapidului, prin promovarea din vara anului 2021, a fost schimbat în martie 2022 cu Adrian Mutu. La un an și 8 luni de la momentul despărțirii de feroviari, Iosif se simte mult mai experimentat:

10 punctedin 51 posibile a acumulat Dinamo, cu Ovidiu Burcă antrenor, în 17 etape din sezonul regular al Superligii

„Anumite lucruri le-aș face altfel. Aș fi mai atent și la mine, nu doar la cei din jur. Trebuie să luăm lucrurile pozitive din ce ni se întâmplă în viață. Să ne bucurăm de ele. 

Eu rămân cu bucuria unei promovări istorice în Liga 1, chiar dacă unii sau alți au spus că au mai fost promovări în istoria Rapidului. 

Eu continui să susțin că promovare ca aia reușită în 2021 n-a mai existat în istoria fotbalului românesc. Spun asta pentru că, am preluat echipa de două ori în Liga 2. De pe locul 11 am dus Rapidul în Liga 1”.

Erou la promovare, hulit în Superliga » A trecut prin aceeași situație și știe ce simte Burcă la Dinamo: „Nu are nimeni răbdare de filozofii”
Mihai Iosif

Alte 3 declaraţii interesante  ale lui Mihai Iosif

  • „Întotdeauna apar unii care nu au fost lângă echipă în momentele dificile. Caracterele adevărate se văd în momentele dificile. La bine... După promovarea în Liga 1, Rapid avea stadion nou, suporteri, totul a fost la cheie. Îi mai trebuia doar puțină motorină”.
  • „Am rămas în relații foarte bune cu cei de la Rapid. Am în continuare prieteni foarte mulți printre rapidiști. Asta e viața de antrenor, câteodata te părăsește șansa, nu-ți mai iese nimic indiferent ce ai face”.
  • „Eu cred că Burcă a avut aprecierea tuturor. S-a văzut asta, au venit suporterii la toate meciurile. Chiar foarte mulți. Fotbalul românesc are nevoie de Dinamo în prima ligă”.

37 de punctea strâns Rapid, cu Mihai Iosif antrenor, în 29 de etape din sezonul regular 2021-2022

Citește și:

Patronul din Superligă pregătit să-și demită antrenorul: „Clar, e nevoie de schimbare!”

Se schimbă fotbalul DEFINITIV! Măsura revoluționară pregătită de IFAB și FIFA, care se reunesc azi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
laur33
laur33  •  28 Noiembrie 2023, 14:09

Comparati mere cu pere. Rapidul s-a prezentat exemplar pentru o nou promovata in primul sezon de la promovare. Dinamo e ingropata.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează